به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا طی بیانیه ای مسئولان و سیاست مداران را به قانون مداری در جریان انتخابات دعوت کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
تمکین نکردن به نظر شورای نگهبان مخالفت با اسلام است. امام خمینی (ره) ۱۳۶۰/۶/۱۸
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبین نهادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی اقتصادی جامعه ایران بر اساس اصول و ضوابط اسلامی است که انعکاس خواست قلبی امت اسلامی می باشد و شورای نگهبان به عنوان یکی از نهادهای مهم حکومتی وظایف مهمی از جمله نظارت بر قانون گزاری، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات و... را بر عهده دارد.
نظارت بر انتخابات به عنوان یکی از وظایف مهم این شورا با هدف تضمین سلامت انتخابات انجام می گیرد تا این فرآیند مطابق با موازین قانون باشد و از حق مردم در برابر انحراف ها، تخلف ها و احیاناَ تقلب های انتخاباتی صیانت و پاسداری شود.
که در قسمت ذیل به مرور وظیفه شورای نگهبان به عنوان نظارت بر انتخابات با توجه به قانون اساسی و تفسیر این قانون می پردازیم.
الف) اصل ۹۹ قانون اساسی: شورای نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همه پرسی را بر عهده دارد.
ب) اصل ۹۸ قانون اساسی: تفسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است که با تصویب سه چهارم آنان انجام می شود.
ج) عطف به نامه شماره ۳/۳۳ مورّخ ۷۰/۲/۲۲ نظارت مذکور در اصل ۹۹ قانون اساسی استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات از جمله تایید و ردّ صلاحیت کاندیداها می شود
با توجه به توضیحات فوق ضروری می دانیم که دو نکته مهم را یادآور شویم:
۱) شورای نگهبان متشکّل از شش فقیه و شش حقوق دان میباشد که این شش فقیه از طرف رهبری و شش حقوق دان با معرفی رئیس قوه قضائیه و تأییده مجلس انتخاب می گردند. که این بحث، مورد اعتماد بودن و مردمی بودن اعضاء شورای نگهبان را اثبات می کند و کارنامه درخشان این شورا نیز دال بر مورد اعتماد بودن آن میباشد و نمونه بارز قابل اعتماد بودن شورای نگهبان تایید صلاحیت رئیس جهمور وقت و رد صلاحیت آقای مشایی که منصوب به رئیس جمهور وقت زمان خویش بود که این مسئله جناحی نبودن و واقع بین بودن این شورا را نیز اثبات می کند و صدها نمونه دیگر.
۲) ثبت نام و اعلام حضور غیرمتعارف و بیش از حد نامزدهایی که فاقد صلاحیت لازم برای تصدّی منصب وکالت مردم در مجلس می باشند و تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان و جوسازی ها علیه این شورا به خاطر ردصلاحیت های افراد غیرمتعارف باعث تشویش اذهان عمومی و ایجاد فتنه در میان مردم می باشد که باید از بروز این چنین اعمال و جوسازی ها خودداری کرد زیرا بنابر فرمایشات رهبر معظّم انقلاب مبنی بر(فصل الخطاب بودن قانون) التزام به مقررّات امری است لازم و ضروری که چشم پوشی و نادیده گرفتن و زیرپاگذاشتن آن باعث ایجاد پیش آمدهای ناگواری همچون فتنه ۸۸ می گردد.
بنابراین در پایان از تمامی مسئولان و سیاست مداران و حقوق دانان خواهشمندیم قانون مداری را نه در حرف؛ بلکه در عمل رعایت کنند تا بتوانیم انتخاباتی به دور از هرگونه فتنه انگیزی و انتخاباتی سالم و درخور و شایسته نظام مقدّس جهموری اسلامی ایران داشته باشیم.
و من الله توفیق
بسیج دانشجویی شهیدهمّت(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
۴ بهمن ماه ۱۳۹۴