به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجتالاسلام محمد هادی مفتح امروز در همایش هم اندیشی و تبادل نظر دانشگاه و اساتید دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در این دانشگاه، با تاکید بر این موضوع که اساتید برای دانشجویان الگو هستند، گفت: دانشجویان بیشترین تاثیر را از اساتید خود میگیرند، به همین دلیل باید استادان دانشگاه بر اساس سفارشات اسلامی از رفتار خود مراقبت کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه قم در ادامه به عوامل گرایش مردم غرب به سمت سکولاریسم اشاره داشت و تصریح کرد: در زمانی که کلیسا بر غرب حکومت داشت، به دلیل ناکارآمدی حکوکت دینی کلیسا، مردم به این نتیجه رسیدند که دین قادر به اداره دنیای آنان نیست، در نهایت افراد مذهبی به سمت سکولاریسم گرایش پیدا کردند و کسانی که اعتقاد کمتری داشتند، بیدینی پیشه کردند.
این استاد دانشگاه با یادآوری این مطلب که حکومت کشور ما در حال حاضر حکومت دینی است، خطاب به اساتید تاکید کرد: وظیفه ما اکنون در قبال حکومت دینی کشور این است که نگذاریم حکومت در نظر مردم ناکارآمد تلقی شود.
وی در خصوص این سخن مقام معظم رهبری که «حتی کسانی که نظام و رهبری را قبول ندارد، در انتخابات شرکت کنند» خاطرنشان کرد: این سخن رهبری مؤید این مطلب که همه ما با هر گرایش و زمینه فکری که داریم به عنوان وظیفه دینی همکاری کنیم تا این نظام بتواند زندگی مردم را اداره و به عنوان یک الگوی دینی در جهان خودش را مطرح کند.
مفتح با بیان این مطلب که بزرگترین هدف پیامبر اسلام(ص) برای اسلام و بعثت خود، اخلاق و ارائه یک الگوی اخلاقی بود، تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی بنا دارد تا یک الگوی حکومت دینی به جهان ارائه کند و انسانها را به سمت دینداری جذب کند؛ اما باید این مطلب را که یک حکومت دین دار باید پایبند به اخلاق نیز باشد، در نظر داشت.
وی در ادامه چند نظریه در خصوص اخلاق و سیاست را برشمرد و تصریح کرد: راسل معتقد بر دوگانگی اخلاق و سیاست بود. او بر مبنای این نظریه، اخلاق فردی و اجتماعی را دو مسئله جدا از یکدیگر میداند و برای این دو، مرزی قائل نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم با بیان این موضوع که نظریه دیگر که پرچم دار آن مارکسیستها هستند، اعتقاد دارند که اخلاق از سیاست تبعیت میکند، اضافه کرد: معتقدین به این نظریه جامعه را طبقه بندی میکنند و معتقدند که یک امر اخلاقی ممکن است برای یک طبقه از جامعه خوب و برای طبقه دیگر نامناسب باشد.
این استاد دانشگاه به نظریه سوم که امروز در میان حکومتهای جهان رواج دارد و آن جدایی اخلاق از سیاست میباشد، اشاره داشت و گفت: این نظریه با نام ماکیاولی شناخته شده است، به تعبیر من او حفظ قدرت به هر قیمتی را ممکن دانسته است و این یعنی هدف وسیله را توجیه میکند، که درست نیست؛ اما متاسفانه برخی به این جمله رنگ و بوی دینی داده و نام آن را غایت گرایی گذاشتهاند.
مفتح در خصوص شخصیت ماکیاولی در تاریخ سیاست تصریح کرد: او به عنوان یک شخصیت مظنون در تاریخ سیاسی مطرح میشود، در صورتی که در دانشگاههای کشور ما ماکیاولی را به عنوان فردی که فن سیاست و ابزار سیاست را ایجاد کرد، معرفی میکنیم و این باعث شده که نسبت به او نگرشی مثبت ایجاد شود که برای ما فاجعه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم با تاکید بر این مطلب که چنانچه قرار باشد سیاست اخلاقی را به عنوان یک الگو به جهان ارائه کنیم، باید مسائل اخلاقی را از پایه اصلاح کنیم، خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب مسائلی مطرح میشود که شاید به نفع انقلاب بود؛ اما به دلیل کذب بودنشان علما جلوی آنها ایستادند و تکذیب کردند.
وی در درست نبودن این جمله که « هدف وسیله را توجیه میکند» گفت: قرآن کریم میفرمایند« باید از مسیر صحیح یک عملی را تعقیب کرد، اینکه از راه غیر صحیح وارد منزل شوید درست نیست».
وی با استناد به این سخن امیر المومنین که فرمودند «بهترین افراد در نزد پروردگارشان کسانی هستند که عمل به حق در نزد او دوست داشتنیتر از باطل باشد، حتی چنانچه به ضررشان باشد» به جنگ صفین و خدعه معاویه اشاره کرد و بیان داشت: سیاستمداری، عدالت و اخلاق مداری حضرت علی(ع) در سیاست است، که ایشان را در جهان الگو کرده است.
مفتح همچنین در خصوص شهید مفتح و بهشتی گفت: شهدایی مانند شهید بهشتی، مطهری و مفتح برای ما دانشگاهیان شخصیت درسآموزی میباشند و ما میتوانیم از آنان درسهای متعددی از زندگی آنان بگیریم.
وی با یادآوری اینکه این بزرگواران برای ما به عنوان الگو مطرح میباشند، خاطرنشان کرد: با نگاه به زندگی آنان درمییابیم که زندگی کوتاه دنیایی ما میتواند با برکت باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به این نکته که زندگی آنان به عنوان یک اتمام حجت برای ما نیز مطرح است، خاطرنشان کرد: این شهدا قبل انقلاب با وجود عدم امکانات شرایط را تغییر دادند، بنابراین ما نباید نبود امکانات را بهانه قرار دهیم و نتوانیم افراد موثری برای جامعه خود باشیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: قبل از انقلاب همه چیز در دست دشمن بود و در همه جا گناه و بیدینی موج میزد، امام راحل هم در تبعید بودند، همین شخصیتها که تعدادشان اندک بود، توانستند تحولی در جامعه بهوجود آورند که در نتیجه انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) به پیروزی برسد. امروز شرایط برای ما مهیا است.