به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از گرگان؛ سعید سالکی، مدیر اتاق عمل بیمارستان شفای گرگان، عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که به همت دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شده بود، گفت: در عمل قلب به شیوه قدیمی و معمول، در بخشی از عمل به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کاملا قلب متوقف میشود و عملیات مصنوعی حیات بیمار را دستگاهی بسیار پیچیده که اصطلاحا پمپ گفته میشود بر عهده دارد که این دستگاه عوارض بسیار بالایی به خصوص در زمینه مغزی و خونی برای بیمار به بار میآورد.
وی افزود: دستگاه پمپ در عمل قلب باز روی تمامی ارگانهای بدن از کلیه گرفته تا کبد اثر میگذارد و سیستم انعقاد خون را نیز مهار میکند که این عوارض به صورت بالقوه به قلب اعمال خواهند شد و هیچ مرجعی به طور قطعی نمیتواند ضمانت دهد که این قلب به حالت اولیه برمیگردد.
سالکی از ابداع یک تکنیک جدید عمل قلب خبر داد و در تشریح آن اذعان داشت: در تکنیک جدید عمل قلب، خطر و عوارض روش قبلی وجود ندارد و نیازی نیست که قلب متوقف شود و مطلقا از دستگاه پمپ هم استفاده نمیشود.
مدیر اتاق عمل بیمارستان شفای گرگان متذکر شد: تکنیک جدید بعد از ابداع به دلیل عوارض کمی که دارد طرفداران زیادی یپیدا کرده که البته نیازمند تدابیر پیچیده جراح و وجود تجهیزات پیشرفته نیز است.
وی خاطرنشان کرد: این تکنیک حدود سال ۸۲ تازه در آمریکا ابداع شد و در آن زمان نیز یک بار در بیمارستان امیرالمومنین کردکوی انجام گرفت پس از آن نیز یک بار در سالهای ۸۸ و ۸۹ در گرگان انجام گرفت و سپس متوقف شد اما از مهر ماه سال جاری به صورت مستمر و جدیتر در بیمارستان شفای گرگان این تکنیک عملی شد و بیش از ۲۰ نفر نیز با این روش عمل شدند که هیچ آمار مرگ و میری نداشت ضمن اینکه رضایتمندی بیماران نسبت به روش قبلی افزایش چشمگیری داشته است.
سالکی با بیان اینکه این تکنیک تفاوت هزینهای با روش قبلی ندارد، گفت: بیمار در این عمل از سطح هوشیاری بالاتری برخوردار است و زودتر از روش قبلی و با عوارض مغزی کمتری به هوش میآید ضمن اینکه اختلالات خونی نیز در این بیماران کمتر است.
وی در رابطه با چگونگی انتخاب نوع عمل بین روش قدیم و جدید گفت: انتخاب این تکنیک به رضایتمندی بیمار و آمادگی شرایط قلبی وی بستگی دارد.
این جراح قلب در بخش بعدی سخنانش آمار بیماریهای قلبی و عروقی را در استان گلستان بسیار بالا ارزیابی کرد و بیان داشت: بیماری قلبی به خصوص درگیری عروق در جنس مرد شیوع بیشتری دارد که دلیل اصلی آن هنوز مشخص نیست اما تا حدود زیادی شرایط محیطی و استرس در ابتلای به بیماری قلبی اثرگذار است.
وی در رابطه با استرس بیماران از عمل جراحی نیز اذعان کرد: دیوارهای امنیتی ما برای کم کردن خطر به خصوص در تکنیک جدید جراحی زیاد شده لذا بیماران باید استرس کمتری داشته باشند.