به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این مراسم صبح روز دوشنبه 26 بهمن با حضور دكتر مجيد سرسنگي، معاون فرهنگي دانشگاه تهران، مديركل اداره كل امور فرهنگي و اجتماعي، معاون اداره كل امور فرهنگي و اجتماعي، كارشناسان و دبيران كانونهاي فرهنگي هنري اجتماعي و ديني، اعضاي شوراي هماهنگي كانونها و جمع كثيري از دانشجويان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر سرسنگی ضمن خیرمقدم و تشكر از برگزاركنندگان جشنواره ترنج، به فعاليتهاي صورت گرفته در اداره كل امور فرهنگي و اجتماعي اشاره كرد و گفت: امروزه دانشگاه تهران از قطبهاي مهم فرهنگ، هنر، مسائل اجتماعي و ديني است. فعاليت هايي كه در كمتر از دو هفته انجام گرفته از مدارك اين ادعاست. نخستين جشنواره «ترويج مسئوليت هاي اجتماعي»، سومين جشنواره «نشريات دانشجويي» پس از 11 سال و دومين جشنواره «ترنج» پس از 14 سال كه همگي با كيفيت خوبي برگزار شدند. وي افزود: «در معاونت فرهنگي دانشگاه تهران يكي از قويترين تيمهاي فرهنگي را در سطح دانشگاهها داريم كه بايد به عنوان يك سرمايه به آن توجه شده و حفظ كرد. البته واقفيم كه مشكلات و نواقصي هم در كار خود داريم كه اميدواريم با نقدهاي مشفقانه آنها را حل كنيم.
دكتر سرسنگي، حمايت دانشگاه از دانشجويان را اتفاقي مهم دانست و گفت: دبير هر سه برنامه ياد شده از دانشجويان بودند و اين اتفاق مهم است چون نشان مي دهد كه دانشگاه تهران مي خواهد شاهد بالندگي دانشجويان باشد. اين باعث افتخار است كه دانشجويان با كمك ديگر دانشجويان و حمايت و نظارت مديران مي توانند جشنوارههايي را برگزار كنند كه باعث افتخار و لذت مي شود». وي با اشاره به شور و نشاط حوزه فرهنگي و اجتماعي حاصل از برگزاري اين جشنوارهها گفت: «اين شور و نشاط در حوزه فرهنگي و اجتماعي از ويژگيهاي كار خوب است و نشان اينكه چرخ فعاليتهاي فرهنگي تندتر ميچرخد و توليدات ارزشمندي را برجا ميگذارد و مهم آنكه كار اصلي به دست دانشجويان است تا در همه حوزه ها بالنده شوند.
معاون فرهنگي دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود به ذكر مشكلات عمدهي حوزه فرهنگ كشور پرداخت و اشاره كرد: يكي از مشكلات اين است كه برخي از مديران ارشد حوزه فرهنگي و هنري تخصص آن حوزه را ندارند. معضل دوم آن است كه در حوزه با اهميت فرهنگ و هنر سند جامع و برنامهاي بلندمدت وجود ندارد. مشكل بعدي اهتمام نداشتن در حوزه مسائل زيرساختي و مسائل سخت افزاري است. يك مدير فرهنگي بايد خود را نسبت به دوره هاي پس از خود نيز مسئول بداند تا فضاي مناسب براي حوزه فرهنگ و هنر ايجاد شود.
دکتر سرسنگی ضمن اشاره به برنامههاي معاونت فرهنگي دانشگاه تهران گفت: در كار فرهنگي نياز به برنامه ريزي و هدفگذاري وجود دارد چرا كه كار را از مسير آزمون و خطا دور مي كند.
وی در ادامه سخنان خود به توسعه متوازن فعاليت هاي فرهنگي اشاره كرد و گفت: خوشبختانه چرخ فعاليتهاي فرهنگي و هنري دانشگاه تهران به سرعت و دقت به راه افتاده است و سعي شده است تا تمام برنامههاي فرهنگي مورد توجه قرار گيرد. از جمله در ماههاي گذشته در كنار برنامه هاي هنري، فعاليت هاي چشمگيري در حوزهي مسائل ديني و قرآني صورت گرفته است.
وي فعاليت معاونت فرهنگي دانشگاه را در راستاي برنامه سوم توسعه دانشگاه تهران دانست و تاكيد كرد: در سال آينده در حوزه اخلاق دانشگاهي كار خواهيم كرد كه شامل مباحثي از جمله اخلاق دانشجويي، اخلاق استاد و دانشجو، اخلاق مدير و كارمند، اخلاق هيات علمي و استاد و ... است. زيربناي همه كارها در اخلاق است و اخلاق دانشگاهي باعث ارتقاي فرهنگ ميشود. همچنين گستره كار خود را در سطح ملي و بين المللي افزايش خواهيم داد و دانشگاه تهران قطب فعاليتهاي فرهنگي و اجتماعي در منطقه و نمايندهي آموزش عالي در سطح بين المللي خواهد شد.
پس از این مراسم معاون فرهنگی دانشگاه به اتفاق سایر مدیران و حاضران از غرفههای كانونهاي فرهنگي، هنري، اجتماعي و ديني دانشگاه تهران بازدید کرد و از نزدیک با فعالان كانونهاي مختلف فرهنگي و هنري دانشجویی به گفتگو پرداخت.
متذکر می شود که نمایشگاه فعالیت کانون های فرهنگی، هنری، اخلاقی و دینی دانشگاه تهران تا تاریخ 28 بهمن ماه به کار خود ادامه خواهد داد و مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان این جشنواره در این روز در محل باشگاه دانشجويان برگزار خواهد شد.