به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور عبدالرضا رحمانی وزیر کشور اظهار داشت: شایعاتی پیرامون اعلام نشدن آمار صندوق های رای تهران مطرح است که این مورد و موارد دیگر را قبول نکنید و اکنون 3 هزار صندوق خبرگان را شمرده ایم که تقریبا همان مقدار هم در مجلس منتظر تعیین صورت جلسه نهایی هستند.
وی ادامه داد: برای اینکه صحت و سلامت و دقت در انتخابات را افزایش دهیم در مراحل مختلف از شعبه تا شمارش که شروع می شود تدابیری در شعبه اندیشیده شده و هم چنین کسانی که ثبت می کنند و هم بازرسینی که در شعبه هستند باید جمع بندی کنند و صورت جلسه انجام شود که از آنجا به بخش ارجاع و سپس به حوزه ها و هم چنین به حوزه فرعی و اصلی ارسال می شود که در نهایت یک فرد به شورای نگهبان می رود.
وزیر کشور بیان داشت: بعد از تاییدیه نتایج اعلام خواهد شد. امیدواریم بتوانیم بیش از 70 الی 80 شعبه را شمارش کنیم و این طول کشیدن به این دلیل است که یکی دو رای هم جابه جا نشود و اگر این اتفاق بیفتد باید انطباق آنها را نسبت به صورت جلسه های دستی و سیستمی مقایسه کنیم.
رحمانی فضلی اظهار داشت: این روند وقت هیئت نظارت را می گیرد؛ سعی می کنیم تا امشب 70 الی 80 درصد آرا به صورت نهایی اعلام کنیم و تهران را از امشب شروع به شمارش خواهیم کرد و لذا تعدادی که شروع به شمارش شده آنقدر بالا نیست که بشود آن را اعلام کرد.
وی در خصوص اینکه چرا در برخی از حوزه های انتخابیه خبرگان که یک نفر کاندید است چرا نتایج اعلام نشده اظهار داشت: نتایج در خبرگان بسیاری از شعبه ها مشخص شده است؛ چون منتظر تایید نهایی هستیم و به دلیل اینکه استانی است و تعداد بخش ها زیاد است با دقت شمارش می کنیم.
رحمانی فضلی تاکید کرد: در مورد تعداد شرکت کنندگان یک آمار استعلام شده داریم که افرادی که به شعب اخذ رای مراجعه کردند از طریق سیستم های ثبت احوال آن را ثبت کردیم.
وزیر کشور ادامه داد: آمار استعلامی حدود 33 میلیون نفر است که 61 درصد حائزین را به صورت ثبت شده داریم اما آمار ماخوذه قطعی را که به خاطر اینکه برخی صندوق ها سیار بودند احتمالا افزایش می یابد که جمع بندی نهایی را بعد از پایان شمارش اعلام می کنیم.
وی افزود: آمار غیررسمی در برخی خبرگزاری ها اعلام می شود قبل از اینکه دستورالعمل شورای فضای مجازی به ما ابلاغ شود کمیته رسانه ای همه تخلفات را به صورت جداگانه شناسایی کرد و متخلفان را احراز کرد.
رحمانی فضلی گفت: حتی اگر تخلف اداری کارکنان بود ارجاع شده که بخشی به شورای نگهبان به لحاظ تخلف نامزدها ارجاع شده است.
وزیر کشور تصریح کرد: حدود 340 تخلف در فضای مجازی احصا کردیم که شامل سایت ها، خبرگزاری ها و فضای مجازی می شد.
وی تاکید کرد: حتما به تخلفات شخصی و رسانه ای و فضای مجازی رسیدگی می شود و وزارت کشور پیگیر خواهد بود لذا فرهنگی در تبلیغات حاکم شده است که هر کاری انجام دادیم داده ایم و هر کس که رای نیاورد فکر می کند مظلوم است و کسانی که رای آوردند مورد پیگیری قرار می گیرند اما تاکید می کنم چه کسانی که رای آورده و چه کسانی که رای نیاورده اند اگر تخلفی کرده باشند حتما پیگیری می کنیم.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه حضور برخی برای رای دادن در انتخابات اهداف سازمان دهی شده و تعداد بالا اشاره شده است عکس العمل ستاد انتخابات و وزارت کشور در این خصوص چیست اظهار داشت: افراد مجازند که در هر جایی که می خواهند رای دهند اما اگر جریان سیاسی و یا افرادی به صورت سازمان دهی شده بخواهند این کار را انجام دهند یقینا اگر شاکی باشد و اگر هم برای وزارت کشور معلوم شود مورد پیگیری قرار می گیرند.
وی بیان داشت: به جز دو سه مورد اتوبوسی که در حوزه حسن آباد پلیس آنها را متوقف و برگرداند مورد دیگری برخورد نکردیم و پیش از این نیز به استانداری یا فرمانداری اعلام کرده بودیم که اگر اتوبوس ها و ماشین ها بخواهند به سمت تهران بیایند جلوگیری شود.
رحمانی فضلی ادامه داد: در مورد آمار شرکت کنندگان در تهران باید بگویم حدود 2 میلیون و 900 هزار نفر استعلامی در تهران باید باشد که حدود 6 میلیون و 600 هزار نفر واجدین شرایط در کل استان داریم و هم چنین حدود 3 میلیون و 900 هزار نفر در کل استان تهران داریم که واجدین شرایط 8 میلیون نفر هستند.
وی تصریح کرد: حدود 45 درصد در تهران و در شهرستان ها حدود 42 درصد افزایش حضور داشتیم؛ انتخابات را در فضای بسیار آرام از نظر سیاسی و امنیتی داشتیم و با هیچ مشکل حائز اهمیتی برخورد نکردیم و این توفیق بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی ایران است.
رحمانی فضل بیان داشت: در فضای سیاسی علی رغم تندروی هایی که برخی انجام دادند شرایط مطلوب بود و از روز نزدیک به رای گیری این فضا حاکم بود که بعد از روز رای گیری نشریات و روزنامه ها و سایت بسیار منطقی و معقول برخورد کردند و توقع ما از احزاب و گروه ها اشخاص این است که ان شالله بعد از اعلام نتایج هم این فضای آرام و با نشاط را شاهد باشیم تا بتوانیم گام های بعدی را برداریم.
وی عنوان کرد: مردم نقش خود را در این روز ایفا کرده و دین و وظیفه خود را ادا کرده اند و اکنون وظیفه مجلس و دولت و گروه هاست که مطالبات مردم را با گفتمانی که مردم در انتخابات پیگیری کرده اند به نحو احسنت دنبال کنند.
وزیر کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه خبرسازی هایی از انتخابات یاسوج مطرح شده آیا تکذیب می کنید یا خیر گفت: در برخی مناطق خاص کشور که به صورت قومی و ایلی برخورد می شود رقابت ها خیلی جدی می شود که در برخی جاها در حول همه انتخابات ها ما حضور 120 الی 130 درصدی داشتیم و این به دلیل این است که افراد به صورت قومی رای می دهند و به محل شعبه کاندیدای مورد نظرشان مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: این روند خیلی بالاتر از ظرفیت آرای شهر مورد نظر است. با توجه به این مسائل کمیته امنیت انتخابات کشور 50، 60 شهر را از نظر شرایط انتخابات ویژه اعلام کرده بود که اقدامات خاص امنیتی لحاظ شد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: برخی کم کاری ها از سوی ستاد انتخابات نیز انجام شد و صندوق سیار به دو بیمارستان جانبازان ارسال نشد؛ این که ما چگونه عملکرد ستاد را ارزیابی می کنیم معتقدیم که عملکرد خوبی داشت که بیش از یک میلیون نفر فقط در حوزه تهران امر انتخابات را اجرا می کردند.
وی ادامه داد: این که در فضای مشخص اقدام به یک امری شود و برخی از موارد پیش آمده به گونه ای طبیعی است.
وزیر کشور در خصوص صندوقی که برای برخی از افراد محصول درخواست شده بود بیان داشت: یکی از درخواست ها انجام شد اما درخواست دیگری که خارج از وقت رای گیری بود انجام نشد.