کد خبر:۴۸۹۵۷۱
در میزگرد«چرا رای می‌دهیم؟» مطرح شد؛

برای این‌که تندورها به مجلس نروند حتی به چوپ خشک هم رای می‌دهیم!/ باید با احترام به قانون کشور در انتخابات شرکت کنیم

میزگرد سیاسی«چرا رای می‌دهیم» با حضور فعالان دانشجویی در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، میزگرد سیاسی «چرا رای می‌دهیم» با حضور فعالان دانشجویی و فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

 

در ابتدای این میزگرد شهلا، با بیان اینکه انتخابات بسیار حساسی پیش رو داریم، گفت: کمتر از هفت روز فرصت تبلیغات برای تشویق حضور حداکثری مردم به پای صندوق‌های رای وقت داریم.

 

عضو شورای مرکزی ندای ایرانیان ادامه داد: معتقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران همه ارکان حاکمیتی مشروعیت خود را از رای مردم اخذ می‌کند و هر مقدار این آرا بیشتر باشد، مشروعیت بیشتری برای تشکیل دولت و قوه مقننه ایجاد خواهد شد.

 

وی با تاکید بر این امر که مجلس دهم به دلیل ابعاد مختلف از اهمیت برخوردار است، بیان داشت: مجلس آینده یکی از حساس‌ترین و تعیین‌کننده ترین مجالسی است که در نظام جمهوری اسلامی ایران، شکل می‌گیرد، بسیاری از مقوله‌های توسعه و پیشرفت کشور مرتبط بر نحوه کنش‌گران سیاسی و نمایندگان مجلس دهم است.

 

شهلا با اشاره به این‌که رفتار هیات‌های نظارت و شورای نگهبان بر اصلاح‌طلبان عیان بود و ما پیش‌بینی این حجم گسترده از رد صلاحیت‌ها را داشتیم برای همین جریان اصلاحات از ماه‌ها قبل از  همه کارشناسان، کاردانان، نخبگان، اندیشمندان و افرادی توانمند بودند دعوت کرد تا برای ثبت نام در فرمانداری‌ها و ستادهای انتخاباتی حضور پیدا کنند.

 

عضو شورای مرکزی ندای ایرانیان با ابراز تاسف از این‌که حجم ردصلاحیت‌های گسترده در انتخابات را شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم با حضور گسترده مردم در انتخابات، مجلسی برآمده از آرای مردمی را شاهد باشیم.

 

ما برای این‌که تندورها به مجلس نروند حتی به چوپ خشک هم رای می‌دهیم!

 

در ادامه شهلا تاکید کرد: بازی خواهیم کرد، ما نه نسبت به چارچوب‌های نظام بحث می‌کنیم و نه نسبت به شان و جایگاه شورای نگهبان بحث داریم، قانون اساسی با تمام گوشت و پوستمان مورد قبول باشد، همین که با این وضعیت در داخل زمین هستیم و مانند دوره های قبل نیامدیم تحریم کنیم، نشان دهنده التزام به قانون اساسی است بحث ما بر سر این است که زمین بازی بین  احزاب و جریان‌هایی که اعتقاد به نظام دارند، عادلانه نیست.

 

عضو شورای مرکزی ندای ایرانیان در انتقاد از مطرح کردن فتنه 88 در مناظر انتخاباتی، گفت: ما در خصوص مسائل انتخاباتی بحث می‌کنیم؛ اما دوستان نبش قبر می‌کنند و موضوعات سال 88 را مطرح می‌کنند، سال 88 برای ما هم نقطه ابهام است یک غباری در این کشور ایجاد و به شعور مردم توهین شد.

 

وی تصریح کرد: یک فضای آرام و منطقی و قانونی فراهم کنید و دو طرف ماجرا را پای میز محاکمه بنشانید، هیات منصفه برقرار و دو طرف را محاکمه کنید و دو طرف را به اشد مجازات برسانید، مگر ما بحثی داریم؟ ما از شعارها و آرمان‌های انقلاب کوتاه نخواهیم آمد؛ اما آدرس غلط به مردم ندهید و خودتان را مبرا از هر گونه خطا و اشتباه در سال 88 نشان ندهید.

 

شهلا  ادامه داد: موضوع سال 88 یک موضوع قانونی و حقوقی است و نمی‌شود در فضای دانشگاه در آن خصوص صحبت کرد. ما برای این‌که تندورها به مجلس نروند حتی به چوپ خشک هم رای می‌دهیم ما اجازه ورود تندروها به مجلس را نخواهیم داد.

 

ما باید با احترام به قانون کشور در انتخابات شرکت کنیم

 

در ادامه جمشید خاتمی، دبیر جامعه جوانان متحد اسلامی خراسان در انتقاد از شهلا در مورد رد صلاحیت‌ها، گفت: در این انتخابات شاهد حضور افرادی هستیم که رد صلاحیت نشده‌اند و دارای صلاحیت و مورد تایید دوستان هستند؛ افرادی که از خط سیاسی و جریان فکری شهلا در فضای انتخاباتی حضور دارند.

 

وی افزود: آن فتنه ناشی از بی‌قانونی بود، در  هر مکان و زمان جغرافیایی در دنیا‌ قانون وجود دارد و همه معتقد به آن می‌باشند، پس در همین نظام جمهوری اسلامی ایران قوانین، قانون اساسی و نهادهای نظارتی طراحی شده که ما باید با احترام به قانون کشور در انتخابات شرکت کنیم تا  مجلس منتخب مردم داشته باشیم.

 

خاتمی در ادامه در انتقاد به سخن شهلا در خصوص رای دادن به چوپ خشک، گفت: ما باید بعد از 37 سال این‌قدر شعور و درک مردمی که بیش از30 بار رای داده‌اند را تنزل بدهیم که در نگاه خودمان بگوییم مردم حاضرند در خانه ملت و قانونگذاری کسی را انتخاب کنند که چوپ خشک باشد؛ اگر از جریان ما نباشد!

 

دبیر جامعه جوانان متحد اسلامی خراسان با یادآوری انتخابات سال 76 و 78 ،گفت: بینش سیاسی جریان اصولگرایی با یادآوری این سالها روشن خواهد شد، در سال 76 با وجود پیروزی جریان رقیب، کاندیدای منتسب به ما تبریک گفت، در سال 78 با وجود جمعیت حداقلی جریان ما در انتخابات شرکت کردند و هیچ‌گاه این‌گونه صحبت‌ها که غیر از ما کسی دیگری در مجلس نباشد، را مطرح نکردیم.

 

وی تاکید کرد: جریان منتسب به ما به رای مردم احترام گذاشت و در سال 76 و78 که همه امور در اختیار شما بود به دمکراسی احترام گذاشتیم و به کسی توهین نکردیم در حال حاضر نیز که دولت در  اختیار جریان اعتدالگرا است؛ احترام می‌گذارم.

 

مردم به چوب خشک رای دهند بهتر از آنکه رسایی و کوچک زاده به مجلس بروند!

 

امیر اقتناعی در ادامه در تایید سخنان شهلا در رد صلاحیت‌ها اصلاح طلبان، گفت: در انتقاد از سخنان خاتمی که گفتند یک عده از اصلاح طلبان باقی مانده اند باید گفت نباید بحث‌ها را این قدر تقلیل بدهیم ‌این‌که شما بگویید یک عده مانده و ما بگوییم که نمانده!

 

وی افزود: بلاخره هم شما می‌دانید و هم آیت الله جنتی و اعضای هیات نظارت می‌داند و مردم بهترین شاهدان و ناظران می‌باشند، که حداقل در یک دهه گذشته جریان اقتدارگرا چه بر سر این کشور و اصلاح طلبان آوردند، کتمان این موضوع مانند نادید گرفتن خورشید در روز در آسمان است، به همین دلیل بنده زیاد مایل نیستم که وارد این موضوعات بشوم.

 

این فعال اصلاح طلب بیان داشت: شهلا که اکنون کنار من نشسته صلاحیتش احراز نشد، من معتقدم  کسانی که متولی این قضیه هستند، می‌دانند مدرک  مستند و مستدلی برای رد صلاحیت وی وجود نداشته است.

 

وی با اشاره به این مطلب که این‌که هیات های نظارتی ما در این انتخابات کاری کارستان کردند، خاطرنشان کرد: با عدم التزام واقعی به اسلام هرکسی را که احساس کردند، رای می‌آورد و یا ممکن است که آنها را از رسیدن به مطامع و اهدافتان باز بدارد، رد صلاحیت کردند.

 

اقتناعی گفت: معتقدم رد صلاحیت به این شکل مانند نشستن بر روی شاخه درخت و بریدن آن است و این ردصلاحیت یعنی این‌که ما سطح تصمیم‌گیری را بشدت تقلیل می‌دهیم و افراد توانمند را از عرصه تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و مدیریت باز می‌داریم.

 

این فعال اصلاح طلب در ادامه بیان داشت: فراجناحی بودن شورای نگهبان اوج تظاهر و آشکار بودنش در سال 88 بود، زمانی بیش از نیمی از اعضای شورا در ستاد انتخاباتی احمدی‌نژاد در حمایت او سخنرانی کردند.

 

غفاری در این زمان از اقتناعی خواست که اسامی آنان را بیان کند، که او فقط اسم الهام، سخنگوی شورای نگهبان را بیان کرد.

 

وی در ادامه بیان داشت: به نظر من،  اگر مردم به چوب خشک رای دهند که امثال رسایی، کوچک زاده و دیگران به مجلس نروند باید به تدبیر و خردورزی مردم احسنت گفت.

 

این فعال اصلاح طلب با اشاره به این موضوع که باید تمامی مجلس‌ها و دولت ها را نقد کرد، با بیان این‌که مجلس به جای پرداختن به مسائل و مشکلات ایجاد شد توسط دولت دهم مشغول به اموری منفعت طلبانه شد، گفت: شما این شهامت را در طول تاریخ داشته باشید و یکبار انتخابات را به مردم واگذار کنید.

 

وی در انتقاد از مشکلات و آسیب‌ها در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه، بیان داشت: مدیران توانمند را به خاطر ماجرای سال 88 زمین‌گیر کردید، موسوی شش سال که معلوم نیست کجاست و هیچ کس در این زمینه جوابگو نیست.

 

قبیله‌گری سیاسی را کنار بگذاریم

 

در ادامه غفاری، دبیر ماهنامه گفتمان الگو با بیان اینکه برگشت به این موضوع که آیا تعیین صلاحیت‌ها درست بود یا نبود؟ گفت: طرح این موضوعات موضوع بحث که چرا ما باید رای بدهیم؟ را تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

وی با بیان این مطلب که نظرات مختلف در سیاست وجود دارد؛ اما دعواهای سیاسی حق با هر طرفی باشد، تا یک اندازه‌ای طبیعی است، خاطرنشان کرد: خواهشم این است ‌که قبیله‌گری سیاسی را کنار بگذاریم، قبیله‌گری با تعقل سیاسی تفاوت دارد، قبیله گرایی یعنی برخورد دوگانه با معیارها است.

 

دبیر ماهنامه گفتمان الگو ادامه داد: بحثی که من می‌خواهم آن را مطرح کنم این است که چرا اساسا برخی افراد در انتخابات شرکت نمی‌کنند؟ که ارتباط بیشتری با بحثی که ما به آن خاطر جمع شده‌ایم دارد، این موضوع در همه جا از نظر علمی بررسی شده که دلایل عمده‌ای در این زمینه وجود دارد که در این خصوص صحبت خواهم کرد.

 

غفاری با بیان این‌که از مباحث مطرح شده در اینجا بسیار متاثر شدم، بیان داشت: کسی که هنوز تکلیف خودش را با مسئله فتنه روشن نکرده، چرا پا به عرصه انتخاباتی می‌گذارد؟

 

وی تاکید کرد: علارغم این‌که نهادها و شورای نگبهان اشتباهات دارند، باید بدون توجه به این که خود را بر حق یا باطل بدانیم، به تشخیص این نهادها احترام بگذاریم.

 

حصر موسوی ربطی به سال 88 ندارد

 

در ادامه غفاری با اشاره به سخنان اقتناعی پیرامون حصر موسوی و کروبی، گفت: حصر موسوی ربطی به سال 88 ندارد، حصر او در سال 89 به دلیل یک مسئله دیگر صورت گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار