به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری امروز خود ضمن گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی را محصول پیوند واقعی استقلال و آزادی دانست و اظهار داشت: تبلور تمام قد استقلال و آزادی در قالب نظام مقدس جمهوری اسلامی ظاهر شد.
وی ضمن گرامیداشت این ایام یاد و خاطر امام و شهدای انقلاب را نیز ستود و خواستار آن شد که خداوند ما را ادامه دهنده راه امام و پیگیر خواسته های انقلاب کنندگان ایران گرداند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر روابط ایران و روسیه و سفر اخیر دکتر ولایتی به مسکو گفت: روابط دو کشور روابطی مستحکم و چند جانبه در زمینه های مختلف است و رفت و آمد بین مسئولان دو کشور امری عادی است.
جابری انصاری سفر ولایتی به مسکو را سفری به دعوت موسسه تحقیقات استراتژیک روسیه دانست و ادامه داد: در حاشیه این سفر مشاوره مقام معظم رهبری دیدارهایی در سطوح عالی با مقامات روسی انجام داد.
وی مسیر روابط ایران و روسیه را رو به پیشرفت تلقی کرد و ابراز امیدواری کرد که براساس توافقات بین دو کشور این روابط رو به رشد باشد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پیگیری امور اتباع جمهوری اسلامی در نقاط مختلف دنیا نیز گفت: پیگیری امور اتباع جمهوری اسلامی در سراسر جهان از جمله وظایف ذاتی کشور است و کلیه مراکز دیپلماتیک ما به دنبال پیگیری امور اتباع ایرانی هستند و مسئله انسانی پناهجویان که به نقاطی از کشورهای جهان سفر کردند از این موارد است که در دوره دولت فعلی نیز این موضوع جزو برنامه های اصلی وزارت خارجه محسوب می شود.
جابری انصاری ابراز امیدواری کرد که زمینه بازگشت اتباع ایرانی که به هر دلیلی در معرض این موضوع قرار گرفتند فراهم شود.
وی در خصوص حمایت ایران از گروه های مثل حماس و اینکه حماس عنوان کرده از سال 2009 هیچ مساعدتی از جمهوری اسلامی دریافت نکرده است گفت: جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی حمایت خود از جنبش فلسطین را از جمله سیاست های ثابت خود قرار داده و روابط و همکاری ها با جنبش مقاومت فلسطین همواره بخش ثابتی از سیاست جمهوری اسلامی بوده و حماس نیز در همین قالب می گنجد.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی قصد ورود به جزئیاتی که افرادی در زمان های مختلف مطرح خواهند کرد ندارد ادامه داد: سیاست ایران همواره خیرخواهی نسبت به امت اسلام است و بر اساس این سیاست مسئله فلسطین را مسئله محوری امت اسلام می داند و به این سیاست ثابت ادامه خواهد داد.
جابری انصاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده ها حکایت از آن دارد که بین 12 بازرس آژانس دو جاسوس وجود داشته است نیز گفت: ما از ابتدای مسائل مرتبط با موضوع هسته ای به عدم سوء استفاده از عناوینی از سوی برخی کشورها حساسیت داشتیم و این حساسیت را با دقت پیگیری و اعمال کردیم و در این خصوص به نتایجی هم رسیدیم.
در صورت وجود جاسوس بین بازرسان موضوع توسط وزارت اطلاعات پیگیری خواهد شد
وی ادامه داد: این مورد هم در صورتی که وجود داشته باشد توسط نهادهای تخصصی ذیربط مانند وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی پیگیری و اقدامات مقتضی انجام خواهد شد.
کشورهای همسایه مشکلات داخلی خود را به خارج صادر نکنند
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اینکه برخی از کشورهای همسایه دستیابی به نتایج حاصل از برجام را علیه خود می دانند نیز گفت: برجام از دید جمهوری اسلامی علیه هیچ کشوری نیست و علیه منافع هیچ یک از کشورها و دولت های همسایه تلقی نمی شود اما متاسفانه برخی کشورها در پیرامون ما به دلیل ضعف های داخلی و بین المللی خود موضع دشمنانه ای نسبت به برجام اتخاذ کردند از این رو دعوت ما از همه کشورهای همسایه این است که بر این برداشت های غیرمنطقی پایان دهند و مشکلات داخلی خود را به خارج صادر نکنند.
جابری انصاری در خصوص ادعای عربستان مبنی بر اعزام نیروی نظامی زمینی به سوریه و تاثیر این اقدام بر حل و فصل بحران سوریه نیز گفت: بحران سوریه نتیجه مداخله قدرت های منطقه ای و بین المللی در دولت و ملت سوریه ایجاد و تشدید شد و این اقدام عربستان راه حلی برای این بحران نبوده بلکه موجب تشدید آن خواهد شد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی معتقد است هر اقدامی در کشورها باید با حفظ استقلال آن کشورها پیگیری شود و هر عملی خارج از توافق با دولت مرکزی منجر به تشدید بحران در منطقه خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص تسهیل در صدور روادید پس از بهبود روابط ایران و اروپا گفت: بهبود روابط بر صدور روادید برای اتباع کشورهای دیگر موثر خواهد بود و در هفته های اخیر صراحتا این مورد در دستور کار قرار گرفته به میزانی که توافقات بین ایران و کشورهای اروپایی مبنی بر منافع مشترک و حفظ استقلال و حاکمیت کشورها گسترش یابد.
جابری انصاری ادامه داد: در همه جنبه ها از جمله تسهیل روابط برای رفت و آمد کشورها بهبود روابط ایران با اروپا موثر خواهد بود.
وی در خصوص سفر موگرینی در بهار سال آینده به کشور نیز گفت: سفر اشمیت به کشور قطعی است که ظرف امروز و فردا مذاکراتی را در سمنان با معاون ذیربط وزارت خارجه انجام خواهد داد.
اولین دور گفتگوهای ایران و اروپا امروز با حضور اشمیت در تهران آغاز خواهد شد
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: پس از برجام بین ایران و اروپا توافق شد تا گفتگوهایی به طور متناوب با فاصله زمانی شش ماهه انجام شود و این گفتگوها همه زمینه های مشترک را در برخواهد گرفت که اولین دور آن امروز و فردا در تهران برگزار خواهد شد.
جابری انصاری افزود: هفته آینده نیز ظریف به بروکسل سفر خواهد کرد که در این سفر همکاری های دو جانبه با بلژیک پیگیری خواهد شد.
وی در خصوص واکنش جمهوری اسلامی در مورد استقلال کردستان نیز گفت: به نظر ما تجزیه آن چه قبلا تجزیه شده منفعتی برای دولت های منطقه نخواهد داشت و در چارچوب این سیاست امیدواریم زمینه همبستگی ملی بین همه اجزا با دقت فراهم شود.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص برخی اقدامات کشورهای همسایه نیز گفت: سیاست رژیم صهیونیستی و برخی دولت های منطقه تشدید درگیری بین کشورهای منطقه و به هم ریختن بافت اجتماعی کشورهاست که نه فقط منافع این کشورهای خاص بلکه منافع همه کشورها از جمله ایران را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد بر این اساس جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده هر اقدامی با هدف به هم ریختن بافت داخلی کشورها به ضرر کشورهای منطقه و اتخاذ سیاست های هوشمندانه کشورهای منطقه مانع چنین اقداماتی خواهد بود.
جابری انصاری همچنین در خصوص اهمیت مسئله فلسطین و پرداختن جمهوری اسلامی به این مهم نیز گفت: ایران همواره در همه رایزنی های دیپلماتیک و حضوردر اجلاس های منطقه ای همواره اهمیت مسئله فلسطین را مورد تاکید قرار داده است.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که رژیم صهیونیستی به تشدید بحران آفرینی بین کشورهای منطقه می پردازد این است که با تمسک به تاکتیک هایی از جمله جنگ روانی مسئله نخست جهان اسلام یعنی فلسطین به مسئله ثانوی تبدیل کند و اختلافات بین کشورهای اسلامی را تشدید کند اما این مسئله اصل ثابت سیاست جمهوری اسلامی و تمامی تلاش ها را در رایزنی دو جانبه و چند جانبه انجام دادیم و امیدواریم با هوشیاری کشورهای منطقه زمینه بستن راه های ایجاد تفرقه بین کشورها فراهم شود.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص آخرین وضعیت پیگیری آسیب دیدگان فاجعه منا نیز گفت: فاجعه منا نه در وجدان عمومی ملت و نه سیاستمداران کشور پایان نخواهد یافت این فاجعه به دلیل سوء مدیریت دولت عربستان و از لحظه اتفاق افتادن این فاجعه انسانی جمهوری اسلامی در قالب گفتگو با کشورهای مختلف منطقه موضوع فاجعه منا و ضرورت پذیرش مسئولیت های حقوقی و قانونی این فاجعه را پیگیری کرده است و موفقیت این تلاش ها در گرو تغییر در سیاست های یک جانبه عربستان است.
جابری انصاری افزود: این فاجعه در سرزمین عربستان رخ داد و دولت عربستان باید با پیگیری های مختلف از سیاست خاص خود دست برداشته و زمینه رفع این مشکل انسانی که نتایج سیاسی داشته است را فراهم کند.
عربستان در خصوص فاجعه منا سیاست های یک جانبه خود را تغییر دهد
وی با بیان اینکه دولت سعودی همان طور که در مسائل منطقه ای سیاست های یک جانبه ای اتخاذ کرده در این مورد نیز مسئولیت خود را نپذیرفته و ایران پیگیری خود را تا لحظه ای که دولت میزبان مسئولیت و وظیفه خود را به عهده بگیرد ادامه خواهد داد.
جمهوری اسلامی هر گونه اقدامی را در برخورد با رژیم صهیونیستی اقدامی مثبت تلقی می کند
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اقدام اخیر دولت فرانسه مبنی بر نخریدن پهباد از رژیم صهیونیستی گفت: موج انسانی و درخواست هایی که در کشورهای اروپایی رخ داد سبب شد برخی دولت های اروپایی سیاست هایی را در زمینه تحریم بخشی از کالاهای تولیدی رژیم صهیونیستی اتخاذ کردند و ما به عنوان کشوری که همواره از حقوق ملت فلسطین دفاع کردیم هر گونه اقدامی را در برخورد با رژیم صهیونیستی اقدامی مثبت تلقی می کنیم و امیدواریم این اقدام موردی به سیاست آشکار کشورها در زمینه فشار بر رژیم صهیونیستی برای حصول حق مردم فلسطین باشد.
جابری انصاری همچنین در خصوص تعطیل شدن دفتر صلیب سرخ در غزه نیز گفت: در قالب سیاست های ضد انسانی و ادامه محاصره صورت گرفته امکان دسترسی های امدادی نیز سلب شده است و این اتفاق لکه ننگی است که حتی حلقه های کمک های انسانی را در شمول اقدامات خود قرار می دهد.
وی افزود: در درجه نخست دولت های اسلامی در این خصوص مسئول هستند و ما امیدواریم با اتخاذ سیاست های مناسب از سوی دولت های اسلامی به جای اینکه تمرکز کشورهای اسلامی متمرکز بر درگیری بین خودشان باشد موضوع فلسطین و رهایی این ملت از اشغال به اولویت ملت ها و دولت های اسلامی تبدیل شود و جمهوری اسلامی در این زمینه آماده همکاری با کلیه کشورهای اسلامی است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در خصوص نیروهای کویتی که ماهیگیران ایرانی رادر آب های خلیج فارس دستگیر کردند نیز گفت: در این خصوص دولت کویت کتبا چیزی را به جمهوری اسلامی اعلام نکرده اما به شکل شفاهی این نکته از طرف کویت به ما اعلام شد این موضوع بر سر درگیری بین ماهیگیران ایرانی و صیادان کویتی در آب های خلیج فارس رخ داده و سفارت ایران در کویت از مجاری دیپلماتیک در حال پیگیری و تامین منافع این افراد است.