گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی*تقوا یک نیروى بازدارنده ای است که به صورت یک ملکه نفسانی و نیروی درونی است در وجود انسان به وجود می آید و او را در برابر طغیان شهوات و ارتکاب کارهای خلاف حفظ می کند. کمال تقوا آن است که علاوه بر دوری از گناهان و محرمات، از مشتبهات نیز اجتناب شود.
تقوا آثار مثبت زیادی در زندگی انسان دارد که به بعضی از آنها اشاره می کنیم:
۱. انسان سازی: امام علی (ع ) می فرماید: تقوا یک خصلت روحی و یک تربیت معنوی است که در پرتو آن جان انسان ساخته و پرداخته می شود.
۲. مسؤلیت پذیری: فرد با تقوا از زیربار مسئولیت های شرعی شانه خالی نمی کند و مشتاقانه می پذیرد و سختی ها و مشکلاتش را هموار می کند.
۳. آزادگی: تقوا وسیله آزادی انسان از هر بندگی است کسی که دارای تقوا است در برابر شهوات به زانو در نمی آید؛ در برابر مقام و دیگر تمایلات نفسانی تسلیم نمی شود، بنابر این از هر هلاکتی در امان است.
۴. رستگاری در آخرت: تقوا کلید هدایت است و فرد با تقوا با انجام کارهای مثبت و گام برداشتن در مسیر هدایت علاوه بر سعادت در دنیا به کسب پاداش های اخروی و ذخیره آن برای روز معاد موفق می شود.
در روزهای اخیر در مواجهه با رد و تایید صلاحیت ها واکنش ها متفاوت بود فارغ از نام مطلع شدیم فردی که در آمون اجتهاد شرکت نکرده( بدیهی است که احراز صلاحیت نمی گردد) ولی این شخص اعتراض کرده و بسیار هم عصبانی است تعجب کردم چون در همان بین دیدم فردی که در آزمون شرکت کرده و اتفاقا هم نمره ی ممتاز کسب کرده مشمول پاسخ منفی شورای نگهبان شده البته این مورد برایم جالبتر بود که همین فقیه و مرد خدا در واکنش به اعلام تایید صلاحیت ها این چنین فرمودند:نظر شورای نگهبان باید برای همه قابل احترام باشد. حضرت امام(ره) فرمود: هر کس شورای نگهبان را زیر سوال ببرد، مفسد است. بنده با اینکه خودم در این بخش مشمول نظر منفی شدم، به نظر شورای نگهبان کاملا احترام میگذارم.
مصطفی محمدی-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.