به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، یازدهمین پاتوق مطالبه دانشجویی فعالین بسیج دانشجویی دانشگاههای شیراز با حضور اسفندیار رضایی، مسئول اسبق بسیج دانشجویی استان فارس و همچنین کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز برگزار شد و در این جلسه وی به سئوالات دانشجویان پاسخ داد.
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز با بیان اینکه چیزی که شما باید به آن مراجعه کنید، مبانی انقلاب است که معمار کبیر انقلاب آن را ترسیم کرده است، گفت: امام(ره) همیشه در گفتارشان بیان میکردند مجلس در راس امور است؛ چرا که مجلس خوب کشور را خوب میکند و مجلس بد کشور را بد میکند، تمام بدبختیها در ملت از ناحیه مجلس است و تمام خوشبختیها هم از ناحیه مجلس است.
رضایی با اشاره به اینکه چرا یکی ابوذر نشد و بایستد، اظهار داشت: من آن مدل اصولگرایی را قبول دارم که مدل شهید باقری باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه این گروه همچون اختاپوس بر روی عرصه سیاست افتاده و اجازه شکل گیری جریان دیگری را نمیدهند، تصریح کرد: اینهایی که املاکشان در شمال شهر است و دم از مردم میزنند، کدام مردم؟ شما لیستهای آنان را چه در شورای شهر و چه در انتخابات مجلس نگاه کنید.
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز با اشاره به اینکه یکی از اصولگرایان فعلی در شیراز با مدیریت برخی از نشیران دانشجویی برای اصلاحات غش میکرد، افزود: احمدی نژاد که آمد دید فضا مساعد است، طرفدار مشایی شد.
رضایی با بیان اینکه امروز بهار روحانی است، افزود: وی احساس کرد اگر در کنار لاریجانی باشد، در هیات رئیسه مجلس قرار میگیرد.
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز با بیان اینکه ما این اصولگرایی را که در عمل نیستند قبول نداریم، خاطرنشان کرد: کسانی که به اصول و مبانی انقلاب و مقام معظم رهبری به صورت عملی توجه میکنند و پای عمل هستند، ما هم نوکر آنها هستیم؛ اما من این ساز و کار فعلی را قبول ندارم.
انتخابات عرصه برداشت است
رضایی در پاسخ به سئوال دانشجویان پیرامون اینکه آیا وقت آن رسیده که به ائتلاف صورت گرفته در تهران عمل کنیم، گفت: هر جایی ممکن است اقتضائات خاص خودش را داشته باشد، دلیل نمیشود اگر کاری در تهران جواب داد، در شیراز هم همان ساز و کار نتیجه دهد.
وی با بیان اینکه این ساز و کار را قبول نداریم؛ چون این ساز و کار از سر دلسوزی نیست، خاطرنشان کرد: این روش و سیره غلطی را که آقایان گذاشتهاند را برنمیتابیم.
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز با اشاره به اینکه مگر ما عرصهای به غیر از انتخابات داریم، بیان داشت: تنها عرصه و زمان برداشت هم اکنون است، اینجاست که میخواهیم فریاد بزنیم و من میخواهم آن کودکی باشم که لختی پادشاه را نشان بدهم.
رضایی با اشاره به اینکه خواص طرفدار حق دو دسته دنیا طلب و عقبی طلب هستند، افزود: من هیچ نفع و سودی از این کار نمیبرم، وقتی در مجامع صحبت میکنم از گفتمان امام و انقلاب صحبت میکنم؛ اگر مردم پذیرفتند به من نیز رای میدهند اگر هم انتخاب نشوم، حداقل کاری که میکنم این است که فهم را در مردم بیشتر میکنم، در عرصههای دیگر نمیتوانم این حرف را بزنم بگذارید، در این عرصه حرفهای خودم را بزنم شاید مردم جور دیگری انتخاب کنند.
یک بار به آقای هاشمی رای دادم تا قیامت هم استغفار کنم کم است
وی با بیان اینکه من متاسفانه یک بار به رفسنجانی رای دادم و اگر تا قیام قیامت استغفار کنم کم است، تصریح کرد: سال اول رای دادم؛ اما از سال دوم تا کنون آنتیتز آقای رفسنجانی شدم.
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز با اشاره به اینکه ما خجالت نمیکشیم از محرومین و عدالت دفاع کنیم، تصریح کرد: ما اصول انقلاب را سر دست میگیریم و داد میزنیم و میگوییم روستاییزاده هستیم و از آن خجالت نمیکشیم، بگذار کسی به ما رای ندهد، زمان انتخابات که بگذرد و نتیجه آن را ببینید خواهید دید که مردم از اصولگرایی غلط بریدهاند.
نمایندگی مجلس، درآمد دارد
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بسیاری از نمایندگان در برهههای حساس انتخاب درست نداشتند، شما در این باره چه تضمینی میدهید، گفت: من هیچ تضمینی نمیدهم بلعم باهورا هم مستجاب الدعوه بود؛ اما برایش آن اتفاق افتاد و مگر خدا رحم کند، دلم می خواهد این ساز و کار تعطیل نشود چه رضایی رای بیاورد چه نیاورد شما بقیه افراد هم دعوت کنید و از آنها بخواهید فیلم ها که موجود است، بگویید شما این وعده ها را دادید.
وی بیان کرد: کسی که برای رای آوردن میلیاردی در این شهر خرج می کند، قطعا خیلی منفعت دارد، کسی که پنج میلیون حقوق می گیرد، در طول یک سال ۲۰۰ میلیون می شود چطور دو میلیارد خرج می کند، نمایندگی مجلس در آمد دارد، نمایندگی برای دفاع از آن آرمان ها نیست، برای رسیدن به آن درآمد است.
رضایی با بیان اینکه از نظر من متاسفانه مجلس از ساز و کار خود خارج شده است، افزود: متاسفانه قوانین متعارض زیادی وجود دارد، یعنی بعضی از قانونها خود به منبع در آمدی برای مدیران مطلع تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه از ۵۰ سال پیش تا کنون قوانین بازنگری نشده است، خاطرنشان کرد: وظیفه شورای نگهبان برای جلوگیری از خلاف شرع بودن است، آنها را بررسی نمی کند که مطابق با اسلام ناب باشد، هیچ فکر کرده اید چرا نظام بانکداری و مالیات مشکل دارد چرا قاچاق بیداد می کند؟ به نظر شما ما قانون نداریم.
استاد دانشگاه علمی وکاربردی شیراز با اشاره به عدم اجرا شدن مصوبات مجلس در سال ۷۲ بیان کرد: متاسفانه در سال ۷۲ بیش از ۵۰ درصد قوانین مصوب مجلس اجرا نشد، وظیفه مجلس تقنن نظارت بر اجراست؛ اما اینقدر درگیر تقنن شده اند که نظارت را فراموش کرده اند.
وی گفت: باید جریانی حاکم شود برای تنقی قوانین و به سمتی حرکت کند که قوانین کم تصویب کند؛ اما نظارت ۱۰۰ درصد باشد، وقتی که نظارت نباشد هرج ومرج زیاد می شود.
نماینده باید نگاهش نگاه کلان بین الملل باشد
رضایی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان پیرامون برنامه وطرح های شما برای استان فارس بیان کرد: با اصل و روشی که نمایندگان در پیش گرفته اند مخالفم، آیا یک نماینده در برابر کپرنشینان سیستان و بلوچستان مسئول نیست؟ آیا اگر نمایندگان شیراز هزینه میلیاردی وارد شهر خود کنند، حق گروهی در منطقه دیگر ضایع نمیشود؟ این براساس عدالت است؟
وی افزود: یک نماینده باید نگاه کلان بین الملل داشته باشد، در هندسه نظام قضیه فلسطین بسیار مهم است، پس باید آنرا به صورت یک عنوان یک نماد معرفی کرد.
این کاندیدای مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش برای رسیدن به یک لیست از افراد انقلابی گفت: برای تدوین یک لیست انقلابی تلاش کردم، از نظر بعضی از بزرگواران ما تندرو بوده و قاعده کار حزبی را بلد نیستیم.
وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که پرسید از نظر شما برزگترین مشکل در استان فارس چیست، بیان کرد: مشکلات جامعه شبیه به هم هستند، امروز معیشت و اشتغال بزرگترین مشکل مردم جامعه بوده که خود بدون نگاه به بیرون حل شدنی است، از من به عنوان یک نیروی فرهنگی سیاسی راهکار اقتصادی خواستن غلط است.
رضایی در ادامه بیان کرد: متاسفانه اصل مشکل ما فرهنگ عمومی است، در هیات های مذهبی ما نیز همین گونه است هر وقت قند خون سینه زنی ما پایین آمد به سینه زنی و هیات می رویم، یعنی کارکرد هیات و مساجد ما نیز الان اینگونه شده است.
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز بیان داشت: چیزی که می تواند این عرصه را تغییر دهد همان آموزش و پرورش است، در صورت انتخاب شدن، کمیسیون فرهنگی یا آموزش را انتخاب می کنم، از نظر من باید در نظام آموزش تحول صورت بگیرد، بخشی که منطبق با نظام اسلامی نباشد پرورش در آن صورت نمیگیرد.
نظام آموزشی باید تربیت محور باشد
وی با اشاره به ساختار آموزشی کشور بیان کرد: متاسفانه ساختار حاکم برآموزش پرورش یک ساختار مریض است و امروز معلمی شغل انبیا نیست، معلمی امروز تربیت معلم را به خاطر پول آن انتخاب کرده است، به عنوان مثال معلمی را می شناسم که به دانش آموزانش می گوید چادر روح را کدر می کند.
رضایی در ادامه بیان کرد: برای این معلم ساختار تعریف نشده است، اگر ساختار خوب را دست آدم بد بدهیم، قطعا بد اجرا می کند، متاسفانه در دوره اصلاحات ریشه دانشگاه تربیت معلم زدند، آن زمان افرادی درآن رفت آمد داشتند که الان برای خود استوانه هایی برای این نظام هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بررسی مشکلات جامعه بیان کرد: جامعه ما قبل از اینکه مشکل اقتصادی داشته باشد، مشکل خداباوری دارد، در عملیات حلبچه یکی از بچه ها مطلبی را یادداشت می کرد از دیگران قلمی را طلب کرد، یکی از بچه ها مدادی را به او داد وقتی متوجه شد همرزمش بدون اجازه مداد را از کف اتاق روستایی خالی از سکنه برداشته او را دعوا کرد، آیا کسی از او در مورد این مداد می پرسید.
شهید چمران در یک مکتب تربیتی تربیت شد
کاندیدای مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیراز با یادآوری خاطره ای از شهید چمران پیرامون توجه به بیتالمال گفت: شهید چمرانی کلاه آهنی از دستش افتاده و داخل دره می افتد، جایی که منافقین حضور دارند به سرعت می رود و کلاه آهنی را از ته دره می آورد وقتی به او می گویند کلاه ارزشی نداشت می گوید مال بیت المال است، این همان شهید چمران تربیت شده در مکتب تربیتی است.
وی بیان کرد: در ساختار آموزشی باید معیشت معلمین تغییر کند، اینگونه نباشد که معلم ماشین را برداشته و بچه ای که تا دو دقیقه قبل به او درس می داده را سوارک ند سر راه او را برساند و بعد هم دستش را برای گرفتن کرایه دراز کند اینها آثار تربیتی دارد.
این استاد دانشگاه افزود: هر جا را نگاه می کنی به جای اینکه در خیرها مسابقه بگذاریم در بدی ها مسابقه گذاشته ایم، می گوییم برای اینکه پیروز بشی دیگران را کنار بگذار تا پیروز شوی.
در ساختارهای آموزشی ما انقلاب نشد
وی با اشاره به تحولات گسترده پس از انقلاب اسلامی بیان کرد: ما اگر در ساختارهای آموزشی خود انقلاب به وجود نیاوریم پیروز نمی شویم، ما انقلاب کردیم؛ اما در ساختارهای آموزشی خود انقلاب نکردیم مثل اینکه تنها آدمش رفت؛ اما ماشین همان ماشین است، متاسفانه یک آدم کراواتی رفته و یک آدم مذهبی مثل من جایگزین شده است.
یکی از دانشجویان بیان کرد: شما راه حلی را برای مواردی که می فرمایید عنوان نکردید از نظر من شما هم با بقیه نمایندگان تقاوتی ندارید این مورد را چگونه پاسخ می دهید؟ چه تضمینی است که شما هم شعارهایتان را عملیاتی کنید؟
نماینده باید درد شناس باشد
وی در پاسخ به سئوال این دانشجو تصریح کرد: به قول رهبر انقلاب نماینده باید درد شناس باشد، من درد جامعه را می شناسم درد معیشت و اشتغال را می فهمم ولی درمانش پیش من نیست، من باید جوانان مختلف همچون شما را جمع کنم، ایده طراحی شود و آن ایده در مجلس ارائه گردد.
این استاد دانشگاه افزود: ما نماینده جامعه ای هستیم که انتخاب شده ایم؛ در مجلس جعبه و کارتابل هر نماینده را که باز می کنی ده ها طرح ولایه بیرون می ریزد خیلی یک نماینده هنرکند بیدار بماند تا کسی جای او دکمه را نزند، حال بررسی می کند چهره شاخص مجلس به این رای چه رایی می دهد اگر مثبت داد او هم مثبت بدهد اگر منفی داد او هم منفی بدهد ، این مشکل بدلیل آن است که ارتباطش با بدنه جامعه کم است .
وی گفت: ما برای نمایندگان کارگروه تخصصی تشکیل دادیم به آنها گفتیم شما یک تنه نمی توانید تمام مباحث مجلس را جلو ببرید ، بیاید طرح موضوع کنید این کارگروه طرح را به شما می دهد آن طرح را به مجلس ببرید وقتی یک طرح خوب ارائه شود می روید به ۲۰ نفر ارائه می دهید روی آن بحث می شود می توانید دیگران را راضی کنید.
رضایی در پاسخ به سئوالی یکی از دانشجویان که پرسید شما گفتید شاخص های اغنا ولابی گری در را مجلس قبول ندارید، بیان کرد: گاهی اوقات ممکن است یک نفر در جناح شما هم نباشد اما شما یک طرح را برده و ارائه می کنید چون پخته است مورد پذیرش قرار می گیرد، یک نماینده بیشتر باید به سمت تدوین لوایح برود چون لوایح پشتیبان تخصصی دارد؛ در مقاطع مختلف باید همین اتفاق رخ دهد یعنی موارد مختلف از بدنه جامعه به دست دولت رسیده مورد بررسی قرار گرفته و به صورت طرح به مجلس ارائه گردد، مجلس آنها را مورد بررسی قرار دهد و در نطق های پیش از دستور و لوایح آن را ارائه دهد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسید رهبرانقلاب ،آقای رفسنجانی را به عنوان رئیس تشخیص مصلحت نظام مشخص کردند آیا چهره ای مفتضحتر از او سراغ داریم چرا رهبر او را کنار نمی زند، اظهار داشت: در زمان حضرت علی(ع) ساز وکار بسیار بزرگتر از اکنون بود، من نظر خودم را گفتم ، الان فضایی که وجود دارد خیلی بهتر است آن زمان ولی نمی توانست با جامعه اش ارتباط کامل بگیرد، اگرمی خواهند حکومت را زمین بزنند ولی نمی توانند به خاطر همین ارتباط تنگاتنگ با ولی است، اگر این ارتباط شکل می گرفت اوضاع خیلی بهتر می شد .
نگاه کلان نماینده را به سمت مباحث خرد و منطقه ای نکشانید
استاد دانشگاه علمی و کاربردی شیراز در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر توانایی ها و تفاوت ها با دیگر نمایندگان گفت: من نقدی را به نگاه دوستان بکنم و آن این است که شما نباید نگاه کلان یک نماینده را به یک نگاه خرد و منطقه ای بکشانید، اگر یک نماینده یک طراحی کلان داشته باشد، قطعا به اهداف خود می رسد؛ مثلا بحران کشاورزی منحصر به فارس نبوده و مربوط به کل کشور است پس راهبردها نیز باید به صورت کلان وکلی بررسی شود.
در حوزه آب شاهد ولنگاری مدیریتی هستیم
وی با اشاره به بحران آب کشور افزود: یکی از مهمترین بحران ها در حوزه آب است که در این قصه شاهد یک ولنگاری در سازکارهای مدیریتی هستیم، مجوزهای بیرویه حفر چاه کاری کرده که امروز آب از نفت هم گرانتر شود.
رضایی بیان کرد: عدم استفاده بهینه از آب باعث بیکاری، شور شدن زمین ها و بحران های دیگری می شود که در آینده خودش را نشان می دهد، آنجاست که میفهمیم که چه اشتباهی مرتکب شدیم و چوب این اشتباه را هم روستایی و شهری با هم می خورند؛ وقتی روستا منبع در آمد نداشته باشد قطعا روستا خلوت می شود و روستایی به شهر کوچ می کند؛ اما تا کجا به حاشیه های شهر مطمئن باشید که این حاشیه نشینی ضرر می زند.
مشکل اساسی عدم ثبات است
وی با اشاره به سیاست های پیاده شده در دولت های مختلف افزود: متاسفانه سیاست های ما در این حوزه پاندولی است، یک دولت آن را به این سمت و دیگری به آن سمت می کشد؛ در یک دولت کشاورزی می شود، مطهر استقلال در دولت دیگر ارزشی ندارد.
این استاد دانشگاه افزود: مشکل اساسی عدم ثبات است، یک حرکت خوبی در دولت قبل رخ داد و به سمت قطره ای کردن آب در زمین های کشاورزی افتادند؛ اما در دولت بعد متاسفانه مثل خیلی چیزهای دیگر کنار گذاشته شد؛ ما قریب به ۱۸ نماینده در استان داریم ،در شیراز ۱۷۰۰ تن سیب زمینی دفن می شود؛آقای کوچک زاده باید استعفا بدهد؛ درصورتی که یکی از نمایندگان این استان عضو کمیسیون کشاورزی است.
صنایع کوچک تبدیلی را فراموش شده اند
وی با اشاره به نحوه تولید و صنایع کوچک در چین افزود: ما از صنایع کوچک تبدیلی را فراموش کرده ایم، یکی از دوستان سفری برای خرید و فروش به چنین داشت، ایشان می گفت به محلی رفتیم که چندین روستا در کنار هم بود و ما هیچ کارخانه و سوله ای را نمی دیدم بعد از مدتی یک کامیون آمد ورق های تولید واشر را به هر خانه داد؛ در حقیقت زن در کنار شوهر و فرزند بدون عوارض بیرونی در حال کارکردن بود.
رضایی در ادامه گفت: خیلی از نخبگان بسیجی ما در مکان کوچک در حال تولید قطعاتی هستند که با دیگر برندهای اروپایی در حال رقابت است.
وی بیان کرد: چرا کشاورز را حمایت نمی کنیم که سیب زمینی که در آوردن آن از سر زمین خودش نزدیک به ۴۰۰ تومان خرج دارد،۳۰۰ تومان در کنار خیابان بفروشد، ما نزدیک به یک میلیارد جمعیت در کشورهای منطقه داریم چرا از این ظرفیت استفاده نمی کنیم.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: ترکیه گوی سبقت را از ما در عراق ربوده است، همین وامی که برای خودرو می دهند و جیب بعضی از افراد را پر می کنند، همان را به دیگران بدهند تا صنایع کوچک راه اندازی شود، یکی از نگاه های ما در بحث کشاورزی همین است. بحث فرهنگ عمومی همین است.
اتفاقات در نبل والزهرا(س) به خاطر گوش دادن به حرف های رهبری بود
وی با اشاره به سفر پوتین به تهران و دیدار با رهبر انقلاب گفت: وقتی پوتین بدون رعایت عرف دیپلماتیک به دفتر رهبر انقلاب می رود این یک پیام برای ما دارد، اتفاقات در نبل و الزهرا به خاطر گوش دادن به حرف های رهبری بود. اگر در اقتصاد هم به بحث اقتصاد مقاومتی گوش می دادیم، همین اتفاق می افتاد.
رضایی با اشاره به اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معطم رهبری بیان کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصاد منزوی نیست، این سیاست یک سیاست درون زای برونگراست.
متاسفانه کسی ابوذر وار حرفش را نمی زند
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای سیاسی دانشگاه ها بیان کرد: متاسفانه در بحث در انتخاب وزیر اگر مدل کرسنتی آقای زنگنه باشد، قطعا نتیجه ای بهتر از این نخواهیم گرفت، وقتی با وزیر تعامل می شود که در بحث سئوال با من راه بیایید من هم در بحث اعتبارات با شما کنار می آیم، نتیجه همین می شود در این بین کسی ابوذروار حرفش را نمی زند.
وی با اشاره به شعارهای انتخاباتی بسیاری از کاندیداها تصریح کرد: اگر نماینده ای در موارد متعدد شعارهای بیخود داد، باید جامعه به سمتی حرکت کند که مردم به ریش او بخندند، من اصلا نگران ریزش رای های خود نیستم، این نگاه مریضی که به حوزه مجلس است یک نگاه ناکارآمد است، اگر یک نفرشعار فعالیت در حوزه کشاورزی را سر دهد، قطعا دروغ می گوید چون او یک قطره ای از این اقیانوس است، اگر من ۱۵ نفر همراه خود داشته باشم می توانم روی لوایح خیالم راحت باشد و بگویم ما ۱۵ نفریم و روی این لوایح کار می کنیم.
ارتباط نمایندگان تا نیمه سال چهارم نمایندگی با بدنه جامعه قطع می شود
رضایی با اشاره به عدم حضور نمایندگان در حوزه انتخابی خود تا اواخر دوره نمایندگی بیان کرد: متاسفانه، به فرض مثال نماینده باید بررسی کند در حوزه کشاورزی چند تا طرح روی زمین مانده، وزیر را استیضاح کرده و یا تذکر کتبی بدهد.
وی در ادامه افزود: در برخی اوقات می دیدم کسانی که خودشان مسئول یا از نزدیکان مسئولان بودند از گفتن گفتمان انقلاب خجالت می کشیدند، متاسفانه ما شعارها و جهت گیری ها را فراموش کرده ایم، از یاد برده ایم کار مجلس ریل گذاری برای نظام است.
اختلاس های موجود از بی خاصیتی مسئولان است
این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به اختلاس ها در حوزه اقتصادی کشور گفت: متاسفانه اگر اختلاسی وجود دارد، مقصر نظام و رهبری نیست؛ بلکه از بی خاصیتی مسئولان است.
صندلی داغ
رضایی در پایان در پاسخ به سئوالاتی که به صورت یک کلمه ای پرسیده شد، به شرح زیر جواب داد:
سوال:«صندلی سبز مجلس» جواب:«خدا رحم کند»
سوال:«احمدی نژاد» جواب:«به تاریخ پیوست»
سوال:«سعید حجاریان» جواب:« اتاق فکر فتنه»
سوال:«حیات طبیه» جواب:«زمینه ای برای ظهور حضرت حجت»
سوال:«نمایندگی مجلس» جواب:«پرمشغله و پر مسئولیت»
سوال:«شعار انتخاباتی» جواب:«من یک انقلابی سپر بلای مردم و انقلابم»
سوال:«برجام» جواب:«داغ دل»
سوال:«خانه نشینی ۱۱روزه» جواب:«حرکتی نابخردانه»
سوال:«خاندان سالاری در شیراز» جواب:«وا ویلا»
سوال:«هاشمی» جواب:« پیرمرد پرحاشیه »
سوال:«مردم» جواب:«نجیب متین خوب»
سوال:«بشار اسد» جواب:«مظهر مقاومت»
سوال:«عدالتخواهان شیراز» جواب:«آشنایی نداره ام»
سوال:«نفوذ سیاسی» جواب:«چسبیدن به ساختار نظام برای ضربه زدن به نظام»
سوال:«نخست وزیر امام جواب:« منفور مردم»
سوال:«آیت الله جنتی» جواب:« ابوذر زمان »
سوال:«حاشیه نشینی» جواب:« دردی که باید خواب از چشم مسئولین بگیرد»
سوال:«رقابت انتخاباتی» جواب:«آش شله قلمکار»
سوال:«اقتصاد مقاومتی» جواب:«تنها راه برون رفت از این وضعیت اقتصادی»
سوال:«شورای رهبری» جواب:« شورای فتنه»
سوال:«زاکانی» جواب:«برادری عزیز و فرمانده ای خوب»
سوال:«پاتوق مطالبه دانشجویی» جواب:«حرکتی نو و بدیع »
سوال:«دانشجو» جواب:«اذان گوی انقلاب»