به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش ملی فیزیک و کاربردهای آن با حضور حیدری، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه ملایر، خسروی دارانی، نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ناصری، معاون آموزشی دانشکده علوم پایه، اعضای هیات علمی دانشگاه ملایر و اساتید، پژوهشگران و دانشجویان حوزه فیزیک سراسر کشور در دانشگاه ملایر برگزار شد.
در ابتدا حیدری ضمن تشکر از اساتید و محققین شرکت کننده در این همایش به ویژه دکتر خسروی گفت: اگرچه از زمان فعالیت دانشگاه ملایر مدت زیادی نگذشته است اما هم اکنون 6400 دانشجو در 64 رشته و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در آن به تحصیل مشغول هستند.
در حوزه معاونت پژوهشی و فناوری نیز دانشگاه ملایر در راستای گسترش تعامل سازنده بین اساتید و دانشجویان و پژوهشگران، اقدام به برگزاری کنفرانس های ملی کرده است.
حیدری برگزاری همایش فیزیک را فرصتی مناسب برای اساتید و پژوهشگران حاضر در آن برشمرد که سبب به اشتراک گذاری علاقمندی ها و نتایج تحقیقات دانشجویان و اساتید و تبادل نظر آنان با یکدیگر خواهد شد.
در ادامه ناصری حضور اساتید و دانشجویان را در دانشگاه ملایر گرامی داشت و در بیان برخی فعالیت های دانشکده علوم پایه دانشگاه ملایر گفت: در دانشکده علوم پایه دانشگاه ملایر دانشجویان در گروه های آموزشی زیست شناسی و شیمی، در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به تحصیل علم می پردازند و چندین همایش ملی در این گروه ها برگزار شده است.
وی افزود: در گروه آموزشی فیزیک نیز علاوه بر مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، به سبب حضور یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه ملایر در زمره 20 پژوهشگر برتر حوزه نانو در کشور، از سوی ستاد نانو مجوز پذیرش دانشجو در مقطع پسا دکتری به عنوان اولین دانشگاه در غرب کشور به دانشگاه ملایر اعطا شده است.
ناصری بیشترین همایش های ملی برگزار شده در دانشکده علوم پایه دانشگاه ملایر را در گروه فیزیک برشمرد و گفت: این همایش از لحاظ کاربردی بودن مقالات مورد تقدیر بسیاری از اندیشمندان فیزیک کشور قرار گرفته است.
وی هم چنین با اشاره به ارتقای قابل توجه دانشگاه ملایر در حوزه نانو فناوری که اخیرا از سوی رده بندی ستاد نانو اعلام شده است، از برگزاری کنفرانس بین المللی با دانشگاه شفیلد انگلستان و کنفرانس رشد بلور ایران در سال 95 در دانشگاه ملایر خبر داد.
در ادامه بحیرائی، دبیر علمی این همایش ضمن خوشامد گویی به اساتید و دانشجویان، هدف از برگزاری این همایش را برداشتن گامی هر چند کوچک در راستای کاربردی نمودن علوم خواند و گفت: برون رفت از چالش ها و موانع توسعه نیازمند برقراری ارتباط موثر و تعامل سازنده بین دانشگاه و صنعت است و مطابق با این هدف گذاری، از 230 مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش؛ 170 مقاله پذیرفته شد.
وی شروع کار همایش را مرداد ماه خواند و ضمن ابراز خرسندی از سطح بالای مقالات پذیرفته شده و کاربردی بودن آنها افزود: مقالات دریافتی عمدتا در حوزه های نانو فناوری، هسته ای و پزشکی هستند و پس از بررسی های دقیق توسط کمیته داوری، 44 مقاله برای ارائه به صورت شفاهی و 126 مقاله برای ارائه در قالب پوستر برگزیده شدند.
دبیر علمی همایش سطح مقالات را بسیار نزدیک به اهداف مورد نظر همایش برشمرد و از ریاست و معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر خسروی و همه کسانی که وی را در اجرای این همایش یاری کردند تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه سخنران ویژه همایش، خسروی، نایب رئیس انجمن نانو فناوری ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ابراز خوشنودی از حضور در دانشگاه ملایر و تشکر از دبیران اجرایی و علمی این همایش، ابراز امیدواری کرد این همایش آغاز همکاری های بین دانشگاه ملایر و انجمن نانو فناوری ایران باشد.
این همایش با ارائه مقالات در چهار پنل و در دو نوبت صبح و عصر ادامه یافت و پس از سخنرانی تخصصی دکتر خسروی با موضوع نانو داروها و اهدای لوح تقدیر به ایشان، بازدید از پوسترها صورت گرفت.