به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جبرائیلی امشب در همایش صدای رویشهای انقلاب در تالار جرجانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تحریمها هزینه تجارت ما را 10 درصد افزایش داد، گفت: تجارت خارجی ایران در دوران تحریم متوقف نشده بلکه مقداری بر هزینهاش افزوده شده است.
وی با بیان اینکه چنانچه مجلسی روی کار آید که در مقابل اقتصاد بی توجه باشد دچار آسیبهای جبران ناپذیری خواهیم شد، بیان داشت: برنامه اقتصادی که در دولت فعلی در حال انجام است متکی به مکتب نئولیبرالیسم میباشد که پیشینه آن به قرن 18 باز میگردد.
این فعال رسانه ادامه داد: قبل از انتشار کتاب ثروت ملل ادام اسمیت انگلیسها حامیان سرسخت تولید داخلی بودند و ایده آنها این بود که هر چه میتوانید باید کالا صادر کنیم و تراز بازرگانی خود را مثبت نگاه داریم تا بتوانیم با وارد کردن طلا و نقره به کشور انباشت ثروت کنیم.
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس ضمن اشاره این نکته که آنها رشد جمعیت را برای داشتن نیروی کار تشویق میکردند، گفت: انگلیس با این ثروتی که ایجاد کرد دست به کشور گشایی زده و به طور کلی پشتوانه کشورگشایی آنها همین ثروت بود.
وی افزود: تاریخ سیاسی امریکا نیز همین گونه است همانطور که انگلیس از کالای داخلی خود حمایت کرد تا به توسعه برسد، در آمریکا نیز همین اتفاق افتاد.
این فعال رسانه با بیان اینکه انگلستان بالاترین تعرفه واردات را در میان کشورهای اروپایی از آن خود کرده بود بیان داشت: پس از اینکه این کشورها به توسعه رسیدند گفتند ما اشتباه کردیم که رقابت را آزاد نکردیم رقابت تجارت باید آزاد شود و ممنوعت های تجاری باید حذف شوند و در رقابت آزاد که چه کسی برنده بازار مصرف میشود.
معاون آموزش و پژوهش خبرگزاری فارس در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: این کشورها مشاهده کردند که عدم رقابت آزاد برای آنان سودی نخواهد داشت برای همین نسخه تجارت آزاد را پیچیدند.
وی با بیان اینکه کلید باز شدن قفل تجرات آزاد کتاب ثروت ملل آدام اسمیت بود، گفت: وی عنوان میکرد دولت نباید خود را از عرصه اقتصادی خارج کند و همچنین این فرد معتقد بود که کشورها باید خود را بر تولید کالایی خاص محدود و مابقی کالاها را از دیگر کشورها تامین کنند.
این فعال رسانه تقسیم کار بین المللی را از دیگر برنامههای اقتصادی آدام اسمیت دانست و افزود: این اقتصاد معقد بود که دست نا مرئی وجود دارد که به خودی خود بازار را تنظیم میکند این نظریه بعدها توسط دیگر کارشناسان اقتصادی توسعه داده شد و تبدیل به نظریه لیبرالیسم اقتصادی شد .
جبرائیلی ضمن اشاره به اینکه غربی ها به پشتوانه نهادهای بین المللی علم جعلی ایجاد کردند چرا که منافع آنها در این بود تا بتوانند بازارها کشورهای جهان سوم را تسخیر کنند، خاطرنشان کرد: این کشورها برای شایع کردن این گفتمان و آزاد کردن اقتصادی در عرصههای سیاسی و انسانی بسیار فعال بودند به طوری که نخبگان کشورهای جهان سوم را به کشور خود بردند و مبانی خودشان را به خود
آنان دادند.
وی با تاکید بر اینکه غرب هر جا منفعتش ایجاب کرد از دیکتاتور حمایت و هر جا ایجاب نکرد آنان را به زمین زد، گفت: باور به گفتمان لیبرالیستی یکی زا مصائب بزرگ روزگار ما است باید ترمز رها سازی اقتصادی کشیده شود تا کشور به دامان لیبرالیسم نیفتند.
این فعال رسانه با اشاره به اینکه رسیدن به عدد رشد اقتصادی آمال دولت شده بیان داشت: در سال 95 اقتصاد ایران تا پنج درصد رشد میکند که این رشد ناشی از رشد مصرف است نه تولید.
معاون آموزشی وپژوهشی خبرگزاری فارس ادامه داد: نئولیبرالیسمها معتقدند که راه رقابت آزاد را باز کنید تا به توسعه برسید درصورتی که خودشان نه امروز و نه درگذشته این کار را نکردند.
جبرائیلی با بیان اینکه بیشترین واردات ما از آلمان گندم است گفت: دولت با کاهش درآمد نفتی تصمیم گرفته دست به استقراض بزند تا ما را وابسته کند درحال حاضر 162 میلیارد تومان به بانکهای داخلی بدهکار است و امروز در حال استقراض از موسسات مالی اروپایی است
وی تاکید کرد: بلایی که بر سر آرژانتین آمد و از طریق استقراض این کشور در بحران فرو رفت و همچنین بلایی که بر سر یونان و مالزی آمد را دولتمردان میخواهند بر سر ما بیاورند باید جلوی قربانی کردن بخش خصوصی گرفته شود.
این فعال رسانه ادامه داد: این دولت با این رویکرد شرکتهای داخلی را ورشکسته میکند تصریح کرد: با این رویکرد کشور در حال واگذار شدن است آقایان میگویند تعرفه را باید پایین بیاوریم تا صنایع نوپای داخلی با صنایع قدرتمند خارجی رقابت کنند تا به رشد و توسعه دست یابند این در حالی است که صنایع نوپا در این رقابت ناسالم حذف خواهند شد.
جبرائیلی با بیان اینکه دولت کشور را وارد باتلاقی میکند که بیرون آمدت از آن مشکل است، گفت: چنانچه مجلس جلوی روند استقراض را نگیرد باید پاسخگوی حق مردم باشد.
وی تاکید کرد: چنانچه ما سال آینده 200 میلیون دلار استقراض کنیم به سرنوشت آرژانتین و مالزی گرفتار میشویم که در این مسیر رانت خواران به ثروت میرسند و مابقی مردم بدبخت میشوند.