به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، پرویز داودی معاون اول رئیس جمهور دولت نهم صبح امروز با حضور در نشست خبری معیشت و پیشرفت که در محل خبرگزاری تسنیم با حضور دیگر اقتصاددانان ائتلاف اصولگرایان و اصحاب رسانه برگزار شد اظهار داشت: در وضعیت کنونی اقتصاد با دوگونه مشکلات مبنایی و ریشه ای و کوتاه مدت مواجه هستیم.
وی ادامه داد: سیاست های اقتصاد مقاومتی که ابلاغ شد نقشه راه برای حل معضلات اقتصادی کشور به حساب می آید و صرفا برای حل مشکلات دوران تحریم نبود و باید آن را سرلوحه قرار دهیم.
داودی گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی از جمله شاخص های دانش بنیان مردمی بودن برون گرایی و درون زایی است در اهداف نظام اسلامی تاکید شده که در بعد اقتصادی موجب اختلاف طبقاتی زیاد نشویم برخی راه حل ها با درگیر کردن مردم در عموم فعالیت های اقتصادی است زیرا مشارکت مردم در تولید بسیاری از مشکلات را می کاهد؛ درون زایی یعنی اعتماد به توانمندی های داخلی هرگاه این اعتماد به مدیریت و تفکرات منتهی شد به طور قطع قدم های بلندی برخواهیم داشت که البته تجربه چنین کاری را در دوران دفاع مقدس و تحریم ها داشته ایم.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم تصریح کرد: برون گرایی به معنای آن است که نباید در مرزهای خود محصور شویم و باید به حدی برسیم که در دنیا نقش بازی کنیم.
داودی تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از یک سال فرصت داریم تا اقتصاد یک حرکتی از خودش نشان دهد و آسیب های آن کاهش یابد امروز واحدهای تولیدی در آستانه تعطیلی یا نیمه تعطیل هستند و به تبع آن موضوع بیکاری رخ می دهد؛ در حال حاضر 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی بانک هاست که مدیریت 100 هزار میلیارد تومان آن در دست بانک مرکزی است و بقیه در اختیار بانک هاست بنابراین بانک ها می توانند نقش فعالی در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم تصریح کرد: نیازمند یک سیستم نظارتی مشخص از سمت بانک مرکزی هستیم تا در بانک اعمال شود تا 800 هزار میلیارد تومان به سمت واحدهای تولیدی رود؛ برخی واحدهای تولیدی تکنولوژی آکبند دارند و برخی باید تکنولوژی شان به روز شود مبنای این حمایت نیز این هست که واحدهای تولیدی می گویند باید در بازار رونق باشد تا بتوانیم بفروشیم.
وی در ادامه افزود: برای سوق پیدا کردن منابع بانکی به سمت واحدهای تولیدی باید نرخ تسهیلات بانکی به شدت کاهش یابد در حال حاضر این نرخ بالای 25 درصد برای واحدهای تولیدی تمام می شود؛ در این صورت می توانند با اجناس خارجی رقابت کنند و مشکل اشتغال به نحوی حل می شود و این رویکرد کوتاه مدت ماست.
داودی بیان داشت: در بحث یارانه ها هم در مقطع کنونی تا سیاست های توانمندسازی و بهبود ساختارهای اقتصادی به ثمر نرسیده است یارانه ها را باید بپردازیم زیرا فشارهای عدیده ای به مناطق محروم وارد می کند؛ خانوارهای تحت فشار و محروم حتی در اطراف استان تهران زیاد هستند و کمی یارانه به عنوان ابزاری برای رفع فشارها آنها عمل می کند.
وی تاکید کرد: حدود سه سال از عمر دولت یازدهم گذشته و با توجه به اینکه دولت در پنج شش ماه آخر فعالیت خود به کارهای انتخاباتی مشغول می شود و با توجه به این شرایط دولت زمان کافی برای انجام برخی از اقدامات اقتصادی ندارد اما برخی از اقدامات هستند که در کوتاه مدت می توانند انجام داد و به نتیجه رسید.
داودی تصریح کرد: ما خیرخواه دولت هستیم دوست داریم زمانی که 4 سال فعالیت دولت به اتمام رسید اقدامات موثری در کارنامه اقتصادی دولت باشد و نمره مردودی نگیرد اما متاسفانه چیزی در کارنامه اقتصادی دولت نمی بینیم.
وی بیان داشت: باید دولت تحرک در اقتصاد ایجاد کند اگر عزم نظارت باشد می توان در چارچوب نظارت نرخ وام های بانکی را کاهش داد اگر نقدینگی بیش از این افزایش یابد و نظارتی وجود نداشته باشد قطعا تورم سرسام آورتر خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم تاکید کرد: در حال حاضر 80 درصد واحدهای تولیدی تعطیل هستند اما هنوز ظرفیت آنها باقی است و نابود نشده ضمن اینکه نیروی انسانی و سرمایه برای راه اندازی مجدد آنها وجود دارد و تنها باید به آنها روحیه داد و روحیه نیز چیزی جز نگاه به داخل نیست.
وی تاکید کرد: هرگاه نگاه کشور به توان داخلی بود شاهد پیشرفت های چشمگیری بودیم در این موضوع می توان به مسائل دفاعی اشاره کرد زمانیکه حتی مجبور بودیم سیم خاردار مورد نیاز خود را از خارج وارد کنیم اما اکنون به پیشرفته ترین تجهیزات دفاعی دست یافتهایم.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم افزود: نتیجه نگاه داخل سردار سلیمانی است که توانست با استفاده از توانمندی های داخل کشور شرایط قابل قبولی را برای کشور سوریه ایجاد کند.
می خواد با اسم سردار سلیمانی واسه خودش رأی جمع کنه...
همین ها هستند که باعث ضربه خوردن نظام اسلامی می شوند...