کد خبر:۴۹۳۲۴۸
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان:

خوزستان با بسته از مشکلات زیست محیطی روبرو است

 معاون امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: ورود زه آب‌های کشاورزی، بوی نامطبوع برخی تولیدات صنعتی، خاکستر سوزاندن مزارع و بسیاری معضلات زیست محیطی دیگر مشکلات بسیاری را در استان به وجود آورده؛ اما گرد و خاک مهم‌ترین و آسیب‌رسان‌ترین معضل در خوزستان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، احمد سیاحی، معاون امور عمرانی استانداری خوزستان امروز در افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار در سالن اجتماعات دانشکده علوم گفت: در ابتدا مقرر شد این کنفرانس در تهران برگزار شود؛ اما با پیگیری‌های مقتدایی، استاندار خوزستان و به دلیل بروز پدیده گردوخاک در خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز، میزبان نخستین دوره این کنفرانس شد و دبیرخانه دائمی آن به این دانشگاه انتقال یافت.

 

وی افزود: امسال در استان 53 درصد افزایش بارندگی داشتیم و بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که در ادامه سال پدیده گردو خاک را نخواهیم داشت؛ اما در دو هفته گذشته به دلیل بحرانی بودن وضعیت هوا مدارس و ادارات استان به مدت دو روز تعطیل شد.

 

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: یکی از وظایف دولت‌ها ارائه خدمات به مردم است و خدمات مطلوب تنها با رشد اقتصادی در تمامی بخش‌ها محقق می‌شود.

 

سیاحی ادامه داد: استان خوزستان با تولید نفت رتبه اول اقتصاد کشور و بدون احتساب تولیدات نفتی رتبه چهارم را دارد؛ اما مشکلات زیست‌محیطی وضعیت استان را بحرانی و نگران‌کننده کرده است.

 

وی عنوان کرد: در اصفهان مشکل تالاب گاوخونی، در سیستان و بلوچستان کمبود آب در دریاچه هامون، در تهران مشکل آلودگی هوا و در آذربایجان نیز مسئله خشک شدن دریاچه ارومیه وجود دارد؛ اما در استان خوزستان به‌نوعی بسته‌ای کامل از مشکلات زیست‌محیطی مانند خشک شدن تالاب‌ها، افزایش ای سی آب، ورود فاضلاب به رودخانه، افزایش شوری آب سد گتوند، ورود زه آب‌های کشاورزی به رودخانه‌ها، مشکلات مردم را دوچندان کرده است.

 

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان کنفرانس بین‌المللی گردوغبار را فرصتی مهم برای ارائه راهکار کاهش اثرات این پدیده عنوان کرد و گفت: 9 درصد اراضی آبی کشور در استان خوزستان وجود دارد؛ در حالی که 29 درصد کانون‌های در معرض فرسایش بادی نیز در این استان است.

 

سیاحی افزود: در نشست ستاد مقابله با ریزگردها در وزارت کشور  مطرح شد که هشت درصد از کانون‌های تولید گردو غبار در کشور، دو درصد در اردن، 9 درصد در عربستان، 16 درصد در سوریه و 65 درصد در کشور عراق است؛ اما مسئله مقابله با این پدیده در اولویت کاری هیچ‌کدام از این کشورها قرار ندارد.

 

وی تصریح کرد: استفاده از آخرین پژوهش‌های علمی، شناسایی راهکارهای مقابله با ریزگردها در سراسر جهان و ارائه راهکارهای کوتاه مدت می‌تواند در مقابله با این پدیده در کشور مؤثر باشد.

 

لازم به ذکر است، در نخستین کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار که روزهای 12 تا 14 در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود، از سایت اطلاع‌رسانی مدیریت بحران استانداری خوزستان با حضور مسئولان کشوری و استانداری رونمایی شد.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار