کد خبر:۴۹۱۹۳۷
ضیاء هاشمی خبر داد

۱۱ اسفند؛ برگزاری اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی/ ارسال بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی از ۱۱ تا ۱۳ اسفند در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بعد از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی در مورد جشنواره نشریات دانشجویی گفت: برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی زمینه را برای تجلیل از فعالان این بخش که قشر نخبه و پرانرژی دانشجو در آن نقش آفرینی می‌کنند را دارا می‌باشد.

 


وی افزود: در دو سال و نیم گذشته که از فعالیت دولت می‌گذرد روند رشد مطبوعات بی‌سابقه مطلوب و مثبت بوده است و بیش از چند هزار نشریه در کشور اعم از چاپ شده و رسانه‌های فعال در حوزه فضای مجازی در این دوره رشد داشته‌اند و نشریات دانشجویی نیز نسبت به این موارد رشد پیدا کرده‌اند از آغاز این دولت شاهد رشد یک و نیم برابری در نشریات دانشجویی فعال بوده‌ایم که نشان دهنده این است که سیاست‌های دولت در زمینه بسترسازی برای تقویت فعالیت‌های انتشاراتی دانشجویان جواب داده است و شاهد توسعه فعالیت در این زمینه هستیم.

 


ضیاء هاشمی با تاکید بر اینکه زمانی که فراخوان جشنواره نشریات دانشجویی را دادیم شاهد استقبال کم نظیر بودیم خاطرنشان کرد: به خاطر همین حضور کم سابقه یک بار زمان اختتامیه تمدید شد.

 


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در مورد تعداد آثار ارائه شده در این جشنواره تصریح کرد: بیش از ۱۴ هزار و ۶۰۰ اثر ارائه شد که شامل ۲۳۰۰ نشریه است و ۱۱ هزار و ۷۰۰ اثر مکتوب از مقالات در این جشنواره ارائه شده است.

 


وی در ادامه تصدیق کرد: ۵۳۱ اثر در بخش ویژه این جشنواره در ۱۴ زمینه ارائه شده است بخش نشریات فرهنگی ۵۱۷ مورد و سیاسی ۲۷۸ اثر و در بخش علوم انسانی ۲۷۶ اثر و در بخش فنی و مهندسی ۲۳۱ اثر ارائه شده است.

 


هاشمی در مورد بخش‌های دیگر ارائه شده در این جشنواره خاطرنشان کرد: در حوزه طنز، کاریکاتور، صنفی، پزشکی، علوم پایه و هنر نیز مقالات به این جشنواره ارسال شده است اما بیشترین آثار مربوط به بخش فرهنگی است شرکت کنندگان در این جشنواره در واقع هم از دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت علوم حضور داشتند و هم از بخش‌های وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد شاهد ارائه مطالب هستیم.

 


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد استان‌های فعال در این جشنواره اظهار داشت: از حیث استانی بیش از همه استان‌ها تهران با ۳۹۵ اثر، فارس با ۳۵۸ اثر و اصفهان با ۲۵۷ نشریه در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

 


وی در مورد بازه زمانی ارائه نشریات نیز اضافه کرد: از حیث بازه بیش از همه‌گاه نامه به این جشنواره ارائه شده است ۴۶ درصد از مقالات ارائه شده فصل نامه، ۳۰ درصد ماه نامه و ۱۱ درصد نیز هفته نامه، دو هفته نامه یا روزنامه بوده است. از حیث سوابق تحصیلی افراد شرکت کننده در این جشنواره نیز ۷۵ درصد کار‌شناسی، ۱۰ درصد کار‌شناسی ارشد و ۹ درصد دانشجویان دکتری بوده‌اند و بقیه موارد شامل دکتری پزشکی و کاردانی می‌باشد.

 


هاشمی در مورد ارائه آثار مشخص در جشنواره گفت: ۱۱ هزار و ۷۶۹ مورد آثار بر‌تر بوده‌اند که بیش از همه سرمقاله و یادداشت می‌باشد ۱۶۵۰ مورد سرمقاله در حوزه صفحه آرایی، سیاسی و فرهنگی و تیتر‌ها بوده است که مورد توجه قرار گرفته است از حیث آثار ارائه شده نیز استان‌های تهران، آذربایجان شرقی و اصفهان فعال بوده‌اند.

 


وی در مورد آثار بخش ویژه نیز اظهار داشت: محور آزاداندیشی، اخلاق مطلق و آزادی و مذاکرات هسته‌ای و بخش صلح و جهان عاری از خشونت بخش ویژه این جشنواره را تشکیل می‌دهد دانشجویانی که در نمایشگاه این جشنواره شرکت کرده‌اند ۵۹ مورد آن‌ها از وزارت علوم ۲۰ مورد از وزارت بهداشت و ۲۱ مورد از دانشگاه آزاد می‌باشند.

 


هاشمی در مورد برگزاری نمایشگاه این جشنواره خاطرنشان کرد: نمایشگاه جشنواره هم زمان با اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی از روز سه شنبه یازدهم لغایت پنجشنبه سیزدهم اسفند ماه در محل برگزاری نماز جمعه تهران در دانشگاه تهران برگزار می‌گردد.

 


وی در مورد سطح کیفی این جشنواره نیز گفت: سطح کیفی آثار بسیار بالاست از نظر داوران که دعوت شده در این جشنواره می‌باشند هم سطح کیفی و هم سطح کمی رشد داشته است در بخش نشریات دینی و قرآنی نیز ۱۱۳ مورد شرکت کرده‌اند و ۳۴۱ مقاله نیز به جشنواره ارائه شده است.

 


معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خاتمه تصریح کرد: همه اعتقاد داریم که میزان حمایت از کارهای فرهنگی باید افزایش یابد و هر سال نیز سعی کردیم بودجه این بخش را افزایش دهیم اما در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ نتوانسته‌ایم رشدی داشته باشیم اما سعی می‌کنیم در سال آینده بودجه فرهنگی را ارتقا دهیم. تعداد ۲۶۰ عنوان نشریه و ۵۴۰ اثر و ۹۲ اثر در بخش ویژه به مرحله داوری نهایی رسیده است و پس از بررسی داوران ۱۴۲ اثر برگزیده شده است که در مرحله نهایی معرفی می‌شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار