به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه انتخاباتی نماینده تراز انقلاب با محوریت اینکه چه کسی لیاقت ورود به مجلس را دارد امروز در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران با حضور صادق محصولی، وزیر سابق کشور و جمعی از دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این برنامه صادق محصولی، وزیر سابق کشور سخنان خود را با این مقدمه آغاز کرد که ما در طول تاریخ دو گفتمان اصلی یا ابر گفتمان مسلط داشتیم که این دو گفتمان به دو دسته حق و باطل در سطح کلان تقسیم می شد و به صورت های مختلف طی تاریخ بروز پیدا کرده است و هم اکنون نیز گفتمان حق ما در همان گفتمان ناب محمدی مستتر است و گفتمان باطل برای اینکه بتواند گفتمان حق ما را از بین ببرد به اسامی مختلفی از سوی دشمن به عنوان یک گفتمان عرفی حضور پیدا کرده است.
وی ادامه داد: امروز در جنگی تمام عیار قرار داریم اما این جنگ به شکل نرم ظهور پیدا کرده است و من اولین ویژگی برای یک نماینده مجلس را اعتقاد راسخ به همین اسلام ناب محمدی می دانم که در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز واژه های مختلفی در این خصوص به کار رفته است.
محصولی دومین ویژگی نماینده تراز جمهوری اسلامی را معیار قرار دادن فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: سخنان رهبری هم 14 خرداد ماه امسال در خصوص بحث انحراف خط امام بود که نشان می داد متاسفانه عده ای در جامعه درصدد تحریف شخصیت امام هستند امروزه حرف هایی را به نقل از امام نشان ما می دهند که کاملا با آنچه در صحیفه نور است در تضاد نشان داده می شود.
وزیر سابق کشور با اشاره به اینکه تکلیف مداری ویژگی سوم نماینده تراز کشور است خاطرنشان کرد: همان طور که زمان جنگ از جوان ده ساله تا پیرمرد شصت ساله به خود تکلیف می دانست که برای جنگ به جبهه برود نماینده مجلس نیز باید همین حس تکلیف مداری را داشته باشد همچنین عدالت خواهی یکی از اصلی ترین ویژگی های یک نماینده خوب است که جزو محورهای گفتمان اسلام نیز به شمار می رود.
وی در ادامه سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه تهران اظهار داشت: توجه و رابطه مداوم با محرومین و مستضعفین از دیگر ویژگی هایی است که به خاطر دارم در دیدارهای دولت که با رهبری داشتیم همیشه رابطه مسئولان با مردم به خصوص محرومین مورد توجه ایشان بود و به مسئولان تاکید داشتند رابطه خود را با محرومین قطع نکنند همچنین بصیرت و شناخت کافی در حوزه سیاسی و دشمن شناسی و اینکه یک نماینده توانایی شناسایی خودی از غیرخودی را داشته باشد از دیگر ویژگی های بارز یک نماینده مجلس است.
محصولی با اشاره به اینکه در جریان فتنه 88 خیلی از افراد را دیدیم که به دلیل نداشتن بصیرت کافی علی رغم آنچه در ظاهر نشان می دادند و بسیار مومن و نمازخوان بودند خلاف آنچه باید عمل کردند درست مثل جنگی که عمروعاص قرآن ها را بر سر نیزه زد و لشکر حضرت علی علیه السلام گفتند با قرآن نمی شود جنگید نماینده باید بداند شرایط الان شرایط یک جنگ تمام عیار است و اگر چنین نماینده ای با این نگاه وارد مجلس شود آن وقت می توان آن را یک نماینده تراز نظام جمهوری اسلامی دانست.
وزیر سابق کشور هفتمین ویژگی مهم نمایندگان مجلس را شجاع و نترس بودن آنها عنوان کرد و افزود: بیشترین تراکم صحبت های رهبری حول این محور در خصوص مرعوب نبودن نمایندگان مجلس است نماینده ای که می بینیم در مجلس چرت می زند عین آن است که در سنگر چرت بزند و دشمن او را خلع سلاح کند این نماینده دیگر فعال و با نشاط نیست و باید صندلی مجلس را همچون سنگر جنگ بپندارد.
وی با تاکید بر اینکه رعایت شئون نمایندگی برای نمایندگان مجلس از اوجب واجبات است تصریح کرد: چه بسا چیزهایی که برای من و شما مباح باشد اما برای یک نماینده مباح نباشد. یک نماینده نباید شرکت نفتی داشته باشد و یا اقدام به زدن شرکت خصوصی بکند چرا که در شأن او نیست و دیگر دغدغه اش اداره شرکت خودش می شود نه راه انداختن کار مردم.
محصولی در خصوص بحث رسیدگی به اموال مسئولان که در قانون اساسی نیز آمده است اظهار داشت: این مسئله برای بررسی به مجلس شورای اسلامی نیز رفت و آخر سر نیز به مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و پس از مطرح شدن آقای هاشمی خواست تا کلمه تحت تکلف در ادامه رسیدگی به اموال مسئولان و فرزندان شان اضافه شود که این از نظر ما یعنی هیچ! چرا که بچه زیر 20 یا 25 سال که وارد بازار کار نشده چه از رانت و اختلاف و بازار می داند نماینده مجلس باید در این مواقع خیلی هوشیار باشد.
وزیر سابق کشور فسادستیز بودن نمایندگان مجلس را از دیگر ویژگی های مهم آنان دانست و گفت: ما نیاز به نمایندگان شجاعی داریم که به طور مثال قضیه کرسنت را پیگیری کنند جریانی که ما پای آن 30 میلیارد دلار در دادگاه بین المللی جریمه شدیم ما به نمایندگان مجلسی نیاز داریم که قراردادهای جدید نفتی که مثل ترکمنچای هستند را با جدیت پیگیری کنند.
وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم دولت ما فارغ از اینکه رئیسش کیست نسبت به دولت قبل فارغ از اینکه رئیسش که بود برای ریاست های بعدی میانگین رنج سنی اش حداقل یک سال کمتر از چیزی باشد که الان هست من متاسفم که علی رغم تاکیدات رهبری در امر اهمیت دادن به جوانان هر کسی در کشور ما کاندید می شود اولش شعار جوان گرایی و اهمیت به آنها و چه و که را سر می دهند اما وقتی پای عمل می رسد چیزی از این شعارها و عمل به آنها نمی بینیم.
محصولی تصریح کرد: علاقه مند بودن نمایندگان مجلس برای خدمت به مردم باعث می شود تا در تلاش باشند که طبقه جدید اشراف در جامعه شکل نگیرد وظیفه نماینده مجلس کمک به دولت است نه اینکه چوب لای چرخ دولت کند و اگر خطایی از دولت می بیند به خاطر اینکه خودش از آن جناح است و یا حمایت دولت را نیاز دارد از آن چشم پوشی کند و باید با یک چشم به همه چیز نگاه کند مثلا در دولت نهم و دهم سفرهای استانی پوپولیستی خوانده می شد اما در این دولت پوپولیستی نیست. نماینده تراز جمهوری اسلامی باید بدون در نظر گرفتن اصولگرا و یا اصلاح طلب بودن دولت کاری را که در رضای خدا است انجام دهد.
در ادامه این برنامه جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی نیز برگزار شد.
وزیر سابق کشور در ابتدا و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا بعضی از افراد توسط اطرافیان شان و برخی افراد جامعه جزو ستون های این نظام به شمار می آیند چاره افراد دغدغه مند در جامعه و مسئولان مملکتی چیست گفت: من فکر می کنم اغلب این مشکلات ناشی از عدم توجه به گفتمان اصیل اسلام ناب است چرا که برخی یاد گرفتیم از اسلام آنجا که به نفع مان است استفاده کنیم یا در خصوص امام چیزهایی که خوش مان می آید را بلد کنیم و چیزهایی که به نفع مان نیست را به تعبیری در صندوقچه های تاریخی بگذاریم.
وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه چگونه می شود به لیست های نامزدهای انتخاباتی اعتماد کرد گفت: ما مجبوریم این معیارها را داشته باشیم و هر کسی که به این ویژگی ها نزدیک تر باشد را به عنوان نماینده اصلح برگزینیم.
محصولی در خصوص عملکرد مجلس اصولگرا که دوره اش نیز تمام شده است اظهار داشت: مجلس نهم کارهای مثبت خوبی داشت و کارهای مهمی نیز به سرانجام رساند اما در مجموع نمره مجلس مردودی نیست اما نمره ممتازی هم نگرفت و امیدواریم در انتخابات هفتم اسفند مجلس پویاتر و فعال تر داشته باشیم.
وزیر سابق کشور همچنین در پاسخ به اینکه آیا مجلس آینده مجلس اصلاح طلبان خواهد بود یا اصولگرایان نیز گفت: نمی شود قضاوت کرد چرا که انتخابات در کشور ما پیچیدگی هایی دارد که در سایر کشورها نیست اما امید من این است که اکثریت غالب مجلس آینده با اصولگرایان خواهد بود.