به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که با اصحاب رسانه در محل این کمیته برگزار شد اظهار داشت: جامعه هدف ما مانند یک دماسنج است، کار دماسنج نشان دادن تب است، کمیته امداد دماسنج مجموعه نظام است.
وی تصریح کرد: هر چه بخواهیم ارزیابی کنیم که در کشور چه اتفاقاتی انجام شده چه کردیم و چه نکردیم وقتی دماسنج را نگاه می کنیم از قضای روزگار تب را نشان می دهد یعنی جامعه هدف ما برای مسئولین می تواند یک تلنگر باشد.
فتاح تاکید کرد: اصلا بحث این دولت نیست این دولت به ارث برده اما در همین دولت به دلیل مسائلی هم چون رکود و مسائل دیگر وضع نیازمندان در جامعه بهتر نشده نمی خواهم بگویم وضع بدتر شده اما می خواهم ادعا کنم که وضع بهتر نشده است و اگر چه دولت تمام سعی خود را می کند و همین طور دولت های قبلی به نوبه خود به امداد امام خمینی کمک کردند اما در نهایت باید گفت که کمیته امداد متکی به دولت ها نیست بلکه متکی به مردم و کمک های مردمی است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی افزود: اما خاضعانه می خواهم بگویم که بنده و همه همکارانمان علی رغم همه تلاش هایی که داشتیم اما این تلاش ها کفایت نکرد چرا که نیاز اقشار محروم و نیازمند جامعه بسیار بیشتر از آن تلاش های ماست که باید تلاش خود را بیش از این کنیم.
وی ادامه داد: باید هم دولتمردان هم قوانین و هم اعتباراتی که جمع می شود کمک بیشتری را برای حل مسائل بگیریم اما در موقعیتی هستیم که امروز بگوییم شناختمان بیشتر شده برنامه داریم حتی روز ورود به این ساختمان بنده نیز عرض کردم که در دوره جدید رویکرد کمیته انقلاب بیشتر علمی و سیستمی خواهد بود. بنده این تحلیل را به آقای رئیس جمهور، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقام معظم رهبری و مجموعه دولتمردان مجلس نیز اعلام کردم و همه نیز این تحلیل را قبول دارند و آن را تایید می کنند اما هنوز در این تحلیل درست لنگ می زنیم تحلیل و مسیر درست است اما کفایت نمی کند که تلاش بیشتری را می طلبد.
فتاح ضمن تشکر از همکاری های دولت در امر کمک رسانی به نیازمندان با کمیته امداد امام خمینی خاطر نشان کرد: هیچ گلایه ای نمی توانم از دولت و دست اندرکاران آن در پیشبرد تلاش ها داشته باشم؛ دولت هر آنچه از دستش بر می آمد برای ما انجام داد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی با اشاره به برگزاری انتخابات یادآور شد: ما از قبل اعلام کرده بودیم و طی بخش نامه ای آن را ابلاغ کردیم و به دولتمردان و مجلس اطمینان داده بودیم که کمیته امداد امام در انتخابات دخالت نخواهد کرد به لطف خدا امروز که من صحبت می کنم نظر دولتمردان هم همین است که هیچ گزارش و یا خبری درباره دخالت کمیته امداد در امر انتخابات وجود ندارد.
وی افزود: این در حالی است که بعضی از مسئولان ما در کمیته امداد با سرپیچی کردن از این بخش نامه از ما کارت قرمز گرفتند و نزدیک به 16، 17 نفر را از کمیته امداد اخراج کردیم هر چند که برخی درخواست داشتند بنده کوتاه بیایم اما نیامدم.
به گفته فتاح مسئولان اخراج شده سمت هایی از اداره کل شهرستان به پایین را داشتند.
فتاح تاکید کرد: بالاترین تخلف این افراد این بوده که نباید دخالت می کردند ما این موضوع را بخش نامه کرده بودیم و انها از دستور سرپیچی کرده بودند بعضا هم ممکن است از امکانات استفاده کرده باشند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه مهم این است که ما بعد از انتخابات از طرف دولت هیچ گونه گلایه ای دریافت نکرده ایم تصریح کرد: تا دلتان بخواهد تشکر و قدردانی نیز صورت گرفته است.
وی هم چنین با اشاره به نقل مکان ساختمان کمیته امداد خاطر نشان کرد: اعلام می کنیم قولمان برای انتقال از سوهانک محقق شده و ما نسبت به وعده خود به مردم و مسئولان عمل می کنم و ان شالله بعد از عید اگر دیداری با اصحاب رسانه صورت بگیرد آن دیدار در ساختمانی در میدان آزادی خواهد بود البته ممکن است نقل مکان نهایی سوهانک سه ماه طول بکشد.
فتاح با تاکید براینکه برای ساختمان سوهانک خریدار خوبی پیدا شده و ما این ساختمان را به قیمت میفروشیم ادامه داد: منابع حاصل از فروش این ساختمان مطابق مصوبه هیات امنا برای پشتیبانی منابع وام قرضالحسنه مددجویان سپردهگذاری خواهد شد.
رئیس کمیته امداد همچنین از شروع به کار سامانه پیامکی #۸۸۷۷* برای واریز پیامکی صدقه در هفته جاری خبر داد و بیان کرد: با شرکتهای ایرانسل و همراه اول قرارداد بسته شده و هموطنان میتوانند صدقههای خود را از طریق این سامانه از هر نقطه کشور به نقطه دیگر پرداخت کنند.
وی همچنین در خصوص توسعه دفاتر جدید کمیته امداد در خارج از کشور خاطر نشان کرد: برای این اقدام باید از مقامات بالاتر اجازه بگیریم همچنین به ۴ کشور تاجیکستان، عراق، سوریه و لبنان که کمیته امداد در آنها دفتر دارند سفر کردم برخی نیروها فراخوانده شدهاند و در حال حاضر تمامی نیروهای این دفتر بومی هستند و هیچ دفتر جدیدی در خارج از کشور ایجاد نشده است و هیچ مبلغی از درآمدهای مردمی امداد نیز به خارج از کشور منتقل نشده و نمیشود.
فتاح با بیان اینکه در گذشته صندوقهای صدقات مورد دستبرد قرار میگرفت اظهار کرد: براساس یک پژوهش دانشگاهی قفلهای جدیدی با استفاده از فناوریهای علمی برای این صندوقها ساخته شد که حتی در زندان و سارقان حرفهای مورد آزمایش قرار گرفت و آنها نتوانستند قفل صندوقها را باز کنند.
وی ادامه داد: تعدادی از صندوقهای صدقات تهران و کرج از چنین فناوری بهرهمند شدهاند و در سال ۹۵ تمامی صندوقهای صدقات تهران مجهز به این فناوری خواهند شد.
رئیس کمیته امداد با اشاره به پخش تیزرهایی درباره کمک به کمیته امداد از طریق صداو سیما عنوان کرد: این نهاد بابت پخش تیزرها از ما مبلغی دریافت نمیکند و این کار را براساس مسئولیت اجتماعی خود انجام میدهد.
فتاح در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نظارت بر خیریهها گفت: ما نمیتوانیم خیریهها را موظف به انجام کاری کنیم و کنترل و نظارت بر خیریهها نیاز به قانون دارد.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی، وزارت کشور و سازمان بهزیستی به چند هزار خیریه مجوز دادند گفت: کنترل از دست این نهادها خارج شدهاست و در حال حاضر نظا رتی بر خیریهها وجود دارد و امیدواریم مجلس برای مشخص شدن متولی نظارت بر خیریهها قانونگذاری کند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه یک میلیون و ۸۰۰هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد هستند که بیش از یک میلیون از این خانوادهها زن سرپرست هستند افزود: عمدهترین دلایل زن سرپرست شدن یک خانواده فوت همسر، طلاق، اعتیاد یا زندانی شدن سرپرست خانواده است اما تعدادی از این زنان به لحاظ سنی میتوانند ازدواج مجدد کنند که روند در این زمینه امیدوار کننده است.
فتاح با بیان اینکه امسال کمتر از ۱۰ هزار زن سرپرست خانواده ازدواج مجدد کردهاند خاطر نشان کرد: آمار طلاق در ازدواجهای کمیته امداد نسبت به نرخ کل کشور کمتر است همچنین در گذشته اگر زنی ازدواج مجدد میکرد بلافاصله از پوشش کمیته امداد خارج میشد اما در حال حاضر برای مدتی فرصت میدهیم تا این افراد پس از ازدواج مجدد نیز برای مدتی از مزایای تحت پوشش کمیته امداد استفاده کنند.
وی از خروج صدهزار خانواده تحت پوشش به دلایلی همچون توانمندسازی، ازدواج و.. خبر داد و افزود: امسال خروجی ما بیش از ورودی ما بوده است.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه امسال به حدود ۱۲۰ هزار نفر از مددجویان وام اشتغال دادیم اظهار کرد: افرادی که وام میگیرند باید تحت آموزش باشند و این پروسه سه سال طول میکشد به عبارت دیگر افرادی که به خاطر اشتغال در سال جاری از تحت پوشش خارج شدهاند مربوط به سه سال پیش هستند.
فتاح با اعلام اینکه در سال جاری میزان پرداختی ما از منابع بانکی ۹۵۰ میلیارد تومان بوده است گفت: سال آینده این مقدار به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد که عمده دلیل آن همکاری بهتر بانکها با کمیته امداد است.
وی با تاکید براینکه امسال حساب وام کارمندان را از وام مددجویان جدا کردیم از ایجاد صندوققرضالحسنه کمیته امداد خبر داد و افزود: از سال ۹۵، ۵۰ شعبه صندوق قرضالحسنه کمیته امداد شروع به کار کرده و مردم میتوانند در این شعب به عنوان قرضالحسنه سپرده گذاری کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قرضالحسنه کمیته امداد از منابع خودمان است و این مبلغ حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است خاطر نشان کرد: از منابع حاصل از فروش ساختمان سوهانک به منابع قرضالحسنه اضافه خواهیم کرد که این وام تنها به مددجویان پرداخت میشود و البته به صورت موردی به نیازمندان هم وام میدهیم.
رئیس کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه در سال جاری ۳۴۰ هزار نفر برای ورود به طرح محسنین ثبتنام کردهاند گفت: ما تنها موفق به جذب ۱۹۰ هزار نفر حامی شدیم و طرح اکرام نیز با رشد ۱۸ درصدی مواجه بودهاست.
فتاح با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی و مردمی ما ۵۰ ، ۵۰ است ادامه داد: حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از دولت دریافت میکنیم که خوشبختانه دولت یازدهم صددرصد اعتبار ما را تخصیص داده است و همین میزان نیز درآمدهای خود کمیته امداد است.
وی با بیان اینکه در مجموع امسال بین ۶ تا ۷هزار میلیارد تومان درآمد و هزینه ما خواهد بود اظهار کرد: برای سال آینده ۲۰ درصد به اعتباراتمان اضافه کردیم که ۷ درصد آن را دولت تامین میکند.
رئیس کمیته امداد با تاکید براینکه کمیته امداد وظیفه عمرانی ندارد و ما تنها مسئول فقرا هستیم تصریح کرد: دولتها امکانات عمرانی را به بسیاری از روستاها بردند اما ساکنان آنها دچار فقر هستند.
وی ادامه داد: ما برای مسکن مددجویانمان برنامههایی داریم و برای احداث ۲۰ هزار مسکن مددجویی قرارداد بستهایم و تا صدهزار نفر هم جا داریم.
آدم پیگیر و انقلابی هست
خدا خیرش بده