به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، میزگرد «انتخاب نماینده اصلح» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور یاسر جبرائیلی، معاون پژوهش و آموزشی خبرگزاری فارس؛ محمد جواد حق شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی؛ علی خرم، مشاور وزیر امور خارجه دولت یازدهم و مسعود براتی، فعال اسبق دانشجویی در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد.
در این میزگرد یاسر جبرائیلی گفت: ترکیه به دلیل استقراض شدید خارجی و وابسته بودن به دلار، در پنج سال گذشته ارزش پولی اش ۱۰۰ برابر کاهش یافت. نمی دانم چرا برخی عنوان میکنند که این کشور کشوری پیشرفته است؟
وی ادامه داد: ما نیازمند مجلسی هستیم که در آن یک نظارت جدی بر عملکرد اقتصادی دولت داشته باشد و دولت را به ریل اقتصادی برگرداند.
دولت ظرفیت استقراض بسیار بالایی را دارد
این تحلیلگر سیاسی با اشاره به اینکه حدود سه سال از انتخابات 92 میگذرد و امروز زمان پاسخگویی دولت است، تصریح کرد: نقدینگی متاسفانه در دولت فعلی دو برابر شده؛ اما این افزایش نقدینگی به سمت تولید نرفته، بلکه به سمت دلالی رفته است و این امر به این علت است که نرخ سود بالا است.
وی ادامه داد: برای احیای تولید و اقتصاد لوازمی وجود دارد که متاسفانه این لوازم رعایت نمیشود. در حال حاضر کشور تنها با 30 درصد ظرفیت خود تولید میکند و 70 درصد ظرفیت تولیدش خواب است.
جبرائیلی با بیان اینکه واردات افسار گسیخته توان اقتصاد ما را گرفته است، خاطر نشان کرد: دولت طی سفری که به فرانسه و ایتالیا انجام داد تمام کالاهایی را که خریداری کرد استقراضی بود. متاسفانه براساس قراردادها از هر ایرانی بیش از دو میلیون تومان قرض گرفت.
این تحلیلگر سیاسی با طرح این پرسش که دولت در این سفرها زیر بار قرض برای شرکت های خصوصی یا دولتی رفت ؟ خاطر نشان کرد: 140 هیئت خارجی که پس از توافق به ایران آمدند به دنبال بازاریابی برای تولیدات خود بودند. متاسفانه نگاه دولت این است که سرمایه گذار از خارج به داخل کشور بیاید و برای کالاهای خود بازاریابی کند نه کالاهای ایرانی.
وی افزود: چرا وزیر راه جمهوری اسلامی ایران فکر می کند زیر بار قرض رفتن به معنی سرمایه گذاری خارجیست؟ سرمایه گذاری خارجی یعنی انتقال تکنولوژی و این که هر دو طرف در سود کالا مشارکت داشته باشند، خرید ایرباس سرمایه گذاری خارجی نبوده است.
جبرائیلی تصریح کرد: برای بازگرداندن دولت و کشور به ریل اقتصادی، مجلس آینده باید وارد مسائل اقتصادی شود. این دولت ظرفیت استقراض بسیار بالایی را دارد؛ که چنانچه مجلس وارد نشود کشور زیر بار بدهی خواهد رفت.
شورای نگهبان وجود نداشته باشد افرادی مانند رجوی برای شرکت در انتخابات خواهند آمد
این تحلیلگر سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که آیا ملاک صلاحیت فلان فرد وابستگی به بیت امام است؟ گفت: در شورای اول نگهبان شیخ یوسف صانعی هم کاندید و هم عضو خبرگان رهبری بوده است. نباید سطح مجلس خبرگان را به سطح دعواهای سیاسی صرف پایین آورد و بگوییم فردی که خود نامزد انتخابات است به چه علت باید ناظر بر آن نیز باید باشد.
وی افزود: مشکل ما این است که برخی، واقعیات را کتمان میکنند؛ آیا کسانی که این سخنان را عنوان می کنند خود به قانون احترام می گذارند؟ چنانچه شورای نگهبان وجود نداشته باشد افرادی مانند رجوی برای شرکت در انتخابات خواهند آمد، آیا ما می توانیم کسانی که آیات قرآن را قبول ندارند به مجلس وارد کنیم؟.
جبرائیلی خاطر نشان کرد: رسانه های اصلاح طلب علیه ولایت فقیه، رسول خدا و آیات قرآن مطلب نوشتند و گفتند حکم قصاص غیرانسانی است؛ این افراد حق حضور در مجلس را ندارند.
معاون پژوهش و آموزشی خبرگزاری فارس بیان داشت: برای جاری شدن احکام در این کشور خون های بسیاری ریخته شده است. کسانی که بخواهند مقابل این راه بایستند بدانند که با تمام قدرت مقابل دنیایشان خواهیم ایستاد.
وی با اشاره به اینکه جریان اصلاحات پر از توهین به آیات قرآن است، خاطرنشان کرد: برخی اسلام را کنار زدند. این افراد بدانند کسانی که علیه اسلام مطلب مینویسند و در فتنه 88 بودند، حق ورود به مجلس را ندارند.
جبرائیلی تاکید کرد: برای اینکه دولت کشور را به پرتگاه اقتصادی نبرد باید مجلسی بر آن نظارت کند، چرا که دولت میل به مصرف دارد تا به رشد برسد باید جلوی آن را گرفت. هم چنین باید برخی بدانند که ما انقلاب نکردیم تا کسانی بیایند تا خاندان خود را حاکم بر این کشور کنند.
ما مجلسی توانمند و با شخصیت میخواهیم
در ادامه این میزگرد حق شناس، یک تحلیگر سیاسی بیان کرد: یکی از مهمترین انتخاباتی که در این چند دهه اخیر با آن مواجهه هستیم انتخابات هفتم اسفند است و این اولین بار است که دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری همزمان با یکدیگر برگزار میشوند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: خبرگان رهبری براساس یک زمان بندی هشت ساله شکل میگیرد و نمایندگانی که انتخاب میشوند هشت سال دوره استقرارشان به طول خواهد انجامید. قطعا این خبرگان در سیاست ایران به شدت تاثیرگذار خواهد بود.
وی ضمن آرزوی طول عمر برای رهبر معظم انقلاب گفت: بسیاری بر این باورند که خبرگان آینده، تکلیف رهبری سیاسی انقلاب را باید مشخص کند. یکی از حوزه های جدی رقابت برای خبرگان این است که برای ۳۰ سال آینده این کشور باید تصمیم سازی کنند و بدانید که تک تک مردم در وضعیت یکی دو نسل آینده اثرگذار خواهند بود.
حق شناس ادامه داد: خبرگان رهبری براساس وظیفه ای که قانون مشخص کرده سه وظیفه انتخاب رهبر، نظارت بر کار رهبر و احتمال عزل و برکناری رهبر را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه چه کسی گفته بحث سید حسن خمینی براساس تبار است، گفت: هاشمی شباهت های سید حسن را با امام مطرح کرده است.
حق شناس با اشاره به اینکه در این انتخابات 31 استاندار و صدها فرماندار و معاون وزیر و حتی سپاهی رد صلاحیت شدند، خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی مطرح می کنند هر فردی که مانند من فکر نمی کند حق ورود به مجلس را ندارد.
جبرائیلی در جواب حق شناس خاطرنشان کرد: یک نفر را مثال بزنید که چنین سخنی را عنوان کرده است؛ چرا دروغ می گویید؟
حق شناس در پایان تاکید کرد: ما مجلسی توانمند و با شخصیت میخواهیم؛ مجلسی که از معاون اول ریاست جمهوری پول نگیرد. هفتم اسفند همه پای صندوق های رای می رویم و باید به این نکته توجه کنیم که به چه کسی می خواهیم رای دهیم.