محمدجواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ترکیب مجلس دهم، اظهار داشت: ترکیب مجلس دهم کامل نشده چراکه تعیین تصدی ۶۹ کرسی به دور دوم کشیده شده است.
وی ادامه داد: از میان ۲۹۰ کرسی مجلس تاکنون تکلیف ۲۲۱ کرسی مشخص شده است که حدود ۵ کرسی به اقلیت های مذهبی مربوط می شود؛ حدود ۵۵ تا ۶۰ نفر از منتخبین را افراد مستقلین تشکیل می دهند که در هیچ یک از دو طیف قرار نداشتند؛ مابقی کرسی ها نیز بین دو جریان لیست امید که ترکیبی از اصلاحطلبان، نیروهای حامیان دولت، مستقلین و نیروهای اصولگرایان معتدل است و لیست اصولگرایان تقسیم شده که لیست اصولگرایان ترکیبی از ۴ گرایش پایداری، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، حزب موتلفه اسلامی و جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است.
حق شناس رقابت اصلی را میان لیست امید و لیست اصولگرایان جدی تلقی کرد و افزود: البته در وضعیت موجود لیست امید در مقایسه با جریان اصولگرا از موفقیت بیشتری برخوردار است اما در نهایت پس از به نتیجه رسیدن مرحله دوم انتخابات آن زمان می توان ارزیابی دقیقی از میزان موفقیت دو جریان داشت.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که از میان لاریجانی، عارف و مطهری کدام یک برای تصاحب کرسی ریاست مجلس از شانس بیشتری برخودار هستند؟ خاطرنشان کرد: شاید در وضعیت موجود صحبت کردن درباره جایگاه ریاست مجلس چندان مبتنی بر واقعیات میدانی نباشد؛ باید صبر کنیم تا وضعیت ۶۹ کرسی که در حدود ۱ چهارم از کرسی های مجلس است نیز مشخص شود.
حق شناس در ادامه بیان کرد حداد عادل نیز یکی از رقبایی به شمار می رفت که از قبل خود را برای تصدی ریاست مجلس آماده کرده بود، اما از امکان راهیابی به مجلس محروم شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر رقابت تصدی جایگاه ریاست مجلس را میان لاریجانی و عارف می دانم؛ عارف سرلیست فهرست امید بود و سوابقی همچون معاون اولی رئیسجمهوری، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه خود دارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با تاکید براینکه رقابت اصلی برای تصدی کرسی ریاست خانه ملت میان لاریجانی و عارف خواهد بود، افزود: به طور قطع نامزد مورد حمایت بنده همچون افراد دیگر لیست امید آقای عارف است؛ وی به عنوان چهره اصلی و مورد حمایت جریان اصلاح طلب تلقی می شود.
حق شناس در بخش دیگر سخنانش در پاسخ به این سوال که چرا لاریجانی در قم نفر دوم شد، خاطرنشان کرد: لاریجانی در زمان ثبت نام کاملا موضعش را اعلام کرد و به صورت مستقل وارد عرصه انتخابات شد در این میان جریان پایداری که قم را به عنوان نقطه تمرکز فعالیت های سیاسیاش انتخاب کرده تمام تلاشش را انجام داد تا این فرصت را برای ورود به مجلس به لاریجانی ندهد.
وی افزود: بنابراین این روند موجب شد تا لاریجانی به عنوان نفر اول در فهرست منتخبین قم جای نگیرد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که برخی از چهره های لیست امید از سابقه اجرایی چندانی برخودار نیستند آیا این امر موجب اخلال در کارهای مجلس دهم نمی شود، تصریح کرد: مجلس جای اجرا نیست بلکه محلی برای تقنین و کارهای نظارتی است، ضمن اینکه در لیست امید چهره های پرسابقه و پرتوان به لحاظ علمی و اجرایی کم نمی بینیم.
حقشناس در پایان با بیان اینکه رد صلاحیت های گسترده موجب شد تا آنگونه که دلخواه ما بود لیست بسته نشود، خاطرنشان کرد: اقبال عمومی از این لیست با تمام محدودیت ها نشان داد که جامعه لیست امید را مورد پذیرش قرار داده است و از سوی دیگر تجربه و توان کارشناسی که پشت سر این مجموعه قرار دارد موجب خواهد شد تا قولهایی که پیش از انتخابات داده بود را پیگیری کند.
وافعا مردم تهران با خودشون چه فکری کردن؟؟؟؟؟/