به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با توجه به نزدیکی به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل اقدام به بازخوانی نظرات امام و رهبری برای انتخاب فرد اصلح و تشکیل مجلسی کارآمد در تراز انقلاب اسلامی کرده است که این نظرات در چند شماره منتشر خواهد شد.
رجوع به اندیشههای امام و رهبری در خصوص تشکیل مجلس و چگونگی رأی دادن در انتخاب فردی اصلح و تشکیل مجلسی کارآمد و در تراز انقلاب اسلامی بسیار کمک کننده خواهد بود، لذا اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بازخوانی نظرات امام و رهبری در این خصوص به رسیدن به گزینه اصلح یاری گر قشر دانشجو و مردم فهیم جامعه خواهد بود.
بخش چهارم این بحث به «اخلاق انتخاباتی» می پردازد که پیش روی شما قرار دارد:
اگر شما خدمتگزار به كشور هستيد، در مجلس يكجور خدمت مي توانيد بكنيد، درخارج از مجلس هم يكجور خدمت ديگر. مگر همه اهالي ايران توي مجلس مي روند؟خوب در مجلس هم يك عده معدودي هستند. اگر غرضي در كار نيست و مي خواهيدخدمت بكنيد، حالا مي بينيد كه شما راي نداشته ايد، شما در خارج مجلس خدمت بكنيد. تاييد كنيد اين مجلس را. اينطور نباشد كه منعكس كنيد در خارج كه خير، مملكت ايران يك مملكتي است كه انتخاباتش كذا شد. اين حرف غلطي است . اين حرف غلط را اينقدر نزنيد. براي خاطر خدا توجه داشته باشيد كه يك مجلس شورا كه مجلس شوراي اسلامي است و مي خواهد براي ايران خدمت كند و بايد قوه داشته باشد، تنها مركزي است كه تمام قوا بايد تبع آن باشند، شما بخواهيد براي اينكه شما وكيل نشده ايد در كجا، هياهو كنيد كه انتخابات انتخابات كذا بوده ؛ اين حرف خلاف اسلام است . شكايت اگرهست ، شكايت پذيرفته است . و مقاماتي كه بايد شكايتها را بپذيرند، مي پذيرند. اما هياهوكردن و فرياد زدن و انتقاد بيجا كردن ، اين برخلاف دستورات اسلام است .
حالا اگر بعضيها در انتخابات شكست خوردند نبايد اينها كه قصد خدمت داشتند منتها در مجلس حالا دستشان از آن كوتاه شده است ، نبايد يكسره ملت را به باد انتقاد بكشند. اگر شما شكست خورديد، نبايدبگوييد ملت ايران همه شان خلاف كرده اند. چطور يك ملت مسلمي ، در يك امر حياتي كه با اين آرامش و خوبي انجام داده است ، اينها خيانتكار باشند؟ يك ملت كه خيانتكارنمي تواند باشد. اشخاص بايد آداب اسلامي را حفظ كنند. به مجرد اينكه يكي مي خواهد وكيل بشود، و فرض كنيد كه دوست من است مي خواهد وكيل بشود، يا ازگروه من است مي خواهد وكيل بشود و ملت او را وكيل نكردند، نبايد يكدفعه قلمها رابردارند و بر ضد اصل انتخابات چيز بنويسند، حمله كنند به اصل انتخابات . شكايتي دارند، خوب شكايتشان را رسيدگي مي كنند. هياهو درست كردن ، جز اينكه دامن زدن به اين است كه خيانتكارها راهشان باز بشود، چيز ديگري نيست .
مجلس تنها ملجايي است كه براي يك ملت است. مجلس قوه مجتمع يك ملت است در يك گروه. تمام قواي يك ملت در يك گروه مجتمع است. و مجلس از همه مقاماتي كه در يك كشوري هست بالاتر است . بنابراين يك همچو مقامي را نشكنيداينطور؛ ولو نمي توانيد لكن اصل گفتنش ، اصل ذكرش ، كار قبيحي است و برخلاف مصلحت است و برخلاف مسلك اسلام است .(۱)
نصيحتي است از پدري پير به تمامي نامزدهاي مجلس شوراي اسلامي كه سعي كنيد تبليغات انتخاباتي شما در چهارچوب تعاليم و اخلاق عاليه اسلام انجام شود؛ و ازكارهايي كه با شئون اسلام منافات دارد جلوگيري گردد. بايد توجه داشت كه هدف ازانتخابات در نهايت حفظ اسلام است . اگر در تبليغات حريم مسائل اسلامي رعايت نشود، چگونه منتخب حافظ اسلام مي شود. بايد سعي شود تا خداي ناكرده به كسي توهين نگردد؛ و در صورتي كه رقيب انتخاباتي به مجلس راه يافت ، به دوستي و برادري ،كه چيزي شيرينتر از آن نيست ، لطمه اي نخورد(۲)
[بسمه تعالي . محضر مقدس رهبر عظيم الشان انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران ،حضرت امام خميني – دام ظله العالي علي رووس المسلمين
با سلام خدمت آن امام بزرگوار، در انتخابات دوره قبل حضرتعالي نسبت به معرفي كانديدا براي حوزه هاي مختلف از سوي احزاب و جمعيتهاي سياسي – مذهبي اعلام مخالفت فرموديد با توجه به نزديكي زمان انتخابات دوره سوم مجلس شوراي اسلامي از مقام مقدس رهبر گرانقدرمان تقاضامنديم به سوالات ذيل پاسخ فرموده و همگان را نسبت به وظايف شرعي آگاه فرماييد.
۱- آيا در اين دوره گروهها و جمعيتهاي مختلف سياسي – مذهبي مي توانند از تهران و يا قم براي شهرهاي مختلف ايران و يا از هر نقطه براي مناطق ديگر كانديدا معرفي نمايند.
۲- آيا مي توان در رابطه با تبليغ از كانديداها از وجوهات شرعيه و بيت المال و يا از اموال دولتي
وعمومي كه در اختيار نهادهاي گوناگون است استفاده نمود.
مهدي كروبي نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي ، عبدالله نوري رئيس كميسيون برنامه و بودجه ،حسين هاشميان رئيس كميسيون نفت ، محمدعلي هادي عضو كميسيون دفاع .
بسمه تعالي
با اينكه اينگونه سوالها و جوابها اكنون زود است ، معذلك بايد مردم را براي انتخابات آزاد گذاريم ، و نبايد كاري بكنيم كه فردي بر مردم تحميل شود. بحمدالله مردم ما داراي رشد ديني و سياسي مطلوب مي باشند، و خود افراد متدين و درد مستضعفان چشيده وآگاه به مسائل ديني – سياسي و همگام با محرومين را انتخاب خواهند كرد.
در چنين اوضاعي هيچ فرد و گروهي و هيچ نهاد و سازمان و حزب و دفتر و تجمعي نمي تواند درحوزه انتخابات ديگران دخالت نمايد، و براي غير حوزه خود فرد يا افرادي را كانديدا نموده و از آنان تبليغ نمايد. در شرايط كنوني ، اينجانب به هيچ وجه و به هيچ كس اجازه نمي دهم تا از سهم مبارك امام – عليه السلام – و يا از اموال دولت و اموال دفاتر و سازمانهاو مجامع و اموال عمومي خرج انتخابات كند. بايد مردم را براي شركت در انتخابات تشويق كرد. ان شاءالله نظرم را در اين مورد بعدا اعلام خواهم كرد. روحانيون محترم حوزه هاي انتخاباتي سعي كنند در حوزه خود [با] افراد و گروههاي مسلمان كه درانتخابات كانديدا شده و يا از كانديداهاي مورد علاقه خود طرفداري مي كنند چون پدري مهربان باشند و آنان را با ديده محبت بنگرند. از خداوند توفيق شما را خواستارم .
منابع:
۱-بیانات امام خمینی (ره)؛ ۲۹/۱۲/۵۸
۲-بیانات امام خمینی (ره)؛ ۱۱/۱/۶۷
۳- روح الله الموسوي الخميني۱۰ تير ۱۳۶۶