آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۷۷۵۸
باشگاه دانشجویان/

دو قطبی افراط و اعتدال؛ شاه کلید برجام ۲

در این روزها دولت‌مردان به دنبال ایجاد جو روانی دیگری هستند؛ کلیدداران این‌بار شاه کلیدی دیگر به نام برجام ۲ را به نمایش گذاشته‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی*؛ نزدیک به ۱۰۰۰ روز از وعده های دولت می گذرد. از همان روزهای اول بود که ملت متوجه شد دولت تمام آمال‌ها و وعده هایش را به توافق با کشورهای غربی گره زده است.

 

در روزهایی که منتظر شنیدن گزارش های ۱۰۰ روزه دولت بودیم، منتظر گشایش‌های اقتصادی در کشوری که رکود را سپری می کرد بودیم، منتظر اشتغال‌زایی گسترده در سطح کشور بودیم، منتظر افزایش رفاه، افزایش اقتدار و ... بودیم همه جواب‌ها به برجام می‌رسید...

 

برجامی که تبدیل به شاه کلیدی برای فرار رو به جلوی دولت اولا برای رسیدن به اهداف بلند مدتی که هرگز از آنها سخنی نگفته است شود و ثانیا منجر به آرام نگه داشتن جو روانی جامعه که نمی‌توانست پاسخگوی آن باشد گردد...هر روز می‌شنیدیم که دیوار رکود ترک برداشته و مردم را وعده باران می‌کردند.

 

آنقدر وعده های تحقق نیافته زیاد شد که گویی دولت وظیفه خودش را از مجری وعده به گوینده وعده تقلیل داده بود. آرام آرام فضای دلسردی نسبت دولت بر جامعه حکم فرما شد ولی دولتمردان هنوز نمی‌خواستند ناتوانی خود در اجرای وعده‌های داده شد را بپذیرند...

 

دولت تبدیل شده بود به فردی که گوش و چشم خود را بسته  و بی‌خبری تعمدی را برای خود ایجاد کرده بود و در مقابل جماعتی که نقدش می‌کردند فریاد می‌زد!...

 

زمان به سرعت می‌گذشت و دولتمردان هر روز کلیدهای آرمانشهری که به خاطرش رای آورده بودند یکی پس از دیگری گم می‌کردند.

 

گویا فراموش کرده بودند که عدم عملکردشان نه تنها بر محبوبیت آنها اثر گذار است بلکه عده ای از مردم را هم به نظام بدبین می‌کند. روزها می‌گذشت تا به روز اجرای برجام رسیدیم... با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر عدم اعتماد به غربی ها و حفظ تمام جوانب متاسفانه برجام به شیوه تدبیر حقوقدان‌ها اجرا شد.

 

دولت تمام «دستورات» غربی ها را به طور کامل اجرا کرد اما طرف غربی آرام آرام پس از آنکه مطمئن شد تمام دستاوردهای بومی هسته ای ایران کاملا «نابود» شده است، در حال عمل به تعهداتی است که منافع کشورش را با آن بدست می آورد بدون توجه به سند برجام و یا سپری شدن تاریخ هایی که برای اجرای سند برجام به آنها متعهد شده بودند.

 

اینکه میلیارها دلار که قرار بود در زمینه اشتغال جوانان ایران زمین که این روزها شاهد رشد منفی اشتغال هستند سرمایه گذاری شود به اشتغال زایی اروپاییان انجامید، شاید از تدبیر دولت محرمانه باشد. اینکه در دولت قرارداهای نفتی، در پسابرجامی که باید سایه رکود را از کشور دور کند، کرسنت‌وار بسته می‌شود هم احتمالا از جنس همان توافقات محرمانه در دوران محرمانه ها است و ما به آن هم کاری نداریم!

 

نکته مهم اینجاست بیش از یکماه از برجام می‌گذرد و ما منتظرتحقق وعده های دولت هستیم وعده هایی که از انقضایش نزدیک به ۱۰۰۰ روز می‌گذرد.

 

چیزی که روشن است آنکه دولت تنها یکسال برای تحقق وعده هایش زمان دارد تا مردم را از این ناامیدی دور کند.

 

 

اما در این روزها، دولت مردان در عوض عمل به وعده هایشان در دوران پسابرجام گویا از ترس افشای ناتوانی خود در تحقق وعهدهایشان برای مردم به دنبال ایجاد جو روانی دیگری هستند. کلیدداران، این‌بار شاه کلیدی دیگر به نام برجام ۲ را به نمایش گذاشته اند.

 

شاه کلیدی که به نظر  برای رسیدن به اهدافش هر درب مهروموم شده ای را باز خواهد کرد. شاید مجبور گردد صحیفه امام(ره) را که سند پیشروی انقلاب است را بازنویسی کند، یا حتی اگر مجبور بشود جامعه را دسته بندی می‌کند و وحدت ملی را خرج رسیدن به اهدافش خواهد کرد. وحدتی که نزدیک به چهل سال دنیا حسرتش را می‌خورند. وحدتی که هر بار دشمنان نظام می‌خواهند به کشور آسیبی برسانند آن را نشانه می‌گیرند.

 

درست کردن افراطی ها در مقابل اعتدال گراها. اعتدالگرایانی که گویا منجیان کشور از این شرایط خواهند بود. منجیانی که بعد از گذشت نزدیک به ۱۰۰۰ روز برجام ۲ را کلید می‌زنند. منجیانی که برای رسیدن به اهدافشان سدی به نام مجلس را در برابر خود دارند. سدی‌ که چند سال جلوی پروژه نفوذ دشمن را گرفته بود.

 

 

* هادی جویباری مقدم؛ مسئول سابق حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار