به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، احمد توکلی نماینده مردم تهران در نشست خبری صبح امروز در کافه خبر خبر آنلاین در پاسخ به سوال خبرنگاری که در رابطه با لیست ائتلاف اصولگرایان و رای دادن وی به تمامی اعضای این لیست گفت: گله ای که من از جبهه پایداری داشتم به دلیل این بود که این جبهه در یک برهه از زمان از جمع اصولگرایان خارج شدند و اما الحمدالله این دفعه ائتلاف اصولگرایان جدی است و هنوز شکافی در این ائتلاف صورت نگرفته است و ان شالله اتفاق هم نخواهد افتاد.
وی در ادامه افزود: من در شکل گرفتن لیست ائتلاف اصولگرایان نقشی نداشتم و دلیلش هم این است که من مدتهاست در جلسات فراکسیون شرکت نمیکنم.
توکلی تصریح کرد: من قطعا لیستی رای خواهم داد برای این که معتقدم منطق سیاسی اقتضایش این است که اگر من بخواهم چند نفر را از لیست رای دادنم عوض کنم فرد دیگری نیز همین کار را خواهد کرد در مجموع این گونه اقدامات باعث خواهد شد تا رای لیست پایین بیاید.
نماینده مردم تهران در ادامه در رابطه با اینکه برخی ها معتقدند لیست ائتلاف اصولگرایان چندان قوی نیست گفت: اگر قرار باشد همه نیروها شناخته شده باشند این معنایش این است که نباید قدرت جابه جا شود و برای من مهم این است که اصولگرایان پیروز انتخابات شوند. البته این را نباید فراموش کنیم که از وجود اقلیت منسجم دفاع میکنم و دلیلش هم این است که ما در کشور حزب نداریم و جریانات فکری هر چه منسجمتر باشد بهتر است اما دلم می خواهد اکثریت با اصولگرایان باشد.
توکلی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه در لیست شما هم شما حضور دارید هم آقای داوودی و آل اسحاق و همه شما در اقتصاد سررشته دارید آیا این باعث اختلاف میان شما نمیشود گفت: من و داوودی اختلاف نظر نداریم.
وی در خصوص اینکه خط اقتصادی شما و کارشناسان اقتصادی در مجلس آینده چگونه خواهد بود گفت: اگر بخواهیم فرق ائتلاف با حزب را در نظر نگیریم این گونه صحبت ها جای تعجب ندارد اما میان من و آقای داوودی در مبانی اقتصادی اختلاف نظر وجود ندارد و ما هر دویمان پیشرفت و عدالت را موضوع مهم سیاست می دانیم و می دانم که آقای آل اسحاق نیز نظرش همین است و تنها از آنجایی که آقای آل اسحاق به نیروهای بازار نزدیک تر است احتمال دارد با وی از نظر مصداقی اختلاف نظر داشته باشیم.
توکلی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی براینکه جمع بندی شما از لیست منتشر شده اصولگرایی چیست گفت: شما نمی توانید یک لیست ائتلافی پیدا کنید که همه از آن ائتلاف راضی باشند و طبیعی است که همواره ائتلاف با تنازل همراه است و برای اینکه یک لیست شکل بگیرد همه از شکل گرفتن آن لیست راضی نخواهند بود. اما عقل سیاسی حکم می کند که باید به نتیجه ائتلاف تمکین کرد.
توکلی هم چنین در رابطه با لیست های موازی که برخی اصولگرایان در راستای لیست ائتلاف اصولگرایان منتشر کرده اند نیز گفت: بیشتر لیست هایی که به غیر از این دو جریان اصلی منتشر می شود حیاتشان رسانه ای است تا اجتماعی و معمولا در شهرهایی همچون تهران بزرگ که از لحاظ سیاسی در برگزاری انتخابات یک شهر بیکران است و این که بخواهند به مردم برسانند که ما نیز وجود داریم کار دشواری است و تنها دو جریان فکری که در جامعه شبکه اجتماعی دارند می توانند خود را به مردم بشناسند و بقیه که از این دو جریان منفک می شوند بسیار سخت است که بتوانند نتیجه بگیرند و در رسانه ها این جریانات اسم خود را ثبت نام می کنند و جدول درست می کنند و ثبت نام می کنند اما همه مرد م اطلاعات کافی از رسانه ها ندارند.
وی در رابطه با عدم حضور لاریجانی بیان داشت: از آنجایی که من اطلاع دارم آقای لاریجانی قبل از شکل گرفتن لیست ائتلاف اصولگرایان انتقاداتی داشت، نبود آقای لاریجانی تاثیرگذار نیست و آقای لاریجانی سلیقه اش در شکل گیری ائتلاف چیز دیگری بود و ایشان نامزد تهران نیست بلکه نامزد قم است و به نظر من نبود وی چندان موضوع جدی محسوب نمیشود.
وی افزود: اگر من و لاریجانی در جمع حضور داشتیم تاثیراتی می گذاشتیم اما نمی توانستیم تاثیر جدی را بگذاریم.
توکلی هم چنین در رابطه با لیست مطهری و صدای ملت که از نزدیکان لاریجانی نیز در آن حضور دارند گفت: به هر میزان که حضور چنین افراد و انتشار چنین لیست هایی نشانه اختلاف باشد به ضرر نیست اما نمی تواند تعیین کننده باشد و با من نیز در خصوص حضورم در این لیست صحبتی نشده است.
وی در رابطه با اینکه اگر نام شما در لیست صدای ملت باشد آیا اعتراضی خواهید کرد یا خیر گفت: من نامزد اصولگرایان هستم آدم مستقلی هستم و اصولگرا.
توکلی در ادامه در رابطه با نحوه حضور اصلاح طلبان در صحنه انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: برخورد عارف و تابش برخورد متینی با موضوع تایید صلاحیت ها و تشکیل لیست بوده است ضمن اینکه این دو قانون را تمکین کردند انتقادات خود را سازمان یافته منعکس کردند و به قول تابش ورود نیروهای جدید در اصلاح طلبان یک امر مبارکی است که نیروهای تازه به دوران رسیده به میدان می آیند و برای آینده سرمایه گذاری می شوند و فکر نمی کنم که مشکل زیادی برای اصولگرایان ایجاد کنند بلکه می تواند رقابت جدی میان این دو جریان ایجاد شود من همان که از اتحاد اصولگرایان دفاع می کنم از اتحاد اصلاح طلبان نیز دفاع می کنم و علتش این است که ناکارآمدی ناشی از فقدان حزب باعث شده تا مجلس تحت تاثیر قرار گیرد تا جریان های فکری اعضای آن وفادار به آن جریان باشند افراد آن جریان تکلیف خود را می دانند که آیا رای می آورند یا خیر.
وی گفت: اگر حزب وجود داشت تعامل، مذاکره، تفاهم امکان پذیر بود اما وجود جریان های موثر فکری می تواند فقدان حزب را تا حدودی جبران کند اما این پرکردن فقدان حزب قابل قبول از سوی جریان ها نیست.
توکلی در ادامه نشست خبری خود در رابطه با پسا برجام و عملکرد اقتصادی دولت در این برهه از زمان گفت: پسا برجام برای دولت گرفتاری درست است و توقعات را به قدری بالا برده است که دولت هر کاری می کند باز به مردم بدهکار است و در مجموع انتظاراتی که در پسا برجام در میان مردم خلق شده است مشکلاتی را درست کرده که دولت در امر بر طرف کردن مشکلات اقتصادی موفق جلوه نمی کند و اخیرا نیز آقای روحانی با صراحت بیان کرده است که همه چیز با لغو تحریم ها حل نمی شود و این حرفی بود که رئیس جمهور می بایست از همان روزهای اول مطرح می کردند و ما نیز به وی چنین تذکری را دادیم اما ایشان قبول نکردند.
وی در ادامه افزود: اگر دولت به حرفی که می زند و لوازمش پایبند باشد کار پیش می رود مثلا به صورت شفاف بیان کنند که در چه جاهایی لغو تحریم ها باعث نمی شود که مشکلات برطرف شود تا دیگران بتوانند اظهارنظر کنند و با اظهارنظر خود در تصمیم گیری ها دولت را کمک کنند فرض کنیم با این شکل که جهت رفع رکود در سال 93 بسته سیاستی را مطرح کردیم در پاییز 94 بدون آنکه بیان کنیم بسته در چه مرحله اجرایی است و چرا اجرا نشده است و آنجایی که اجرا نشد چه ضررهایی زده شد و آنجایی که اجرا شد چه فوایدی داشت و بدون ارزیای بسته قبلی بسته جدیدی را مطرح کنیم و این گونه رفتارها به تحریم مربوط نمی شود.
وی افزود: زمانی که نرخ رشد از سوی دولت اعلام نمی شود و میزان ارزی که می بایست وارد کشور شود از سوی دولت به درستی اعلام نمی شود و تنها اعلام می کنند که همه ارز به کشور می آید اما مقدارش معلوم نیست این در حالی است که دعوا بر سر مقدار ارز است چرا که اگر مقدار ارز 200 میلیون دلار باشد یا 100 میلیون دلار این دو با همدیگر بسیار فرق دارد و فعالان اقتصادی می توانند با این مقدار به راحتی تصمیم بگیرند و اگر فعالان اقتصادی نرخ رشد کشور را بدانند نظرشان نسبت به آینده متفاوت خواهد شد و من معتقدم اگر هر چه اطلاعات شفاف تر در اختیار مردم گذاشته شود برای رشد اقتصادی کشور بهتر و مثمر ثمرتر خواهد بود.
توکلی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر مبنی بر اقدامات اقتصادی نظامی گفت: آقای روحانی و اسحاق جهانگیری با صراحت تمام از موضوع اقتصاد نظامی ها حمایت و دفاع می کنند اما گلایه هایی نسبت به طرز کار وجود دارد عمده ترین فعالیت نظامیان در اقتصاد مربوط می شود به قرارگاه خاتم الانبیاء که به طور اخص در اقتصاد دولت وارد شده است اگر بخواهیم ریز شویم نمی توانیم بگوییم که انتقاداتی وارد نیست آنها نیز خود قبول دارند که معصوم نیستند و انتقادات را می پذیرند و به نظر من تغییر واضحی پیدا نشده و خدمات همان خدماتی که انجام می شده است و اطلاع دارم که سپاه نسبت به این مسئله بسیار حساس است و مواردی را نیز بررسی می کند و برای بررسی این کار فرد بسیار مناسبی را نیز برای این کار قرار داده است.
توکلی در ادامه بیان داشت: از اصلاح طلبان در انتخابات مجلس احساس خطر نمی کنیم بلکه اصلاح طلبان را در جهت افزایش حضور مردم در پای صندوق های رای مثمر ثمر می دانیم و معتقدیم که اصلاح طلبان باید در انتخابات حضور داشته باشند.
نماینده مردم تهران در ادامه در رابطه با انتقاد لاریجانی نسبت به عهدشکنی اصولگرایان گفت: من از عهدشکنی ها خبر ندارم اما از یک عهدشکنی خبر دارم و در گزارش خودم نیز به مردم به این عهدشکنی اشاره کرده ام و این کافی نبود برای اینکه آقای لاریجانی حقوق نمایندگان و کشور را با سرعت غیرقانونی ضایع کند البته این اقدام یک اقدام انفعالی بود و معطوف به یک خلف وعده ای بود که دیگران کرده بودند.
وی بیان داشت: در بررسی و تصویب برجام و اقدام متقابل ایران نسبت به اقدام آمریکا و کشورهای 1+5 خود من پیشنهاداتی را برای مطرح کردن داشتم و از آقای لاریجانی خواستم که اجازه دهد پیشنهاداتم مطرح شود و خود من به تنهایی شش پیشنهاد کارشناسی داشتم که یادم می آید که 4 تا از پیشنهادات من را رهبری بعدا مطرح فرمودند و اگر اجازه می داد آقای لاریجانی پیشنهادات مطرح می شد و این اقدام به مجلس نسبت داده می شد خیلی به نفع مجلس بود و می توانست در مناسبات خارجی مفیدتر باشد و برای تیم مذاکره کننده کم هزینه تر اما آقای لاریجانی در عرض 18 تا 20 دقیقه کار را جمع کرد و آقای لاریجانی نگرانی هایی نسبت به این موضوع پیش خود داشت اما متاسفانه مصلحت فوت شد.
توکلی همچنین در رابطه با ارزیابی اش در خصوص قراردادهای نفتی گفت: ما پیگیر قراردادهای نفتی در مجلس بودیم و از آنجایی که من و دیگر دوستانم عضو موسس سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت بودیم که در این موسسه دکتر نادران، نجابت، کوثری، بحرینی، امیرآبادی و من حضور داریم در خصوص قراردادهای نفتی فعال بودیم و نامه ای را خطاب به لاریجانی نوشتیم و موارد تعارض مصوبات دولت را با قوانین جاری سیاست های کلی اصل 44 و سیاست های کلی دیگر موارد تذکر داده ایم اما هنوز هیئت تطبیق نسبت به این موضوع تصمیم نگرفته است.
وی گفت: روند به این شکل است که هیئت رئیسه اعتراضات را به هیئت تطبیق می دهد تا هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین موجود را بررسی کند و نظر مشورتی به رئیس مجلس در این خصوص می دهند که آیا این مصوبه خلاف اصول قانونی است یا خیر؟ و اگر رئیس مجلس نظرات کارشناسی هیئت تطبیق را مناسب ارزیابی کند رئیس مجلس اعلام می کند که آیا مصوبات مطابق قوانین موجود است یا خیر و این بخش را این سازمان انجام داده است.
نماینده مردم تهران در ادامه تصریح کرد: ممکن است که در جایی مصوبات خلاف قانون نباشد اما مصلحت ها را می شکند به همین منظور ما نامه ای را به وزیر نفت نوشتیم و در چهار محور تذکرات خود را مطرح کردیم و در نامه ای که ما به وزیر نفت ارسال کردیم قرار شد زنگنه محورها را بررسی کرده و نتیجه را به ما بیان کند و در پیشنهاد ما آقای زنگنه بیان داشت که بهتر است بنشینیم و با یکدیگر مذاکره کنیم و اگر شما یاری داشته باشید ما نشست ها را می پذیریم و این مذاکرات میان نمایندگان و وزیر نفت تشکیل شده است و زنگنه با آغوش باز با نمایندگان برخورد می کند و وقتی در مذاکرات پیشنهادی مطرح می شود و دلایل را می پذیرد این دلایل مکتوب می شود.
وی گفت: زنگنه مذاکرات و قراردادها را تمام شده نمی داند و این بدان معناست که ما می توانیم همه ایرادات خود را بیان کنیم تا سرانجام بدانیم چه چیزی از این قراردادها به دست خواهد آمد.
توکلی گفت: من از هم روند مذاکرات راضی هستم و هم امیدوار و این روندی که ما پی گرفته ایم یک نمونه بارز مفاهمه میان نمایندگان با دولت است.
توکلی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه فرق برجام یک با برجام دو در چیست و ارزیابی شما از برجام دو چگونه است گفت: من این گونه ادبیات را نمی پذیرم چرا که معتقدم اشکالاتی که بر برجام یک وارد است بر برجام ۲نیز منتقل خواهد شد و برجام یک، یک موضوع است و برجام دو موضوع دیگری است و آقای روحانی در نظر دارند تا از اشتراک لفظی این دو استفاده کنند که برنامه اقدام مشترک را بار دیگر در کشور اجرایی کنند اما سلیقه من چیز دیگری است.
وی در رابطه با اینکه آیا مخالف هستید یا موافق گفت: مسمای برنامه بیاید اسم فرقی نمی کند و من معتقدم برجام دو اصلا چه چیزی است گفتگو با مسئولان و کارشناسان داخلی موضوع خوبی است و من معتقدم گفتگوی ملی تفاهم ملی و هر چه را که به نفع کشور باشد خوب است اما نام برجام برای این روندها و نحوه ها خوب نیست و من همواره از تفاهم با دولت و مسمای آن دفاع می کنم و نظرم این است که هر اشکالی که در برجام یک وجود دارد ناخواسته در برجام دو نیز منتقل می شود.
توکلی در ادامه در رابطه با انتخاب ریاست مجلس در دور آینده با وجود آنکه آقای لاریجانی از لیست اصولگرایان حمایت نکرده است گفت: امور در گرو وقت تحقق می یابد و من نمی دانم که در دوره آینده چه موضوعی قرار است اتفاق بیفتد که من بگویم آیا رای می دهیم یا رای نمی دهیم و اصولگرایان نیز بنا بر فرض جزو عقلا هستند و معتقدند امور در گرو وقت تحقق پیدا می کند.
وی گفت: در سیاست شرایط و اقتضائات مهم است و یک سیاستمدار در ظرف زمان و مکان خاصی می تواند تصمیم بگیرد اما یک استاد دانشگاه می تواند نظریات را بررسی کند.
توکلی در رابطه با اینکه آیا با نبود و فقدان حزب در کشور سازمان تشکیلات شفافیت عدالت می تواند به صورت حزب مطرح باشد گفت: تشکیلات تشکیلات است و حزب نیست و در این تشکیلات دست همه نیروهای سیاسی پاک و ضد فساد را می فشاریم و کار سیاسی انجام نمی دهیم و کار ما در این تشکیلات کار ملی است و دل مان می خواهد که همه جریان های فکری و سیاسی در این تشکیلات حضور داشته باشند.
نماینده مردم تهران در خصوص چشم انداز اقتصاد ایران در سال آینده گفت: من سیاستمدار همیشه امیدوار هستم ولی شرایط الان خوب نیست و بر طرز مناسبات موجود ایراداتی است که آقای روحانی ان شاالله به جلب مشارکت همه و کنار گذاشتن تنازعات وفادار باید باشد و امیدواریم که باشد و معتقدیم تصمیمات باید با کارایی بیشتر انجام شود اما امروز دچار مشکلات واقعی جدی هستیم و با حل برجام نیز معجزه ای رخ نخواهد داد بلکه باید با تعقل، دیانت، اخلاق، تفاهم و با نگاه به داخل به تشخیص دردها و عیوب بپردازیم و برای تشخیص، درمان و دارو به داخل رجوع کنیم نگاه معطوف به خارج برای حل مشکلات نگاه واقع بینانه ای نیست.
توکلی در خاتمه در خصوص تمدید برنامه پنجم توسعه گفت: چاره ای جز تمدید برنامه پنجم توسعه برای مدت یک سال وجود ندارد چرا که برنامه پنجم از هیچ چیز بهتر است و برنامه هایی که ما مطرح می کنیم عموما برنامه نیستند اما برنامه پنجم از برنامه ششمی که قرار است ارائه دهند بهتر است.