آخرین اخبار:
کد خبر:۴۷۹۷۱۹
یک دانشجوی دکترا مطرح کرد

برگزاری سخنرانی‌های کلیشه‌ای یکی از ضعف‌های کرسی‌های آزاداندیشی/ توجه بیش از حد دانشگاهیان به برنامه‌های شیک و احساسی

یک دانشجوی دکترا نپرداختن به مسائل بنیادین و کلیشه‌ای کار کردن را یکی از ضعف‌های کرسی‌های برگزار شده دانست و گفت: تعداد کرسی‌هایی که برگزار می‌شود، بسیار کم است و در آن تعداد کم هم عموماً به مسائل کلیشه‌ای پرداخته می‌شود.

رضا عابدی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در خصوص علل کم توجهی دانشگاهیان و خاصه دانشجویان به کرسی‌های آزاداندیشی، گفت: در گذشته نسلی بر سر کار بوده که بیش از نسل فعلی دانشجویان به مقوله آزاد اندیشی و کرسی‌های آزاد اندیشی توجه داشت و نسبت به نسل فعلی فعال‌تر بودند.


این دانشجوی دکترا ادامه داد: وزارت علوم دولت سابق اهتمام بیشتری به برگزاری چنین برنامه‌هایی در دانشگاه داشت البته این مسئله به این معنا نیست که وزارت علوم دولت گذشته هیچ نقصی نداشت، خیر. منظور این است که در دولت گذشته افراد متدین‌تر و دغدغه مندتری بر سر کار بودند؛ اما در حال حاضر افرادی که بر سر کار آمدند نه تنها دغدغه کمتری دارند بلکه بیشتر به دنبال برگزاری موسیقی و برگزاری برنامه‌های سیاسی و جناحی در دانشگاه هستند و نه انجام اقدامات بنیادین.


وی دومین دلیل کم فروغ بودن کرسی‌ها در دانشگاه را انتصاب روسای محافظه کار دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه روسایی که امروز در دانشگاه‌ها منصوب شده‌اند در مقایسه با روسای سابق باور کمتری به بحث کرسی‌ها دارند.


عابدی گناباد فراموشی را دلیل دیگر این امر خواند و بیان داشت: بسیار مشاهده کرده‌ایم که رهبری سخنانی را عنوان کرده و بر نکاتی تاکید کرده‌اند؛ اما در عمل مسئولان و دانشگاهیان چند روز به بررسی و تحلیل آن سخنان پرداخته و بعد دو و یا سه ماه نشریه‌ای در آن رابطه به چاپ رساندند؛ اما بعد از یک و یا دو سال آن موضوع به فراموشی سپرده شده است.


برگزاری سخنرانی‌های کلیشه‌ای یکی از ضعف‌های کرسی‌های آزاد اندیشی


این دانشجوی دکترا در ادامه نپرداختن به مسائل بنیادین و کلیشه‌ای کار کردن را یکی از ضعف‌های کرسی‌های برگزار شده دانست و تصریح کرد: تعداد کرسی‌هایی که برگزار می‌شود بسیار کم است و در آن تعداد کم هم عموما به مسائل کلیشه‌ای پرداخته می‌شود و همین عامل سبب شده تا رغبت دانشجویان جهت شرکت در این کرسی‌ها کاهش یابد.


وی تبدیل فضای سیاست زده به فضای عقلانی را یکی از مزایای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی خواند و گفت: علت این‌که مقام معظم رهبری سال‌هاست که بر مسئله برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و نظریه پردازی تاکید دارند، این است که درصددند جو سیاست زده در دانشگاه تبدیل به یک فضای گفتمانی و عقلانی شود. فضایی که دانشجو بیاید و در آن نظرات خود را بدون توهین به دیگری و در یک فضای امن مطرح کند و جواب گیرد.


عابدی گناباد تاکید کرد: چنانچه مشاهده می‌کنید کرسی‌های علمی با استقبال کم مواجه می‌شوند و در مقابل مناظرات و به ویژه مناظراتی که دو طرف از چهره‌های شاخص و جناجالی کشور هستند با استقبال بسیار گسترده روبرو می‌شود به حدی که سالن جلسات دانشکده در آستانه انفجار قرار می‌گیرد به دلیل این است که روحیه تحقیق و پژوهش در میان دانشگاهیان ما افت کرده است.


این دانشجوی دکترا در پایان گفت: متاسفانه امروز تمامی مسئولان و دانشگاهیان و دانشجویان به دنبال انجام برنامه‌های شیک، احساسی و کارنامه پر کن هستند، نه انجام فعالیتی بنیادین، مستمر و اثربخش.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار