تاكيد مركز پژوهشهاي مجلس بر لزوم تدوين طرح جامع انرژي
به گزارش «شبکه خبر دانشجو»، بر اساس اعلام دفتر اطلاع رساني مركز پژوهش ها، دفتر مطالعات زيربنايي اين مركز در پاسخ به درخواست حسين فدايي، نماينده تهران، ري، اسلامشهر و شميرانات در مجلس شوراي اسلامي ضمن، محاسبه هزينه تمام شده هر كيلو وات برق توليدي در نيروگاه هاي گازي و مقايسه دستاوردهاي حاصل از صدور برق توليدي به جاي فروش مستقيم گاز، خاطرنشان كرده است تهيه طرح جامع انرژي براي كشور با در نظر گرفتن افق بيستساله آينده با سناريوهاي مختلف ضرورت دارد و تا آن زمان كه حداقل دو سال طول ميكشد، تهيه برنامهاي براي كاهش مصرف انرژي سرانه بايد در دستور كار قرار گيرد.
مركز پژوهش ها همچنين با اشاره به پيشبيني قانون برنامه پنج ساله براي تشكيل وزارت انرژي در كشور افزود: تشكيل وزارت انرژي كه مسئوليت تامين انرژي ( انواع مختلف سوخت فسيلي، گاز، برق و انرژيهاي تجديدپذير) كشور را عهدهدار باشد ميتواند بررسي شود زيرا اين موضوع در ماده 2 بند «هـ» قانون برنامه پنجساله توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ديده شده بود ولي به انجام نرسيد و اظهارنظرهاي متفاوتي نيز كه اكنون در زمينه انرژي در كشور مطرح ميشود ناشي از همين موضوع است.
اين گزارش در ادامه ميافزايد: مسئولان بايد سياستي اتخاذ كنند كه ايران به عنوان مركز منطقه اي براي شبكه برق عمل كند و تا فرصت باقي است به تامين بخشي از برق مورد نياز همسايگان و همچنين خريد و فروش برق اقدام كند تا جايگاه اصلي خود را به دست آورد.
مركز پژوهش ها با اشاره به اينكه امنيت انرژي كشور بستگي به همه كابلهاي برقي دارد كه از ايران به همسايگان وصل ميشود و آنان را از انرژي برق بينياز ميكند، افزود: كشورهاي جنوبي خليجفارس قدرت تامين اين ميزان برق مورد نياز خود را نه از لحاظ نرمافزاري و نه سختافزاري ندارند، در حالي كه ايران از هر لحاظ داراي ظرفيت لازم براي تامين برق است به خصوص اگر بتواند ترتيبي اتخاذ كند كه مازاد برق روسيه در تابستان از شمال به جنوب كشور منتقل شود، حق ترانزيتي كه از اين طريق نصيب ايران مي شود بسيار چشمگير خواهد بود.
مركز پژوهش ها دراين گزارش تصريح كرده است: تدوين طرح جامع انرژي براي كشورهايي با اقتصاد متمركز (از جمله ايران) الزامي است و به همين علت پيشنهاد ميشود اين موضوع در دستور كار دولت قرار گيرد و به جاي فروش گاز خام، تامين انرژي برق همسايگان مورد مطالعه و بررسي قرار گيرد./انتهاي پيام/