به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با هدف برقراری تعامل و ارتباط دوسویه بین مسئولان دانشگاه و والدین دانشجویان، نخستین جلسه کانون خانه و دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان ضمن تبریک فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: «از برکات انقلاب اسلامی توجه و تاکید بر حفظ کرامت انسانی افراد و ایجاد چتر حمایت معنوی از خانوادهها به عنوان یکی از مؤثرترین ارکان سازنده جامعه اسلامی است و تشکیل کانون خانه و دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی همدان به همین منظور صورت گرفته است».
سعید جامه بزرگی افزود: «ایده اولیه تشکیل این کانون در واحد همدان به وجود آمد و دانشگاه آزاد اسلامی همدان در سال گذشته با برگزاری دو جلسه با والدین دانشجویان و دعوت از سخنرانان مطرح کشوری به تبیین چگونگی برقراری ارتباط دوجانبه میان خانوادهها، دانشجویان و دانشگاه همت گمارد».
وی تأکید کرد: «دانشگاه عزم جدی دارد که بهمنظور افزایش تأثیر در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و ایجاد همافزایی با خانوادههای دانشجویان به شناسایی آسیبها و مشکلات حوزه دانشجویی و جوانان بپردازد و با ایجاد تعامل دوسویه با والدین در جهت آگاهی هرچه بیشتر آنها و رفع این مشکلات اقدام کند».
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان کمتوجهی به سنت ازدواج که یکی از آموزههای ایرانی و اسلامی است را ازجمله آسیبهای اجتماعی کنونی دانست و بیان کرد: «به فراموشی سپردن سنت پسندیده ازدواج باعث بالا رفتن سن ازدواج در کشور شده که این امر آسیبهای جدی را به جوانان وارد میسازد و ضرورت دارد خانوادهها و دانشگاه در این خصوص توجه و دقت نظر فراوانی خرج دهند».
جامه بزرگی ابراز امیدواری کرد: «کانون خانه و دانشگاه بهصورت منسجم و با برنامهریزی کاربردی و مداوم به مسیر خود ادامه دهد و به اهداف اصلی خود که ارتقای تواناییهای مدیریتی خانواده در چارچوب باورها و آدابورسوم و سبک اصیل زندگی اسلامی و ایرانی است، نائل آید».
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد همدان نیز با ابراز خرسندی از اینکه دانشگاه آزاد اسلامی همدان بهعنوان اولین دانشگاهی که در سطح کشور اقدام به تشکیل چنین شورایی نموده است گفت: «همت مسئولان دانشگاه در این مورد شایسته تقدیراست».
حمیدرضا طالقانی ورکشی افزود: «تعامل خانواده دانشگاه میتواند ثمرات فراوانی ایجاد کند و موجب گردد در تربیت نسل آینده بیسار مؤثر ونقش ایفا کند».
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی واحد همدان نیز گفت: یکی از مهمترین مشکلات آموزش عالی این است که دانشجویان در دانشگاه باوجود اینکه تخصص و مهارتهای زیادی را کسب میکنند؛ اما در خصوص آموزش مهارتهای زندگی کاستیهای فراوانی وجود دارد و برگزاری چنین برنامههای و نشستهایی کمک میکند تا برای حل این مشکلات چارهاندیشی شود.
طاهری افزود: پایش مشکلات و مسائل مرتبط با دانشجویان و جوانان از زاویه دید دانشگاه و خانوادهها میتواند نقطه عطفی در ارائه راهکارهای هر چهبهتر در خصوص نحوه تعامل با جوانان شود.
وی بیان کرد: از جمله اهداف تشکیل شورای خانه و دانشگاه، برقراری ارتباط دو جانبه بین ارکان دانشگاه به ویژه مسئولان فرهنگی با خانواده دانشجویان، ارتقای سطح مشارکتپذیری دانشگاه از طریق تعامل مؤثر با خانواده دانشجویان، آشنا نمودن خانواده دانشجویان با ضوابط، شرایط و مقررات فرهنگی دانشگاه، شناسایی خانوادههای صاحبنظر، علاقهمند و کار آمد و ایده پرداز و استفاده از نقطه نظرات سازنده آنان در رشد و اعتلای برنامههای فرهنگی و اجتماعی است.
طاهری افزود: ارتقای تواناییهای مدیریتی خانوادهها از طرق مختلف، کمک به نهادینهسازی ارزشها، باورها و آداب و رسوم و سبک زندگی اسلامی ایرانی، ارتقای سطح همگرایی فرهنگی و اجتماعی میان خانوادههای دانشجویان از طریق استفاده از فضای واقعی و مجازی، همکاری مشترک و فعال در جهت مدیریت اوقات فراغت دانشجویان و تبیین و نهادینه سازی و تسهیل ازدواجهای آسان دانشجویان در میان خانواده دانشجویان با همکاری مرکز مشاوره دانشگاه از دیگر اهداف راه اندازی این کانون است.
در ادامه خانواده دانشجویان به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف مرتبط با دانشگاه و دانشجویان پرداختند و در خصوص مسائل مختلف حوزه دانشجویی، میان اعضا بحث و تبادلنظر صورت گرفت.