به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو حجتالله عبدالملکی صبح امروز با حضور در نشست خبری معیشت و پیشرفت که در محل خبرگزاری تسنیم با حضور دیگر اقتصاددانان ائتلاف اصولگرایان و اصحاب رسانه برگزار شد اظهار داشت: نگاه مبنایی در تدوین برنامه های اقتصادی ائتلاف بر 3 محور اهداف رویکرد و برنامه استوار است.
وی افزود: اهداف مبنایی ما همان اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی است که در واقع ما می خواهیم حرکت پرشتاب تر به سمت تمدن نوین اسلامی داشته باشیم در سال های اخیر این جریان تمدنی با سرعت بیشتری پیش می رود و ما امیدواریم که در یک یا دو مجلس آینده این سرعت را بالا ببریم.
این نظریه پرداز اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: هدف نزدیک ما مسئله رفاه عمومی و معیشت مردم است که در سال های اخیر مردم با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو هستند و اگرچه هدف ما تمدن سازی است اما در راستای آن توجه به معیشت مردم را هم مد نظر داریم.
وی بیان داشت: رویکرد ما اقتصاد مقاومتی است و براساس اصل 110 قانون اساسی مقام معظم رهبری سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردهاند و این بدین معناست که در همه برنامه های اقتصادی کشور حتی در بخش خصوصی و دولتی آنچه که باید ملاک عمل قرار گیرد اقتصاد دولتی است.
این نظریه پرداز اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: دوستان دولت و بخش زیادی از وزرای اقتصادی اقتصاد مقاومتی را از جریان اقتصادی کشور جدا می دانند و این باعث تناقض در عملکرد و عدم تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
وی تاکید کرد: برای تحقق رویکرد اقتصاد مقاومتی در بلند مدت و میان مدت باید رفتار اقتصادی مدیران اصلاح شود چرا که تفکر ما توسعه درون زا است؛ در کوتاه مدت آن باید نظارت به معنای مطالبهگری داشته باشیم و در کنار آن قانونگذاری کنیم.
وی عبدالمالکی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند اصلاحات قانونی و قانونگذاری جدیدی است بیان داشت برای آنکه به صورت عملیاتی شرایط تحقق اقتصاد مقاومتی را فراهم کنیم باید به 2 رکن اقتصاد مقاومتی یعنی تقویت اقتصاد ملی و تقویت فرهنگ جهاد اقتصادی توجه شود و در همه برنامه های اقتصادی مجلس دهم مورد نظر قرار گیرد.
این اقتصاد دان تصریح کرد: در بعد تقویت تولید ملی به 6 موضع توجه خواهد شد و اگر شرایط اقتصادی جامعه در شرایط مناسبی نیست و الان در رکود قرار داریم به این دلیل است که به همه این 6 حوزه و یا تعدادی از آنها توجه کافی نشده است.
این نظریه پرداز اقتصاد مقاومتی یادآور شد: اولین حوزه ای که در موضع اقتصاد مقاومتی باید به آن توجه کنیم بازار است چرا که بدون فراهم نبودن امکان فروش تولید اتفاق نخواهد افتادو
عبدلمالکی از جمله برنامههای ائتلاف برای تقویت بازار توجه به کنترل واردات حذف مبارزه با قاچاق برشمرد.
وی یادآور شد:سرمایه خارجی خوب و مطلوب است اما اصرار بر سرمایه خارجی و تاکید بر آن مثل این می ماند که فردی در خانه خود یک چاه پر آب دارد اما در کوچه ها به دنبال یک کوزه آب می گردد.
این نظریه پرداز اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه باید نظام تخصیص منابع مالی به تولید اصلاح شود، تصریح کرد: شبکه بانکی ما گاهی به قاچاقچی تسهیلات می دهد اما به تولیدکننده تسهیلات پرداخت نمی کند و باید مشکل این موضوع را پیدا کرد.
عبدالمالکی تصریح کرد: بخشی از این مشکل به این دلیل است که در آئیننامه های بانکداری ما مشارکت به نحوی است که اصل و فرع پول بانک تضمین می شود و وقتی که این اتفاق افتاد اولا هزینه مالی بنگاه ها به شدت بالا می رود و دیگر برای بانک مهم نیست که به تولید کننده وام می دهد یا به وارد کننده.
عبدالمالکی تاکید کرد: رفته رفته باید بانک ها از طرق قانونگذاری و نظارت به سمت مشارکت واقعی در ارائه تسهیلات پیش روند که می تواند با 10 درصد شروع شود و ظرف 4 یا 5 سال کل تسهیلات شبکه بانکی را در بر گیرد.
وی بیان داشت: برای حفظ پویای تولید رویکرد اساسی ما این است که تکیه بر اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم تا ابتکارات و ایده های نوین و جدید را وارد بازار کنیم؛ چهارمین نیازمندی تولید ملی توجه به نیروی ملی است همچنین رویکرد اساسی ما اقتصاد مردمی و توانمندسازی است.
وی تصریح کرد: بسیاری از تولید کنندهها مشکلشان تولید مواد اولیه است بنابراین مشکل آنها کمیت، کیفیت و هزینه است که باید به این موارد نیز توجه کرد همچنین فرهنگ تولید از جمله عوامل مهم در موضوع تولید است.
این نظریه پرداز اقتصاد مقاومتی در پایان خاطرنشان کرد: باید موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی اصلاح موضع گیری مسئولان ترویج و تبلیغ فرهنگ کیفیت و ترویج و تبلیغ فرهنگ مصرف داخلی نیز مورد توجه قرار گیرد.