به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور مسئولان این دانشگاه برگزار شد.
سید محمود مدرس هاشمی؛ رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم با اشاره به اینکه ارزش های بنیادی حوزه پژوهش در دانشگاه صنعتی اصفهان مبتنی بر نقشه جامع علمی کشور است، گفت: تعامل فعال با محیط جهانی، علم و فناوری کمال آفرین، تقویت خلاقیت و اخلاق محوری از جمله ارزش های بنیادی دیگر دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پژوهش است.
وی افزود: دیدگاه هایی بر اساس این ارزش های بنیادی شکل گرفته است که این دیدگاه ها برگرفته از اسناد بالادستی و گفتوگو با دانشگاهیان است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص اهداف این دانشگاه در حوزه پژوهش تصریح کرد: تربیت نیروی انسانی خلاق و تأثیر گذار در جامعه، توسعه علم در کشور، افزایش اثر بخشی پژوهش های دانشگاهی، ثروت آفرینی از طریق علم، حفظ منابع طبیعی و استفاده بهینه از منابع موجود از اهداف مهم دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پژوهش و فناوری است.
مدرس هاشمی در ادامه در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه پژوهش در دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: بازنگری آیین نامه پژوهانه اعضای هیات علمی مبتنی بر برنامه محوری اعضا هیئت علمی، بازنگری دستورالعمل اجرایی شیوه نامه تشویق مقالات و پیگیری روش های ارتقا کیفیت دستاورد های پژوهشی از جمله اقدامات این دانشگاه در حوزه پژوهش است.
وی اصلاح آیین نامه شرکت اعضای هیاتعلمی در سمینارها، داوری کرسی ها و طرح های پژوهشی گروهی و اخذ کرسی دانشگاه و توجه به چاپ مقالات در نشریات برتر دنیا را از دیگر اقدامات پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان توصیف کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره انجام اقداماتی در راستای بهبود روابط بین المللی علمی طی دو سال گذشته، افزود: بازگشت مقرری ارزی نخستین فرصت مطالعاتی به میزان ۳۳ هزار دلار از مهرماه ۹۴، افزایش حمایت از شرکت در کنفرانس های خارجی و اصلاح آیین نامه مأموریت های تابستانه بخشی از این اقدامات است.
هاشمی در ادامه تصریح کرد: بحثی تحت عنوان تدوین «نظام پژوهش و فناوری» یکی از برنامه های دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پژوهش است که آن را در دانشگاه شروع کرده ایم و اجرای این طرح همچنان ادامه دارد.
وی در خصوص دیدگاه های شکل گرفته در عرصه پژوهش در دانشگاه صنعتی اصفهان، بیان داشت: انجام پژوهش با بالاترین کیفیت، ایفای نقش در حوزه اقتصاد دانشبنیان، ارتقا کمی و کیفی پژوهشها و قبول تنوع نگرش و تواناییهای پژوهشی اعضای هیاتعلمی و حمایت از آن ها از جمله دیدگاههای شکل گرفته در عرصه پژوهش است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان توسعه روابط بین الملل، شناخته شدن به عنوان مرجع حل مشکلات صنایع و سازمان ها در استان و کشور را از دیگر دیدگاه های شکل گرفته در این دانشگاه در عرصه پژوهش دانست.
مدرس هاشمی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان متولی نظام پژوهشی در کشور انتخاب شده، افزود: معاونت پژوهشی وزارت علوم با اطلاع از تدوین نظام پژوهشی در دانشگاه صنعتی اصفهان، با صدور حکمی این دانشگاه به به عنوان متولی تدوین نظام پژوهشی در کل کشور انتخاب کرد.
وی تصریح کرد: دلیل تدوین نظام پژوهش و فناوری در دانشگاه مشخص کردن جایگاه پژوهش است و در حوزه نوآوری و تجاری سازی پژوهش ها نیز، اقداماتی نظیر تدوین آیین نامه فعالیت اعضای هیات علمی در شرکت های دانش بنیان و فعال سازی کمیته فکری دانشگاه صورت گرفته است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان توجه به پژوهش هدفمند، توجه به کیفیت در کنار افزایش کمی، تقویت و تسهیل و تسریع در امور پشتیبانی پژوهش، استفاده حداکثری از امکانات و تسهیلات کشور در زمینه پژوهش را از دیگر اقدامات این دانشگاه در زمینه پژوهش عنوان کرد.
مدرس هاشمی در بخش دیگر سخنان خود در خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی و فعالیت این دانشجویان در حوزه پژوهش بیان داشت: یکی از اقدامات صورت گرفته، افزایش بودجه رساله ها و پایان نامه ها است، اما این افزایش بودجه هنوز هم کافی نیست.
وی با تاکید بر لزوم ارتباط دانشگاه و صنعت، افزود: در دانشگاه صنعتی اصفهان نیز اقداماتی در این راستا صورت گرفته است که تشکیل گروه های صنعت محور از مهم ترین اقدامات این حوزه است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص نحوه حمایت این دانشگاه از پژوهش های دانشگاهی تصریح کرد: سیاسیت دانشگاه در این زمینه، حمایت حداقلی از همه پژوهش ها و حمایت های بیشتر برای پژوهش های برنامه محور، گروهی، نوآور و پژوهش های در راستای برنامه جامع علمی کشور است.
مدرس هاشمی برنامه آینده دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پژوهش را تمرکز بر فعالیت های پژوهشی در گروه های آموزشی و دانشکده ها عنوان کرد.
وی با اشاره به بهبود جایگاه دانشگاه صنعتی اصفهان در رده بندی تایمز از رتبه ۹۲ به ۶۳ در سال ۲۰۱۵ بیان داشت: در سال ۲۰۱۵ معیارهای تایمز برای ردهبندی دانشگاه های برتر تغییر کرد.
رئیس دنشگاه صنعتی اصفهان در پایان خاطر نشان کرد: با این تغییر معیار، تعداد دانشگاه های ایرانی حاضر در این رده بندی از دو دانشگاه به هشت دانشگاه افزایش یافت.