در این میان اما لیست ارایه شدهٔ اصلاحات قابل تاملتر است، شاید چیزی که در لیست اصلاحات قابل پیش بینی بود، حضور اصولگرایان سنتی در این لیست بود، از ماهها قبل بوی نزدیکی عارف و لاریجانی وروحانی به مشام میرسید.
البته این را از مواضع اصلاحاتی و تعریف وتمجیدهای جریان دوم خرداد از لاریجانی و نفوذ لاریجانی در بعضی وزارتخانهها و حمایت تمام قد لاریجانی از مذاکرات هستهای و تصویب ۲۰ دقیقهای برجام و شکاف میان وی با جبهه پایداری و... پیش بینی کرد.
حضور کاظمجلالی و بهروز نعمتی، در لیست اصلاحات را باید بازی خوانی خوب اصلاحاتی هاو استفاده از شکاف میان اصولگرایان از یکسو و زیرکی لاریجانی از سوی دیگر دانست، چرا که وی شاید میخواهد در یک پروسهٔ دگردیسی ازاصولگرایی به اصلاحات بار خود را برای پاستور ۹۶ببندد.
یک سطح بازی انتخابات مربوط به تلاش برخی چهرهها برای ریاست بهارستان است، که درصورت کسب اکثریت توسط اءتلاف اصلاح طلبان، همین سطح از انتخابات میتواند در پسا انتخابات لاریجانی و عارف را در مقابل یکدیگر قرار بدهد و تداوم یا گسست این همگرایی را اشکار کند.
نکتهٔ جالب توجه در لیست اصلاحات حضور چهره های کمتر شناخته شده است، که اصلاحاتیها تنها باید امیدوار باشند، که مردم لیستی رای بدهند که این افراد بتوانند به مجلس راه یابند، امری که درمورد رفتار رای دهندگی در ایران خیلی صادق نیست. توجه رای دهندگان به شخصیتها بیشتر است.
در واقع این چهرههای کمتر شناخته شده میتوانند هم فرصت و هم تهدید باشند، بدین منظور که اگر به بهارستان دیده گشایند میتوانند خون تازهای در رگهای اصلاحات باشند برای اینده و اگر ناکام از تکیه زدن بر کرسیهای مجلس شوند، سرخوردگی برای انها و حذف زودهنگام سرمایههای تازه رو شدهٔ اصلاحات باشد.
نکتهٔ دیگر نارضایتی برخی از اصلاحاتیها از لیست ارایه شده است.
در نهایت بنظر میرسد که لیست ارایه شدهٔ اصلاحات لیست شایستهای برای جلب اکثریت کرسیهای مجلس نباشد.
محمد عیسوند -فعال دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.