کد خبر:۴۸۸۵۱۰
گزارش/

چگونه «اختلافات بی‌سابقه» مانع از دستیابی اصلاح‌طلبان به لیست واحد شد؟

هم‌اکنون در فاصله‌ای کمتر از ده روز تا انتخابات، اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند به لیست واحد دست یابند و هر روز ابعاد جدیدی از اختلاف در بین آن‌ها مطرح می‌شود.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «اصولگرایان به لیست واحد نخواهند رسید»، «اصولگرایان چند لیست برای انتخابات مجلس مطرح خواهند کرد»، «انشعاب در درون اصولگرایی به اوج خود رسیده و در انتخابات مجلس شاهد آن خواهیم بود»، «اصولگرایان تندرو، اصولگراهای دیگر را قبول ندارند و لیستی مجزا برای مجلس منتشر خواهند کرد»، «معتدلین اصولگرا حاضر نیستند با تندروها ائتلاف کنند». این جملات به‌عنوان تیتر اصلی رسانه‌های اصلاح‌طلب و یا شاه‌بیت مصاحبه‌ها و یادداشت‌های آنان در مورد انتخابات و نحوه ی رفتار اصولگرایان مطرح می‌شد، خطی که همچنان ادامه دارد.

 

 با تشکیل شورای ائتلاف اصولگرایی، روند جدید تخریب‌ها متوجه این شورا شد و رسانه‌های اصلاح‌طلب خط خبری خود را به عدم توفیق این شورا در معرفی یک لیست 30 نفره برای انتخابات مجلس در تهران اختصاص دادند. با این همه و مشخص شدن نتیجه‌ی کار این شورا و تمکین کاندیداها و کنار کشیدن دیگر اصولگرایان به نفع ائتلاف، رسانه‌های اصلاح‌طلب خط جدیدی را شروع کردند و با مانور روی عناوینی که اساساً هیچ‌یک هیچ وقت در فهرست‌های اصولگرا قرار نداشتند، و یا در این دور بنا نبوده است در لیست اصولگرایان به دلیل عملکردشان قرار گیرند، سعی ‌کردند نشان دهند اصولگرایان در ائتلاف شکست‌خورده‌اند. اما این اتفاق ریشه در چه دارد و رسانه‌های اصلاح‌طلب در پی چه هستند؟

 

از انتخابات شورای شهر دوم و ریاست جمهوری نهم، اصلاح‌طلبان با مشکل چنددستگی و عدم توان ائتلاف و ارائه‌ی لیست واحد روبه‌رو بوده‌اند، این مشکل باعث شده است رسانه‌های وابسته به این جریان، برای آن‌که دعواهای درون‌گروهی آن‌ها کمتر به چشم بیاید متوسل به یک حربه‌ی رسانه‌ای شوند، در این راستا تلاش می‌کنند با نشان دادن نقطه‌ای دیگر و مطرح کردن یک دروغ بزرگ، ذهن‌ها را به آن مشغول کنند و با این روش مانع از رصد قدرت‌طلبی اصلاح‌طلبان و اختلاف آن‌ها براثر این حب قدرت شوند.

 

در انتخابات اخیر بعد از اعلام لیست اصولگرایان، انواع تشکل‌ها از لیست حمایت کردند و دیگر کاندیداها یا حوزه‌ی انتخابی را عوض کردند و یا اعلام کردند برای حمایت از لیست، کنار کشیده‌اند تا نشان دهند روال کار جمعی را پذیرفته‌اند، اما در اردوگاه اصلاح‌طلبان چه خبر است؟

 

بنا بر اخبار، قرار بود لیست واحد اصلاح‌طلبان زیر نظر شورای سیاستگذرای در 25 بهمن اعلام شود و حتی در این روز حسین مرعشی خبر از نهایی شدن لیست اصلاح‌طلبان داد و اعلام کرده بود که 26 بهمن لیست در اختیار عموم قرار خواهد گرفت، اما آنچه عملاً اتفاق افتاد، اعلام نشدن لیست اصلاح‌طلبان از یک‌سو و از سوی دیگر مطرح‌شدن دو لیست به‌موازات لیست اصلاح‌طلبان بود.

 

 

علی مطهری که ابتدا اعلام شد با امضای میثاق اصلاح‌طلبان به لیست آن‌ها پیوسته با تکذیب این خبر، لیست «صدای ملت» را شامل عده‌ای از اصلاح‌طلبان نظیر الیاس حضرتی و کواکبیان رونمایی کرد تا به بسیاری از شایعات خاتمه دهد و نشان دهد بنا نیست که لیستی واحد بین وی و شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، که این روزها ازنظر سیاسی بسیار به هم نزدیک شده‌اند، اعلام شود. از طرف دیگر خبر اعلام لیست توسط «فومنی» ضربه‌ای مهلک به تلاش‌های رسانه‌ای اصلاح‌طلبان برای کتمان اختلاف در بین آن‌ها بود. فومنی که عنوان دبیر کل حزب مردمی اصلاحات را یدک می‌کشد، با انتشار لیستی با عنوان «ائتلاف جریان سوم» و همچنین اعلام این نکته که برای حضور در لیست اصلاح‌طلبان از کاندیداها پول خواسته‌ شده است، ابعاد تازه‌ای از اختلاف و دلایل اختلاف را نشان داد. به زبان ساده‌تر فومنی با رسانه‌ای کردن درخواست پول از کاندیداها، دلیل حضور عده‌ای در لیست اصلاح‌طلبان را پول آن‌ها اعلام کرد، یعنی برای اصلاح‌طلبان جز شرایطی که اعلام کرده‌اند، «پول» نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

 

 

رسانه‌ای شدن اختلافات کارگزارن با دیگر اعضای اصلاح‌طلب ائتلاف سابق بر این، شائبه‌ی عدم توانایی اصلاح‌طلبان برای رسیدن به توافق را قوت بخشیده بود. اختلاف بر سر اینکه چه کسی باید به‌عنوان سر لیست اصلاح‌طلبان باشد نمود بیرونی و عینی دعواهای پسِ پرده بود. این اختلافات مانع از انتشار لیست و بیرون آمدن لیست تحت نظر عارف می‌شود.

 

هم‌اکنون در فاصله‌ای کمتر از ده روز تا موعد انتخابات، اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند به لیست واحد دست یابند و هر روز ابعاد جدیدی از اختلاف در بین آن‌ها مطرح می‌شود، از طرفی حربه‌ی رسانه‌های اصلاح‌طلب برای آن‌که نشان دهند در بین اصولگرایان اختلاف وجود دارد با رویه‌ی عقلانی کاندیداهای اصولگرا، به شکست رسیده است.

 

علی‌رغم همه‌ی ادعاهای این رسانه‌ها، شایعات از احتمال مطرح‌شدن فهرست‌های جدید نیز حکایت دارد، بعضی از شایعات خبر از تحرک دولت برای ارائه‌ی لیستی مجزا دارد، این شایعات که احتمالاً ریشه در اتفاقاتی در پس پرده دارد، عارف رییس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را به واکنش واداشت و وی اعلام کرد اگر رأی نیاورد، دولت روحانی 4 ساله خواهد بود و به این وسیله سعی کرد با تهدید دولت مانع از تحرکات انتخاباتی اطرافیان دولت شود.

 

با توجه به شواهد و قرائن تاکنون دو لیست صدای ملت به محوریت علی مطهری و افرادی از اصلاح‌طلبان، لیست ائتلاف جریان سوم به محوریت حزب مردمی اصلاحات تاکنون مطرح‌شده‌اند، از طرفی طبق اعلام حسین مرعشی باید منتظر لیست شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان باشیم، با توجه به اختلافات شورای سیاست گذرای و حزب کارگزاران سازندگی این احتمال وجود دارد که لیست چهارم توسط این حزب مطرح شود و از طرف دیگر اطرافیان دولت هم با توجه به تهدیدی که عارف بر اثر احساس خطر داشته، فعال‌شده‌اند و بنا است لیست ارائه دهند، با این اوصاف اصلاح‌طلبان حداقل با 5 لیست وارد انتخابات خواهند شد.

 

دست آخر اینکه در روزهای آتی احتمالاً باید منتظر خبرهای بیشتری از اتفاقات پس پرده و اختلافات اصلاح‌طلبان و فهرست‌های متعدد دیگر وابسته به آن‌ها بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
کوروش
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸
به قول مولانا "جان گرگان وسگان از هم جداست - متحد جانهای شیران خداست"
8
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۲
این آخوند(فومنی) رو اصلاح طلب خطاب نکنید این 100 بار
روز مرگ ما اصلاح طلب ها هست که همچین شخصیتی خود را اصلاح طلب داره
افرطی های بسیجی شرمنده باشید
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
حالا هی بگو تا برن ائتلاف کنن.
1
2
ایمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۹
این فومنی اصلاح طلب نیست
1
5
پربازدیدترین آخرین اخبار