آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۲۰۸۶
روحانی در نشست تجاری ایران و ایتالیا:

بیکاری برای تروریست‌ها سرباز آماده می‌کند

رئیس جمهور تاکید کرد: همانطور که در مذاکرات گفتیم سیاست ما برد-برد است در اقتصاد هم حتماً باید سیاست برد-برد را دنبال کنیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی در نشست تجاری ایران و ایتالیا در رم گفت: امروز در شرایطی ما در کشورمان قرار داریم که نرخ تورم نقطه به نقطه ما تک رقمی است یعنی 9.4 دهم و نرخ 12 ماهه تورم ما 12.2 دهم است.

 

وی ادامه داد: در سال گذشته اقتصاد ما رشد مثبت 3 درصد را بعد از 8 فصل  رکود متمادی تجربه کرد، شرایط کسب و کار 22 واحد بهبود پیدا کرد انضباط مالی برقرار شد، پایه پولی و رشد آن مهار گردید و بازار ارز ثبات کافی یافت و خود این یک علامتی بود به مذاکرات با گروه 1+5 که تحریم تاثیری ندارد و ما همه باید راه دیگری را برگزینیم و انتخاب کنیم؛ خوشبختانه به ندای ایران پاسخ مثبت داده شد.

 

روحانی بیان داشت: ما در اینجا از همه 7 کشوری که در حال مذاکره بودند و اراده و تصمیم آنها بر این بود که این مذاکره پیروز شود تشکر می‌کنیم به دلیل اینکه همه تلاش کردند تا این مذاکرات موفق شود دلیلش هم این بود که همه احساس کردند نتیجه مذاکرات برد - برد خواهد بود و به نفع همه خواهد بود و امروز این جمعی که کنار هم قرار گرفتیم یکی از آثار موفقیت مذاکرات و پایان تحریم است که شرایط را برای سرمایه گذاری برای انتقال فناوری و برای هدفگیری بازارهای جدید صادراتی مشترک مهیا کرده است.

 

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: البته که اقتصاد باید سود دو طرفه داشته باشد هیچ کشوری نمی‌تواند از سرمایه گذاران و کارآفرینان کشور دیگری بخواهد که به فداکاری مشغول شوند بیایند و دعوت کند در حالی سود عادلانه نصیبشان نمی‌شود و در حالی که شما از این سرمایه گذاری نمی‌توانید بلند مدت به مسیر و قطعیت آینده اقتصاد اطمینان داشته باشید؛ معلوم است سرمایه گذاری باید برای دو کشور مفید باشد.

 

وی تاکید کرد: همانطور که در مذاکرات گفتیم سیاست ما برد-برد است در اقتصاد هم حتماً باید سیاست برد-برد را دنبال کنیم.

 

روحانی ادامه داد: در شرایط منطقه‌ای ایران امن‌ترین و با ثبات‌ترین کشور منطقه است ایران قصد حمله به کشوری را ندارد ایرا قصد مداخله در امور داخلی هیچ کشوری را ندارد ایران با قدرت از کشور خود محافظت می‌کند ایران در قوانین و مقررات برای سرمایه گذاران دارای قوانین و مقررات قابل اعتمادی است.

 

رئیس جمهور افزود: ایران در هیچ شرایطی تعهدات خود نسبت به جهان و کشورهای دیگر و بخش‌های خصوصی کشورهای دیگر تعهداتش را نقض نکرده و همیشه و در همه شرایط به تعهداتش عمل کرده است.

 

وی تاکید کرد: مردم ایران صاحب یک تمدن بزرگ و فرهگ بزرگ هستند مثل مردم ایتالیا که دارای تمدن و فرهنگ درخشانی هستند مردم ایران همواره نسبت به میهمانان خود با احترام برخورد کردند  و شرایط داخلی ایران علاوه بر امنیت یک شرایط کاملاً استثنایی است.

 

روحانی ادامه داد: نیاز به توضیح ندارد که یک کشور بعد از تحریم چند ساله ظرفیت‌های خالی دارد و این ظرفیت‌های خالی امروز هست حتماً یک سال دیگر شرایط امروز نیست امروز ظرفیت‌ها خالی است اقتصاد ایران یک اقتصاد بکر است ما جزء اقتصادهای نوظهور هستیم دارای انرژی کافی در کشورمان هستیم روابط جاده‌ای، بندری، راه‌آهنی و هوایی ما به گونه ای است که کشورمان را با همسایگان کاملاً متصل کرده و دارای نیروی انسانی تحصیلکرده کافی هستیم؛ بنابراین در این شرایط ما آماده هستیم تا پذیرای سرمایه گذاران خارجی در داخل کشورمان باشیم.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: ایتالیا برای ما اهمیت ویژه دارد به دلیل اینکه ایتالیا دارای سابقه خوبی در ایران است مردم ایران صنعت ایتالیا و خدمات ایتالیا را تجربه کردند به ایتالیا اعتماد داشتند و دارند نوع صنعت ایتالیا با نیازمندی ما همخوانی دارد ما امروز به دنبال اقتصاد مولد و اشتغال‌زا هستیم بنابراین به صنایع متوسط کوچک اهمیت می‌دهیم.

 

وی ادامه داد: الآن در اطراف ما کشورهایی وجود دارد که جمعیتشان در حال تزاید است بنابراین توسعه کشاورزی و صنایع جانبی آن برای ما و همسایگان و از دیدگاه انسانی حائز اهمیت است؛ کشاورزی ارگانیک مورد توجه ایران است موضوع آب و صرفه جویی در آب و استفاده از فناوری‌های نوین برای آبیاری مورد تاکید ایران است به دلیل اینکه 90 درصد آب مصرفی ما در کشاورزی است و ما اگر بتوانیم حتی 10 درصد با آبیاری نوین صرفه‌جویی کنیم می‌توانیم مشکل آب را در ایران حل و فصل کنیم.

 

روحانی افزود: ما در بسیاری از زمینه‌ها با هم تجربه داریم در گذشته ما در زمینه صنعت چرم با هم تجربه داریم و استفاده از صنعت چرم ما در زمینه مواد غذایی و دارویی و صنایع ما تجربه داریم البته در بخش انرژی هم تجربه زیادی با شرکت‌های ایتالیایی داریم و امروز هم بخش انرژی ما آمادگی دارد برای سرمایه‌گذاری هم در بخش نفت، گاز پتروشیمی، پالایشگاهی و ...

 

رئیس جمهور اظهار داشت: ما در شرایطی در ایران هستیم که مصممیم برنامه ریل را و بنادر را توسعه دهیم این توسعه هم برای خودمان و هم برای همسایگان ما است.

 

وی ادامه داد: توسعه یک بندری مثل چابهار تنها برای ایران نیست هم برای ایران و هم افغانستان و هم آسیای مرکزی است و حتی این راه آهن به بخش‌های شرقی چین هم متصل می‌شود بنابراین هم بندر ما و هم راه آهن ما می‌تواند اتصال کشور را قوی‌تر کند و به این دلیل است که بسیاری از کشورهای همسایه اتصالشان به آب‌های بین المللی از طریق بنادر جنوب ایران امکان پذیر است بنابر این ما در همه این زمینه ها می‌خواهیم فعالیت کنیم و در شرایط نو می‌خواهیم حدود 30 درصد حداقل محصولات ما به خارج از ایران صادر شود ما بتوانیم محصولی را تولید کنیم که اگر 70 درصد در داخل مصرف می‌شود 30 درصد برای بازار صادراتی باشد.

 

روحانی افزود: بنابراین ما آماده جذب سرمایه و جذب فناوری و بازار صادراتی مشترک هستیم قوانین و مقررات ما کاملاً از اینگونه تماس سرمایه و اقتصاد حمایت می‌کند.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: در این نظر که کشور ما آماده پذیرایی سرمایه خارجی است هیچ اختلافی در میان افکار جناح ها، دولت و سایر قوا وجود ندارد دولت، مجلس، دستگاه قضایی و نهادهای دیگر بر این نکته تاکید دارند و رهبری هم بر این نکته تاکید دارند بنابراین یک نظر واحد در کل ایران وجود دارد و استقبال ایران از سرمایه‌گذار خارجی و از کارآفرین خارجی و از فناوری خارجی یک انتظار عمومی واحد و هم نظر است.

 

وی ادامه داد: ما در شرایط هستیم که در سال‌های گذشته در  بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در زمینه نانو، بایو، آی تی، هوافضا و حتی در زمینه فناوری‌های نو در زمینه راه آهن، توسعه فناوری‌های ما برای تاسیسات فرودگاهی و تعمیرات هواپیمایی داشتیم.

 

روحانی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم این فصل جدید امروز شروع شده هر روز که زودتر از این فرصت استفاده کنیم ما قادریم گذشته را راحت تر و سریع تر طی کنیم.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: دوران تحریم دورانی بود که به ضرر هر دو کشور بود هم ایران هم اتحادیه اروپا ضرر کرد و امروز ما باید با سرعت بیشتر و با ایجاد تسهیلات بیشتر جبران کنیم.

 

وی بیان داشت: من بر این نکته تاکید کنم اگر ما بخواهیم با خشونت در دنیا مبارزه کنیم اگر بخواهیم با افراط و تروریسم مبارزه کنیم یک راه آن ایجاد توسعه است، ایجاد اشتغال است؛ عدم توسعه یافتگی برای گروه‌های تروریستی سرباز می‌آفریند بیکاری برای تروریست‌ها سرباز آماده می‌کند اگر ما همه می‌خواهیم دنیای عاری از افراط و خشونت داشته باشیم و قطعنامه ویو را عملیاتی و اجرایی کنیم یک راهش رشد اقتصادی است، حتی رشد فرهنگی هم در سایه رشد اقتصادی و در کنار رشد اقتصادی امکان پذیر است؛ آن کسی که به نان شب محتاج است دنبال کالای فرهنگی نیست حتی وقت خواندن کتاب هم ندارد یا حوصله ندارد.

 

روحانی ادامه داد: ما باید با رفاه اجتماعی پیش برویم قرآن کتاب آسمانی ما به ما می‌آموزد و می‌گوید نگذارید کلیسا و کنیسه و مسجد تخریب شود، می گوید از کلیسا و کنیسه و مسجد حراسست و حفاظت کنید دین به ما تحمل و مدارا را یاد می دهد و این در سایه فرهنگ امکان پذیر است و فرهنگ در سایه رشد امکان پذیر است.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: ما باید سرمایه مان و فناوری مان و همکاری مان همه ملت‌ها در کنار هم قرار بدهیم تا شاهد دنیایی با ثبات‌تر و آسوده تر باشیم هدف نهایی رفاه در زندگی مردم علم و دانش و اقتصاد همه برای این است که بهتر زندگی کنیم، همه برای این است که دنیاهای جدید را کشف کنیم همه برای این است که مرزهای دانش را به پیش ببریم و این کار با هماهنگی و همکاری و نزدیک‌تر شدن ملت‌ها با هم است امیدوارم این سفر و این گونه جلسات زمینه بهتری را برای روابط بهتر اقتصادی علمی و فرهنگی بین دو کشور دوست ایران و ایتالیا فراهم کنم، زنده باد ایتالیا، زنده باد ایران.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار