نتایج سیاستهای افراطیگری عربستان مستقیما به این کشور باز میگردد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص سیاست های عربستان گفت: این کشور در چند دهه گذشته از جریان های افراطی برای آنچه منافع خود در سیاست خارجی انجام می شده حمایت گسترده ای انجام داده و اما فضای جهان پیوسته است و یک بازیگر نمی تواند تصور کند سیاست های پیگیری شده توسط وی به منافع آن کشور تمام خواهد شد از این رو سیاست های مبتنی بر افراطی گری نتایج مستقیمی خواهد شد که عربستان باز می گردد و این کشور نمی تواند با متهم کردن دیگران تغییری در این سیاست ها انجام دهد.وی در خصوص نقض آتش بس در سوریه گفت: هنوز چند وقتی از آتش بس نگذشته از طرح "ب" صحبت می شود در نتیجه تردیدی بر آنچه در وین تصویب شد ایجاد می کند واقعیت آن است که مطابقت گزارشات موجود، گروه های تروریستی نقض آتش بس داشته اند و کشورهای حمایت کننده از این اقدام مشخصند؛ در نتیجه این اقدام جدیت عربستان و سایرین را در ایجاد آتش بس زیر سوال برد و همان طور که در نشست های بین المللی از طرف عربستان و سایر کشورها اعلام همراهی شد امیدواریم عملا این اعلام همراهی به وقوع بپوندد.
جابری انصاری در خصوص عملیات انتهاری داعش در بغداد گفت: در عملیات انتحاری دیروز در بغداد بیش از 70 نفر از مردم کشته، شهید و زخمی شدند این اقدامات در ادامه عملیات های تروریستی داعش در عراق و کل منطقه است که وضعیت را همراه با ناامنی و بی ثباتی کرده است و بیانگر آن است که گروه های تروریستی به دنبال حل بحران نیستند بلکه به دنبال انتقام گیری از ملت های منطقه می باشند جمهوری اسلامی این عملیات را به شدت محکوم و با دولت و ملت عراق همدردی می کند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص شایعات پخش شده در مورد روابط ایران و عراق نیز گفت: این شایعات تاثیری بر روند روابط ایران و عراق ندارد و حضور ایران در عراق حضوری مستشاری است و هم چنین میزان و نحوه حضور ایران در عراق تابع نیاز دولت این کشور و توافقات بین ایران و عراق است.
وی هم چنین در خصوص عدم راهیابی مخالفین برجام به مجلس شورای اسلامی و تاثیر ان بر سیاست خارجی نیز گفت: ما به انتخاب ملت ایران احترام می گذاریم و انتخابات جمهوری اسلامی همواره به شکل دمکراتیک برگزار می شود از این رو هر انتخابی از سوی همه نهادها قابل احترام است و از احترام جامعه و مردم به دیپلمات ها و شخص وزیر خارجه خوشحالیم.
جابری انصاری ضمن سپاسگذاری از اقشار مختلف مردم برای حضور در انتخابات تصریح کرد: همان طور که ملت غیور ایران از رزمندگان خود در مرحله های نبرد حمایت می کردند از دیپلمات هایی که در عرصه بین المللی منافع ملت را دنبال می کنند نیز حمایت می کنند.
**همدلی ملت و دولت در راستای تحقق اهداف نظام است
سخنگوی وزارت خارجه حمایت بین دولت و ملت را در ذیل عنوانی که مقام معظم رهبری از آن تعبیر به همدلی و همراهی دولت و ملت کردند محترم دانست و تصریح کرد: این همکاری زمینه تحقق هر چه بهتر خواسته ها و اهداف نظام و ملت را فراهم می کند.
وی در خصوص عدم صدور روادید برای هیئت ایرانی در سفر به جده عربستان و جزییات این اتفاق گفت: در اوایل سال جدید اجلاس عادی سران سازمان های همکاری اسلامی در استانبول برگزار می شود و اجلاس مقدماتی آن نیز در حال حاضر در جده قرار است برگزار شود که متاسفانه درخواست روادید برای هیئت ایرانی مورد بررسی قرار نگرفت.
جابری انصاری با بیان اینکه این اقدام عربستان نقض قوانین توسط دولت میزبان است افزود: مقر این سازمان در عربستان است و دولت میزبان تعهداتی در همکاری و سفر هیئت های رسمی به این کشور دارد و در این زمینه عربستان سعودی به تعهدات خود عمل نکرده است.
**مصوبات اجلاس سازمان همکاری اسلامی بدون حضور ایران اعتبار قانونی ندارد
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: آنچه در این اجلاس تصویب شود از اعتبار قانونی به دلیل عدم حضور یکی از اعضای ثابت این اجلاس (جمهوری اسلامی) برخوردار نیست.
وی در خصوص پیگیری حادثه منا گفت: بدیهی ترین تعهدات عربستان این است که وقتی حادثه ای با این عظمت در حج رخ داده است جبران خسارت کند و به خانواده قربانیان دیه پرداخت کند که جمهوری اسلامی در این خصوص پیگیری های لازم را انجام می دهد و این موضوع در دستور کار وزارت خارجه است.
جابری انصاری هم چنین در خصوص اظهارات دبیر اتحادیه عرب مبنی بر تهدید توافق هسته ای ایران برای کشورهای منطقه نیز گفت: این قبیل اظهارات سودی برای کشورهای عربی ندارد و جمهوری اسلامی اعلام کرده است که برنامه مسالمت آمیز هسته ای این کشور مسالمت آمیز است و برای استفاده صلح آمیز است و تهدید علیه هیچ کشوری محسوب نمی شود.
سخنگوی وزارت خارجه با انتقاد از برخی سیاست های کشورهای عرب منطقه ادامه داد: برخی کشورها سیاست ایران هراسی را دنبال می کنند و بدون تمرکز بر اقتدار کشور خود تنها در چارچوب دشمنی با کشورهایی که در جهت منافع خود عمل می کنند اقداماتی را اتخاذ کرده که این اقدامات هیچ منفعتی برای کشورهای منطقه ندارد این در حالی است که ایران با بسیاری کشورهای عربی منافع رو به رشدی دارد و به این سیاست خود ادامه خواهد داد.
وی در خصوص سفر وزیر امور خارجه به آسیا نیز گفت: سفر ظریف به آسیا از 15 اسفند آغاز و به شش کشور آسیایی از جاکارتا و اندونزی آغاز می شود.
جابری انصاری تصریح کرد: این سفر برای شرکت در اجلاس فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی است که به درخواست فلسطین و به جهت حمایت از قدس انجام می شود.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در جریان این سفر وزیر امور خارجه کشورمان به تایلند، برونئی، نیوزلند و استرالیا سفر خواهد کرد و هیئت اقتصادی بزرگی ظریف را در این سفر همراهی خواهند کرد.
**ظریف 15 اسفند به کشورهای آسیایی سفر می کند/ اولویت اصلی این سفر مسائل اقتصادی است
وی این سفر را جزئی از برنامه های جمهوری اسلامی در دوران پسابرجام برای استفاده حداکثری از ظرفیت های جدید در مرحله جدید دانست و تصریح کرد: در این راستا سفرهای متقابلی از سوی کشورها به ایران در حال انجام است و یکی از اولویت های اصلی این سفر مسائل اقتصادی است هم چنین رایزنی در خصوص تحولات بین المللی و سیاسی نیز از اهداف بعدی این سفر محسوب می شود.
جابری انصاری در خصوص صدور روادید بین ایران و سایر کشورها نیز گفت: تصمیم در خصوص صدور روادید اتفاق افتاده و جمهوری اسلامی با تک تک کشورها براساس نیازها و توافقات جدیدی که در حال اتفاق افتادن است به پیگیری صدور روادید می پردازد این روند براساس روابط ایران با کشور مقابل مسائل امنیتی و حساسیت بین کشورها صورت می گیرد.
سخنگوی وزارت خارجه هم چنین در خصوص انعقاد قرارداد جدید در خصوص S300 نیز گفت: خبر انعقاد قرارداد جدید در خصوص S300 باید بررسی شود.
وی هم چنین مبادله S300 را جزئی از توافقات بین ایران و روسیه دانست و ادامه داد: در این راستا پرداخت ها مطابق جدول زمان بندی صورت می گیرد و در صورت بروز هر اختلافی این اختلافات از مجاری دیپلماتیک پیگیری می شود.
**تاخیر تحویل S300 از مجاری دیپلماتیک در حال پیگیری است
جابری انصاری ادامه داد: اختلاف در تاخیر برخی توافقات رخ می دهد که این تاخیر از مجاری دیپلماتیک در حال پیگیری است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص تاکید ولیعهد عربستان به برکناری بشار اسد گفت: این که دولت ها برای ملت و دولت دیگری تعیین تکلیف کنند پذیرفته نیست، آنچه بر آن تاکید شده است گفتگو بر محور سوری سوری است و اینکه تصمیم گیری ها براساس رای ملت سوریه انجام پذیرد و هیچ ملت و دولت دیگری حق تحمیل نظرات خود به دولت و ملت سوریه را ندارند.
وی تاکید کرد: موضع هر کشوری برای خود آن کشور محترم است اما ترجمه شدن آن در عرصه بین الملل به اراده ملت سوریه برمی گردد.
جابری انصاری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه بانک های ایرانی با سوئیفت ارتباط برقرار کرده اند گفت: به لحاظ جزییات فنی در خصوص این سوال مراجع بانکی باید پاسخگو باشند اما به طور کلی یکی از تعهدات در مسیر برجام رفع این مشکل بوده و تاخیر آن به دلایل فنی بوده است تا سیستم بانک های ما را به سوئیفت متصل کند اما جزییات بیشتر در این خصوص را بانک مرکزی به افکار عمومی ارائه خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص کشتار کردها در سوریه گفت: ایران از ترک مخاصمه و حل سیاسی بحران سوریه استقبال می کند و از همه بازیگران موثر در این کشور تقاضا می کند مواضع خود را با جدیت دنبال کنند.
وی حل بحران سوریه را به نفع ملت سوریه و دولت ها و ملت های منطقه دانست و تصریح کرد: ادامه بحران منجر به فاجعه انسانی در منطقه خواهد شد و جمهوری اسلامی در رایزنی های دیپلماتیک خود همواره به دنبال آن است که این مسئله براساس منافع مشترک دولت ها به سمت ایجاد ثبات در بحران سوریه منجر شود و امیدواریم این اتفاق با همکاری دولت های دیگر در منطقه محقق شود.
جابری انصاری در خصوص سفر رئیس جمهور سوئیس و آذربایجان به ایران و دستاوردهای این سفر نیز گفت: سفر رئیس جمهور سوئیس به ایران همراه با یک هیئت اقتصادی قابل توجه بود و این سفر در راستای گسترش روابط اقتصادی بین ایران و سوئیس صورت گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه هم چنین در خصوص سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران گفت: به نظر می رسد این سفر تاثیر مثبتی در زمینه گسترش همکاری بین دو کشور ایران و آذربایجان دارد و گفتگوهایی که بین روسای جمهور دو کشور انجام شد در خصوص بررسی زمینه همکاری سه جانبه در حوزه های اقتصادی و تجاری بین ایران، آذربایجان و روسیه بود.
وی ابراز امیدواری کرد وزرای خارجه این کشورها زمینه عملیاتی شدن این توافقات را فراهم کنند.
جابری انصاری در خصوص ادعای وزیر فرهنگ عربستان مبنی براینکه روابط ما با ایران از زمان دولت روحانی تیره و تار شده و دولت عربستان همواره به دنبال بهبود روابط با ایران بوده است و ما با ملت ایران هیچ گاه مشکلی نداشتیم نیز گفت: این ادبیات یک فرافکنی فاحش است؛ در جمهوری اسلامی که برآمده از یک انقلاب مردمی و اسلامی است پیوند محکمی بین دولت و ملت است و دولت نماینده ملت و خواست ملت محسوب می شود این که عربستان عنوان کرده تلاش این کشور برای بهبود روابط با ایران بوده خلاف واقعیت است از دوره ای که دولت روحانی بر سر کار آمده تلاش های گسترده ای برای ترمیم روابط با عربستان انجام شده اما سیاست عربستان همواره بر بحران و تنش آفرینی است و در نتیجه عربستان باید نتایج سیاست های خود را درو کند و به جای آنکه به دنبال مقصر بگردد مشکلات خود را در درون عربستان پیدا کند چون صدور مشکلات به خارج مشکلی از این کشور حل نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر رئیس جمهور آفریقای جنوبی به ایران گفت: این سفر بنا بود در هفته جاری صورت گیرد و هیئت های مقدماتی نیز به ایران آمده بودند و چارچوب دوره ای گفتگوهای مقدماتی نیز فراهم شده بود در آستانه انجام این سفر به دلیل امر فوق العاده ای که در آفریقا رخ داده بود و سفری که رئیس جمهور این کشور باید به بروندبی برای مهار بحران داخلی آفریقا انجام می داد سبب لغو این سفر شد و دولت آفریقا درخواست کرد که به دلیل بروز و ظهور این مشکل سفر وی به ایران به تعویق بیفتد اما گفتگو برای تعیین سفر جایگزین در جریان است.
وی در خصوص کمک های ایران به فلسطین و اینکه عنوان شده باید این کمک ها از طریق دولت خودگردان باشد گفت: انقلاب اسلامی سیاست ایران رهایی از اشغال فلسطین بوده و این سیاست ادامه دارد مجرای کمک ها در مسیر قانونی و براساس توافق قانونی بین ایران و نمایندگان قانونی انجام می شود. ما از مبارزات مردم فلسطین برای رهایی از اشغال همواره حمایت می کنیم.