به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز در تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس مناظره ای با موضوع «نماینده تراز انقلاب اسلامی (نماینده دولت یا ملت)» با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم و دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و محمدجواد حق شناس، مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی برگزار شد.
در ابتدای این مناظره سیدمحمدحسینی گفت: کسانی که در معرض انتخاب مردم قرار دارند ناچارند مطالبات مردم را پاسخگو باشند. در 14 فصل قانون اساسی یک فصل کامل مربوط به قوه مقننه است که البته این فصل هم مربوط به مجلس و هم شورای نگهبان است. نماینده مجلس باید اسلام را به خوبی بشناسد و بداند که هر گاه چیزی خلاف اسلام است، نباید آن را تصویب کند.
وی افزود: اگر در مجلس شورای اسلامی نمایندگانی حضور پیدا کنند که اعتقاد و التزام به ولایت فقیه نداشته باشند یا خلاف قانون اساسی فکر کنند و عمل کنند، مجلس و نظام در خطر قرار می گیرد.
حسینی با اشاره به اینکه حفظ استقلال نماینده بسیار مهم است، گفت: برخی آقایان در بحث هایشان توسعه را اصل قرار داده و به استقلال بهایی نمی دهند، حتی برخی جناح های سیاسی با صراحت قانون اساسی را زیر پا می گذارند. مانند بحث شورای رهبری که توسط آقای هاشمی مطرح شد. این طور بحث ها آن هم در آستانه انتخابات، یک التهابی در جامعه ایجاد می کند. اصلا مطرح کردن این بحث ها چه معنایی دارد؟
وی تاکید کرد: رئیس جمهور به صراحت می گوید نظارت در انتخابات را به مردم بسپارید، در صورتی که طبق قانون اساسی نظارت بر انتخابات برعهده شورای نگهبان است. متاسفانه ما گاهی نمایندگانی داشته ایم که منافع خود و دار و دسته شان را به منافع ملی و مردم ترجیح می دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم درباره انتخابات دوم خرداد گفت: وقتی دوم خرداد شد یکسری از نمایندگان مسیر خود را عوض کردند، در حالی که نمایندگان باید روی اصول و مواضع خود پایبند باشند نه اینکه نان به نرخ روز خور باشند. در سال 76 هنوز نتیجه نهایی اعلام نشده بود که بحث تبریک به رئیس جمهور مطرح شد ناطق نوری خودش را دنباله رو و حتی در برخی صحبت ها پادوی هاشمی رفسنجانی معرفی کرده بود و عده ای خاتمی را مظهر تغییر از این جهت می دانستند.
وی به تشریح ویژگی های نماینده تراز انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: نماینده باید فردی متخصص، آشنا به حوزه های مختلف خصوصا سیاست داخلی، خارجی، فرهنگی، صنعت و کشاورزی باشد و در عین تعامل با دولت باید جنبه نظارتی خود را حفظ کند. اگر فردی وامدار دولت باشد، نمی تواند آزادی و استقلال در بحث نظارت داشته باشد.
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی به سخنان روحانی اشاره کرد و گفت: روحانی در سخنان خود گفته ما علاقه مندیم مجلس آینده مجلس اعتدال و عقلا باشد ولی ما امیدواریم این قضیه در عمل تجلی پیدا نکند چون اگر مجلس آینده یک مجلس مستقل نباشد، با مشکل مواجه می شود. چرا که مردم متوجه نمی شوند قراردادهای نفتی چگونه بسته می شود تا خدای ناکرده یک کرسنت جدید در راه نباشد. این وظیفه مجلس است که بر این مسائل نظارت کند.
وی درباره نحوه اجرای برجام گفت: همان طور که می دانید برای اجرای برجام رهبر معظم انقلاب 9 بند را به شروط برجام اضافه نموده است که در کنار شروط مجلس ما و مجلس سنای آمریکا باید این شروط بررسی شود و مجلس است که باید نظارت کند تا به بندهایی که رهبری فرموده اند کاملا عمل شود.
وی با اشاره به اینکه ما نمی توانیم مجلس را به دست کسانی بسپاریم تا دوره کارآموزی خود را بگذرانند گفت: بحث بودجه و برنامه ششم توسعه ریل گذاری برای پنج سال آینده است. همچنین یک نماینده مجلس باید کاملا به معضلات اجتماعی واقف باشد و از دردل مردم آگاه باشد. اگر نماینده دنبال تجمل گرایی و اشرافیت باشد، کمتر به فکر درد و آلام مردم خواهد بود. و یک نماینده در کنار بحث نظارت باید بحث آرامش جامعه را نیز مدنظر داشته باشد.
حسینی درباره انتخابات اسفند ماه گفت: به گفته قائم مقام وزیر کشور به ازای هر صندلی در مجلس 30 نفر در حال رقابت هستند که یک رقابت بسیار جدی است. علی رغم اینکه گفته شده بود از 3000 نفر اصلاح طلب تنها 30 نفر پذیرفته شده اند، عارف اعلام کرده که برای تهران 30 نماینده اصلاح طلب و برای کل کشور 290 نفر در لیست اصلاح طلبان صلاحیت شان احراز شد.
وی به تحریم انتخابات سال 90 توسط برخی گروه ها اشاره کرد و گفت: سال 90 برخی گروه ها انتخابات را تحریم کردند و حتی رئیس جمهور دوره اصلاحات را ملامت کردندکه چرا در انتخابات شرکت کرده. ولی ما با وجود این موضوع هم انتخابات پرشوری داشتیم. در مجلس خبرگان 800 نفر ثبت نام کردند که برخی حتی الفبای فقه را نمی دانستند. به عنوان مثال غرضی استاندار دوران دفاع مقدس، وزیر نفت پست و تلگراف در زمان دوران دفاع مقدس برای مجلس خبرگان شرکت کرده و استدلالش بر این بود چون 60 سال به فقه عمل کردم الان هم می توانم در مجلس خبرگان حضور داشته باشم در حالی که این حرف اصلا درست نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم تاکید کرد: برخی دیگر می خواستند امتیاز بگیرند که چون ما به فلان بیت متصل هستیم در امتحان شرکت نمی کنیم و باید احراز صلاحیت شویم. حال آنکه سخن امام در این قضیه به صراحت اعلام شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: مسلما غربی ها از یک جریانی در کشور حمایت می کنند و می گویند اگر برخی طیف ها در مجلس قدرت داشته باشند ما بهتر می توانیم کار کنیم.
دبیر کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه کشورهای دیگر شورای نگهبان ندارند و انتخابات سالمی هم برگزار می کنند گفت: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را ببینید که هر حزبی نمی تواند وارد شود و دو حزب جمهوری خواه و دموکرات قدرت را در دست دارند که همیشه دو نفر را معرفی می کنند و رئیس جمهور کشور از این دو حزب انتخاب می شود. در چندین سال گذشته هیچ حزب مستقلی نتوانسته نامزد شود و این نشان دهنده آن است که همه جا نظارت وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه نقطه ضعف بزرگ اصلاح طلبان این است که ضعف های خود را نقد نمی کنند گفت: امثال کسانی مثل حقیقت جو و برخی هنرمندان و حتی خبرنگاران که از ایران به خارج از کشور رفته و در آنجا فعالیت می کنند از اصلاح طلبانی هستند و در حال حاضر به جایی رسیدند که به عصمت پیامبر و وحیانی بودن قرآن نیز شک کرده اند. ما در دولت قبل همیشه نقد از خود را داشته ایم و حتی در جلسات دولت هم بنده جزو کسانی بودم که عملکرد دولت را نقد می کردم، ولی اینکه دولت قبل را یک دوره سهمگین نام ببریم بی انصافی است. در حالی که در همین دولت قبل بود که پشتوانه هسته ای ما بالا رفت.
وی با اشاره به اینکه برجام را نه دیپلماسی لبخند بلکه پشتوانه هسته ای به نتیجه رساند، گفت: برخی فکر می کنند باعث برجام را دیپلماسی لبخند بود، در حالی که پشتوانه هسته ای ما باعث این قضیه بود. همان سال هایی که سانتریفیوژها تعدادشان زیاد شد و کیفیت غنی سازی ما افزایش یافت. این موارد در دولت قبل اتفاق افتاده است.