کد خبر:۴۸۳۱۹۱
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی خبر داد

طرح آمایش استان کرمانشاه با همکاری دستگاه‌های اجرایی قابل اجراست

مجری طرح آمایش سرزمینی استان کرمانشاه گفت: اجرای طرح مطالعات آمایش استان کرمانشاه نیازمند همکاری ادارات دولتی  و دستگاه‌های اجرایی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجو از کرمانشاه؛ جمال فتح‌الهی مجری طرح آمایش سرزمینی استان کرمانشاه در نشست خبری که امروز با اصحاب رسانه استان در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره مطالعات آمایش سرزمینی استان کرمانشاه گفت:این طرح از آذر ماه سال ۹۳ آغاز شده است ودر طول یک سال گذشته از آغاز این مطالعات شش هزار صفحه مطلب در هشت بخش در این رابطه به معاونت برنامه‌ریزی استانداری  کرمانشاه ارسال شده است.

 

مجری طرح آمایش سرزمینی استان کرمانشاه با بیان اینکه طرح آمایش استان کرمانشاه افق ۲۰ ساله ای را برای استان در نظر دارد، تصریح کرد: در بیشتر استان‌های کشور این مطالعات در طول حداقل سه سال انجام شده اما پیش‌بینی شده است که در استان کرمانشاه در مدت دو سال به انجام برسد وتلاش بر این است که از این مطالعات به عنوان ابزاری برای اتصال دانشگاه به دستگاه‌های اجرایی استفاده کنیم.

 

جمال فتح‌الهی با اشاره به اینکه طرح آمایش سرزمینی یک سند راهبردی بلندمدت است، گفت: این طرح به طور قطع نیاز به بازنگری دارد و به تناسب آن راهبردها نیز باید به روز شود زیرا تاکنون ۱۵ ماه از آغاز مطالعات آمایش سرزمینی استان کرمانشاه می‌گذرد.

 

وی با بیان اینکه چشم‌انداز استان تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است، افزود: اقتصاد فعلی دنیا در حال پیشرفت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است و دانشگاه‌ها و نهادهای مختلف از ارکان‌های مهم ایجاد جامعه دانش‌بنیان محسوب می‌شوند.

 

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه پایین بودن درآمد سرانه، نرخ بالای بیکاری در استان، خروج نخبگان، مهاجرفرستی استان و ... را از موارد ضرورت تدوین طرح آمایش در استان کرمانشاه عنوان کرد.

 

 

وی ادامه داد: در حال حاضر درآمد سرانه کرمانشاهی‌ها ۴۰ درصد پایین‌تر از میانگین کشور است و با قرار گرفتن در رأس هرم بیکاری حتی در زمینه مهاجرفرستی هم وضعیت قابل دفاعی ندارد و بیشترین میزان را در کشور داراست.

 

مجری طرح آمایش سرزمینی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه هدف اصلی در این طرح علاوه بر آمایش کاربری اراضی تحقق توسعه پایدار فضایی است، اظهار کرد: سعی شده تمامی آنچه که برای بهبود آمار و اطلاعات و پیش‌بینی سیاست‌گذاری‌ها و آینده‌نگری لازم است از طریق مختلف از جمله همکاری ادارات تهیه شود.

 

فتح‌اللهی با اشاره به وضعیت استان کرمانشاه طی سال‌های قبل خاطر نشان کرد: اعتبارات هزینه شده دولتی در استان یک درصد بیشتر از سهم استان نسبت به جمعیت کشور است، اما وضعیت موجود بیانگر نحوه هزینه‌کرد نامناسب این اعتبارات است.

 

جمال فتح‌الهی مشکلات استان کرمانشاه در زمینه‌های مختلف از جمله بیکاری، حاشیه‌نشینی و درآمد سرانه ۴۰ درصد کمتر از میانگین کشوری را از دلایل پرداختن به این مطالعات دانست و گفت: طرح آمایش استانی به دنبال ایجاد تعادل بین سه عنصر فضا، فعالیت و انسان است به گونه‌ای که به دنبال آن راهبردهای بلندمدت، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی تدوین می‌شود.

 

وی با اشاره به این طرح آمایش استانی طرحی برای پیوند بین دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی است، اظهار کرد: اعتبارات هزینه شده دولتی در استان یک درصد بیشتر از سهم استان از جمعیت کشور است در صورتی که وضعیت موجود نشان‌دهنده نحوه نامناسب مصرف این اعتبارات است.

 

فتح‌الهی یکی از دیگر از مشکلات اساسی استان کرمانشاه را عدم تعادل سرزمینی و وضعیت قطبی شدید عنوان کرد و گفت: ۵۰ درصد از جمعیت استان در شهر کرمانشاه قرار گرفته‌اند به طوری که اختلاف جمعیت شهر کرمانشاه با اسلام‌آباد غرب هشت برابر است و این میزان در کشور ۳/۵ برابر است.

 

وی با بیان اینکه آمایش سرزمین بهترین، ارزان‌ترین و مؤثرترین راه حل توسعه پایدار است، افزود: خروجی مطالعات آمایش باید منتج به تعیین تکلیف کاربری اراضی برای بهره‌برداری مختلف شود بنابر این راهبردهای استخراج شده از مطالعات آمایش و پروگرام‌های اجرایی متضمن این راهبردها حلقه ارتباط بین برنامه امایش و برنامه‌های توسعه پنج ساله است.

 

فتح‌اللهی با بیان اینکه تحقق اقتصاد دانش‌محور با توجه به ظرفیت‌های استان در طرح آمایش مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: پیش‌بینی‌ها بر این است که طی سه سال مطالعات را به سرانجام برسانیم، البته این مطالعات پس از تدوین هر پنج سال نیاز به بازنگری دارد و باید به‌روز شود.

 

در ادامه نشست خبری  دانشگاه رازی کرمانشاه طهمورث الیاسی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه در مورد آخرین وضعیت تدوین طرح آمایش سرزمینی استان کرمانشاه اظهار کرد: شناخت وضعیت موجود، توسعه استان و رویکردهای آنها در آینده و راهبردها و استراتژی‌های لازم از جمله ضرورت‌های تدوین طرح آمایش استان کرمانشاه بود.

 

وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوعات و نیز تجارب گذشته در برنامه‌های توسعه استان در سال گذشته تصمیم خوبی برای واگذاری انجام این مطالعات به دانشگاه رازی کرمانشاه صورت گرفت تا این کار با استفاده از ظرفیت و توان کارشناسان و نخبگان داخل استان انجام گیرد.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه تصریح کرد: عدم تعادل‌ در کشور داریم که به صورت مسائل ساختاری در ارتباط با چالش‌های اقتصادی، تخریب محیط زیست و مسائل دیگر نمودش را در کشور مشاهده می‌کنیم.

 

الیاسی با اشاره به اینکه این عدم‌ تعادل‌ها مسائل و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، اضافه کرد: عدم تعادل‌ها مختص استان خاصی نیست و این موضوع حتی در مرکز کشور هم مشاهده می‌شود.

 

وی عدم تعادل‌ها را ناشی از تصمیمات اشتباه گذشته عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع در برخی مناطق غربی و شرقی کشور شدیدتر است.

 

این مسئول با یادآوری معضل بیکاری و رتبه اول استان کرمانشاه در این زمینه تصریح کرد: کرمانشاه در زمینه پدیده حاشیه‌نشینی با ۲۸ درصد جمعیت جزء معدود استان‌های کشور است که این وضیعت خیلی مناسبی است.

 

الیاسی در ادامه گفت: در زمینه انجام سند آمایش مشاوران شناخته و تأیید صلاحیت‌ شده‌ای در کشور نداریم و عمده فعالان این حوزه در طرح‌های کالبدی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای تخصص دارند.

 

وی سند آمایش را یک برنامه راهبردی بلندمدت توصیف کرد و گفت: ظرفیت‌های علمی، تخصصی و بودجه‌ای استان‌ها برای انجام این‌گونه مطالعات محدود بوده و این برنامه فراتر از طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی است.

 

این مسئول ایجاد ظرفیت‌سازی در استان را یکی از اهداف سپردن انجام طرح آمایش سرزمینی به دانشگاه رازی کرمانشاه برشمرد و خاطرنشان کرد: این افتخار بزرگی برای استان است که این کار به وسیله متخصصان داخل استان انجام گیرد.

 

الیاسی ادامه افزود: سندی که در داخل استان تهیه شود، چون ماحصل دیدگاه‌های دانشگاه، کارشناسان و مدیران استانی است از غنای بیشتری برخوردار بوده و در مباحث توسعه بلندمدت استان اجماع بیشتری برقرار خواهد بود.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مطالعات صورت گرفته اظهار داشت: این مطالعات به اطلاعات زیادی نیاز دارد و دست‌اندرکاران این برنامه سیستم اطلاعات مکانی برای آن تهیه کرده‌اند.

 

این مسئول عدم وجود بانک اطلاعات منسجم در استان را یکی از مشکلات اصلی پیش‌روی تهیه این‌گونه اسناد عنوان کرد و ادامه داد: وجود دیدگاه‌های مختلف از دیگر مشکلات این مطالعات است.

 

الیاسی با تأکید بر اینکه چاره حل تمام مشکلات استان سند آمایش نیست، تصریح کرد: هسته‌های کلیدی در این برنامه استخراج می‌شود و در تهیه اسناد توسعه‌ای گره گشا خواهد بود.

 

وی در پایان انجام بخش ارائه شده از مطالعات را تاکنون خوب ارزیابی کرد و گفت: این مطالعات دورنمای خوبی دارد و البته زمان‌بر بوده، اما هماهنگی‌های لازم برای همکاری دستگاه‌های مختلف انجام شده است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار