به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، استاد دانشگاه تهران در نشست علمی انقلاب اسلامی و تحولات منطقه که امروز با حضور اساتید درس انقلاب اسلامی کشور در دانشگاه تهران برگزار شد تصریح کرد: یک مقام ان اف سی در مورد شنود آمریکا از مرکل گفته است که وقتی آمریکا میخواست به لیبی حمله کند آلمان موافق نبوده است لذا این شنود انجام شد تا معلوم شود چه کسی به مرکل مشاوره میدهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای قرن بیستم که آمریکا شروع به نفوذ به کشورهای آمریکای لاتین کرد تا به حال ۲۴ مدل ابزار نفوذ را استفاده کرده است خاطرنشان کرد: ۱۳ ابزار برای کشورهای دشمن بوده است و ۷ تا ابزار برای کشورهای دوست استفاده شده است وقتی هماهنگ با آمریکا شدید شروع بدبختی است چون آمریکا میخواهد شما را دوست نگاه دارد.
این استاد دانشگاه ضمن تاکید بر اینکه آمریکاییها برای ما طرح دارند و این طرحها را در ۲۰۲۰ و ۲۰۲۵ اجرا خواهند کرد گفت: فردی که در سی آیای نشسته و همین طور در وزارت خارجه آمریکا میباشد کارمند است و حالا که برجام را گرفتند آنها کار میکنند آمریکاییها نسبت به ما دغدغه دارند.
وی ضمن تایید اینکه آمریکاییها احساس میکنند که بحث هستهای ایران را مدیریت کردهاند خاطرنشان کرد: پس از بحث هستهای موضوع بعدی نفوذ منطقهای ایران است یک مقام ایرانی در ایتالیا گفته است از موضوع برجام در منطقه هم میشود استفاده کرد که این صحبت او اشتباه است.
ایزدی در مورد نقش عربستان در منطقه بیان داشت: نقش عربستان کمک به آمریکا است دو نظر در مورد عربستان وجود دارد یا عربستان فعالیتهای مخرب خود را طبق نظر خود انجام میدهد که این مسئله به خاطر حسادت با ایران است و نظر بعدی این است که دولت عربستان الان که در موضوع هستهای مدیریت شده است باید نقش خود را در منطقه همان طور که آمریکاییها میخواهند انجام دهد.
وی در ادامه افزود: نظرات مختلفی در مورد این کارهای عربستان وجود دارد و احتمالا این کارها به خاطر نفوذ آمریکا و انگلیس در این کشور است. این دولت عربستان آمریکاییترین دولت در طول تاریخ این کشور است.
ایزدی ضمن اشاره به نقش شاهزادگان در عربستان خاطرنشان کرد: شاهزاده بن نایف اواخر دهه ۷۰ به آمریکا رفت اما درس خود را تمام نکرد ولی در آمریکا ماند و دو سال در اف بیآی آموزش دید و به انگلیس رفت و دو سال هم در اسکاتلندیار آموزش دید در بین شاهزادگان عربستانی این فرد از همه آمریکاییتر است این نتیجه سیاست هماهنگ حکومت آمریکایی در عربستان است.
وی با اشاره به دغدغههای آمریکا در مورد ایران و مسائل منطقه تاکید کرد: دغدغه آمریکاییها در حوزه موشکی که حداقل فعلا بتوانند هشت سال آن را متوقف کنند البته نظام قرار نیست قبول کند.
این استاد دانشگاه در مورد برجام خاطرنشان کرد: ما در برجام چیزی به نام لغو نداریم آن چیزی که موجود است متوقف شدن اجرای قانون در برجام است ما در برجام توقف ۱۲۰ روزه تحریمها را داریم یعنی از روز اجرای برجام تا ۱۲۰ روز دیگر اوباما تصمیم میگیرد که نسبت به فعالیتهای ما در منطقه و مثلا در بحث سوریه آیا تحریمها را متوقف کند یا ادامه دهد.