به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، الله یار آذیش، مسئول راهبردی سازمان بسیج دانشجویی ایلام در نشست «اهمیت انتخابات» که امروز در دانشگاه علمی و کاربردی ایوان برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری می فرمایند: اهمیت مجلس شورای اسلامی خیلی مهم است؛ هم از لحاظ قوانین، هم از لحاظ ریلگذاری برای حرکت دولتها و هم در مسائل بینالمللی. همه مردم شرکت کنند در انتخابات؛ حتّی آن کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند.
وی با بیان اینکه انتخابات به عنوان یک پدیده سیاسی اجتماعی مصداق تحقق دموکراسی در جوامع و تمهید شرایط برای مشارکت همه شهروندان قلمداد می شود، تصریح کرد: نوع و بافت فرهنگی اجتماعی جوامع رابطه معناداری با رفتار انتخابانی شهروندان دارد. در جوامع عشیره ای و سنتی که ارتباطات محدود و مبتنی بر همبستگی عمیق، احساسی، طبیعی و ارگانیک مثل خانواده دارد، رفتار رأی دهندگان و داوطلبان متفاوت ار نظام های مدرن است، زیرا انتخابات در نظام های مدرن مبتنی بر عقلانیت، منافع فردی، سود و زیان اقتصادی است که این شرایط در رفتار شهروندان موثر است.
مسئول راهبردی سازمان بسیج دانشجویی ایلام عنوان کرد: در استان ایلام که از نظر شرایط فرهنگی و اجتماعی در شرایط گذار قرار دارد، هرچند تعصبات افراطی عشیره ای در آن کاسته شده، اما هنوز هم این فاکتور به صورت ریشه دار همه معادلات انتخاباتی را تحت شعاع قرار می دهد.
آذیش با تاکید بر اینکه تبليغات به عنوان بهترين شيوه اطلاع رساني و آگاهي بخشي از مهم ترين ابزارهايي است كه از سوي بسياري از اقشار جامعه با اهداف خاص مورد استفاده قرار مي گيرد، خاطرنشان کرد: هر كار عقلاني و عقلايي اهدافي را دنبال مي كند و مي كوشد تا به آن برسد. تبليغات انتخاباتي نيز به عنوان يك كار عقلايي از اين امر مستثنا نيست و اهدافي را مي كوشد تا از طريق اين ابزار به دست آورد.
وی اضافه کرد: هر چه به زمان انتخابات نزدیک تر می شویم بر گرمی تنور آن افزوده می شود. اگر چه برخی کاندیداها از ماه ها قبل با چراغ خاموش در مسیر جمع آوری آراء حرکت کرده اند ولی بي گمان انتخابات به عنوان ابزاري براي حضور در صحنه عمل سياسي از سوي نامزدها مورد توجه قرار مي گيرد و هر يك از نامزدها مي كوشند تا با تبيين توانايي هاي شخصي و برنامه اي و سياست ها و خط مشي هاي اجرايي خود نشان دهند كه مي توانند در مسئوليت و منصبي قرار گيرند كه مديريت جامعه را به عهده دارد. هر نامزد باید از توانايي و ظرفيت علمي و عملي و بينشي و نگرشي برخوردار باشد كه اهداف دولت اسلامي را در جامعه جهاني تحقق ببخشد؛ هر چند كه به سبب درك درست از واقعيت هاي جهاني، تنها همت و اهتمام خويش را محدوده كوچك درون مرزها قرار مي دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه نامزدهاي انتخاباتي نباید از هر ابزاري براي انتخابات و معرفي خود استفاده كنند بلكه بايد از ابزارهاي مشروع بهره ببرند، تصریح کرد: حتي استفاده از ابزارهاي مشروع نباید بيرون از دايره شريعت و اخلاق باشد. نوع تبلیغات به جز کلان شهرها، در اغلب استان ها و شهرستان های حوزه های انتخابیه کشور شباهت های شکلی بسیاری دارد. غلظت روش های سنتی در برخی حوزه ها مانند استان ایلام به وضوح قابل مشاهده است؛ با این وجود سایر روش های تبلیغاتی مذموم جهت جذب آراء در ایام نزدیک به انتخابات مانند حضور در مراسمات عروسی، خاکسپاری، کمک های مالی به اماکن مذهبی یا بیماران نیازمند و غیره را می توان مشاهده کرد. تحقق يك انتخابات سالم كه بر پايه اصول اخلاقي باشد نيازمند آن است كه همه نامزدها و هواداران آنان اخلاق انتخاباتي را مراعات كنند تا به يك انتخابات مبتني بر اخلاق دست يابيم.
آذیش گفت: در اصل هفت قانون اساسی وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبیین شده که متناسب با مقوله قانون گذاری و نظارت است و نماینده، اختیار اجرایی ندارد.
وی اعلام کرد: بنابراین می توان تاکید کرد در صورتی که کاندیداها روش های مدرن را در پیش بگیرند، هم نتایج مطلوب تر خواهد بود و هم انتخاب های اصلح به نفع همه مردم از صندوق آراء بیرون خواهد آمد؛ ضمن آن که با توجه به حوزه نه چندان گسترده جغرافیایی، هزینه های تبلیغاتی هم کاهش خواهد یافت.
مسئول راهبردی سازمان بسیج دانشجویی ایلام با اشاره به این موضوع که برخي از نامزدها دچار اين ترس و واهمه هستند و به همین سبب گاه از بيان حقيقت وا مي زنند و گاه باطل را به سكوت مي پذيرند و تن به خواسته هاي غيرمعقول و حتي غيراخلاقي مي دهند، گفت: خداوند در سوره هود هشدار مي دهد كه نبايد از بيان حق و تبيين حقايق بخاطر ترس از بهانه جويي هاي مردم، دست بشوئيد؛ به سخن ديگر وانهادن و يا گردن نهادن تنها به سبب ترس از بهانه جويي مردم نباید شخص را به بيان و يا پذيرش باطل بكشاند.