به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عصر امروز مراسمی پیرامون قرارداد کرسنت و مصوبه های نفتی دولت به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در دانشکده حقوق علوم سیاسی با حضور مسعود میرکاظمی و مهرداد بذرپاش نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
میرکاظمی در این برنامه گفت: وقتی در قراردادی که فی النفسه جذابیت دارد و قطعا در آن نفوذ صورت می گیرد و با دلالی پیش می رود قطعا دشمن منافعی در آن دارد.
عباس یزدان پناه یزدی به همراه مهدی هاشمی مذاکرات و جلساتی را با شرکت استاتاویل می گذارند که البته این را بگویم که فعلا عباس یزدان پناه یزدی مسئول شده و آن جلسات به صورت رسمی پایان می یابد.
وی تصریح کرد: طرف مبالغ قراردادی با شرکت استاتاویل می بندد و استاتاویل اعلام می کند برای اینکه با ایران قرارداد بندیم مجبور به دادن رشوه می شویم و از طرف ایرانی هم پذیرفته می شود مصاحبه ای از هیئت مدیره استاتاویل منتشر می شود که در این رسم است که پسر رئیس جمهور سابق ایران رشوه ای را گرفته تا قراردادی را بندد این گونه بود که چهره ایران را خدشه دار کردند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دوره اصلاحات اجازه باز شدن مسئله نفتی را ندادند گفت: باید بگویم تحقیق و تفحص از بانک زنجانی تنها من این وظیفه را قبول کردم و من از قبل به آقایان دولتی تذکر دادم که کسانی که در پرونده بابک زنجانی هستند.
میرکاظمی با بیان اینکه بابک زنجانی ربطی به جناح اصولگرا ندارد افزود: باید برویم به سراغ اینکه بابک زنجانی از چه کسی جایزه گرفته و از چه کسی حمایت کرده و اگر بگذارند ریشه ها باز شود دست خیلی از مسئولین هم رو خواهد شد.
وی با بیان اینکه کاری نداریم فساد در کدام دولت اتفاق می افتد گفت: متاسفانه در این دولت شاهد برخی با مفاسد سیستمی نیستیم و بیشتر جناحی صورت می گیرد که این امر خیانت به مردم می شود اگر دولتی با مفاسد سیستمی برخورد کند باید فاتحه آن دولت را خواند. افراط و تفریط ها منجر به آدرس های غلط دادن می شود.
در صورت کشیدن نخ کرسنت اسامی خیلی از مسئولین آشکار خواهد شد
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گروهی برای تحقیق و تفحص از قراردادهای نفتی زحمت زیادی کشیدند و توانستند با زحمت بسیار زیاد اطلاعات افراد مفسد را از بانک های خارجی گرفته و مشخص شد که این افراد ابتدا پول ها را به حساب های دیگران می ریختند که اگر نخ کرسنت را بکشیم اسم خیلی از مسئولین رو می شود.
میرکاظمی با بیان اینکه خیلی از مسئولین پول هایی را گرفتند و حساب هایی را جابه جا کردند گفت: هر کس به نوعی با دلالان نفتی در ارتباط بود و دلالان کاری کردند که افراد وام دار آنان باشند امیدواریم روزی شفاف سازی برای مردم صورت بگیرد و تیرگی ها از پرونده ها کنار برود امیدواریم قوه قضاییه به کار خود ادامه دهد تا دیگر نیازی به کشیدن نخ کرسنت توسط امثال من نباشد.
وی با اشاره به پرونده کرسنت افزود: میدانی در خلیج فارس به نام سلمان داریم که این میدان نفتی و گازی است و با شارجه مشترک است. دولت از قبل مصوبه ای را ارائه می دهد و قراردادی را با تاسیسات دریایی می بندد و قرارداد بسته شده را به شرکت کرسنت می سپارد و بیژن زنگنه مصوبه ای را که شورای اقتصاد آن را تصویب کرده بود انجام نداد و میدان را به کرسنت واگذار کرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کرسنت وارد پروژه نفتی ایران می شود گزارشات و اسناد زیادی وجود دارد و در وزارت نفت نامه نگاری های زیادی وجود دارد که کرسنت یک شرکت متخلف و فاسد بوده و علاوه بر اینکه پولی به ایران نمی دهد پرچم کشور دیگری بر روی این سکو به اهتزاز درآمده و با انگلیس در ارتباط است.
میرکاظمی افزود: در زمان بسته شدن این قرارداد خیلی ها قصد داشتند که مسئولین وقت را آگاه کنند که شرکت فوق فاسد بوده و شرایط قرارداد بستن را ندارد متاسفانه وزارت نفت آن زمان همه منتقدین را قلع و قمع کرده و اینگونه بود که کرسنت وارد کشور شد و در این میان عباس یزدان پناه و مهدی هاشمی که آن زمان معاون بین الملل شرکت گاز بودند طرف معامله بوده است.
وی با بیان اینکه فرمول قرارداد کرسنت توسط یک انگلیسی طراحی شده که کاملا برخلاف منافع ملی است افزود: سازمان بازرسی، دیوان عالی عدالت، کمیسیون اصل 90 و کمیسیون انرژی وقت می گویند که اجرای این قرارداد به صلاح کشور نبوده و منفعت کشور را زیر سوال می برد هم چنین در کمیسیون اصل 90 اعلام می شود که این کار خطرات جبران ناپذیری دارد و به دلیل اینکه منافع ملی زیر پا گذاشته می شود تا امروز دستگاه های اجرایی اجازه اجرای این قرارداد را به وزارت نفت را نمی دهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز دولت اجازه نمی دهد پیرامون کرسنت آگاهی صورت بگیرد ادامه داد: یزدان پناه باید در داوری بین المللی پیرامون کرسنت شهادت می داد که فردای اولین دادگاه این فرد ناپدید شد فساد دومی که در این پرونده وجود دارد در الحاقیه بود که این قرار داد دارای چندین الحاقیه است که منافع کشور را به خطر می اندازد الحاقیه ششم این است که اجازه فسخ را از ما گرفته و اگر روزی شرکت کرسنت در این معامله خطایی کرد ایران نمی تواند کاری کند و در این الحاقیه انحصار گاز به شارجه محول شده است.
میرکاظمی با بیان اینکه کسی که این قرارداد را دنبال و برای همه تعیین تکلیف می کرد بیژن زنگنه بود افزود: در دادگاه بین المللی سه قاضی وجود داشت که داور یهودی هم کشورمان داشت و داور عرب قصد این را داشت که به نفع ایران رقم بخورد ولی تا زمانی که بیژن زنگنه وزیر نفت شد خیلیها به روحانی گفتند که این فرد را برای صدارت معرفی نکند و در رای اعتماد ملاک تایید زنگنه این بود که بتواند از کرسنت دفاع کند جالب است کسانی همچون ترکان که روزی می گفتند اگر تا ثریا پیش برویم دیوار کرسنت کج است امروزمی گویند چرا مانع اجرای کرسنت می شوید؟ اگر گاز را وصل کنیم تا 25 سال کشور با مکافات روبه رو ست و اگر کرسنت را احیا نکنیم مشمول جریمه خواهیم شد این سوال مطرح است که چه کسانی به کرسنت دامن می زنند.
وی با بیان اینکه تمام دستگاه های نظارتی بیژن زنگنه را متهم اصلی کرسنت می دانند که متاسفانه افرادی اطلاعات غلط به رئیس جمهور می دهند افزود: منافع ملی ربطی به دوز و کلک ندارند و کسانی در مجلس نپنداشتند که این دستگاه کار نظارتی خود را به خوبی انجام دهد و باید در آینده پاسخ این خیانت را بدهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فساد را نمی توان امنیتی کرد گفت: کرسنت یک مقوله فاسد است و افرادی می گویند این را به شورای امنیت ملی ارجاع داده ایم و آن در حال پیگیری است و برخی نگران انتشار اسامی فاسدین کرسنت هستند بالاخره آتش زیر خاکستر باقی نخواهد ماند.