عزیزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خرم آباد، با اشاره به انتخاب استان لرستان به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشورمان گفت: ژئوتوریسم یعنی هر پدیدهای اعم از تاریخی، طبیعی و باستانی شامل آبشارها، تالاب ها، پل های تاریخی، ژئوپارک ها، تپه ها و محوطه های تاریخی است که روی زمین وجود دارد و با این حال استان لرستان با دارا بودن این ظرفیت ها به عنوان پایتخت ژئوتوریسم ایران شناخته شده است؛ اما مسئله ای که وجود دارد، این است که این قابلیت در توسعه گردشگری علمی مغفول مانده اند.
وی با اشاره به وجود پدیده های زمین شناختی یا زمین لغزشی مانند ژئوپارک شیرز در شهرستان کوهدشت و ژئوپارک پلدختر به عنوان بخشی از قابلیت های پایتخت ژئوتوریسم کشورمان برای توسعه گردشگری علمی افزود: ژئوپارک ها جزو موارد مورد علاقه حوزه گردشگری علمی محسوب می شوند و با این حال ژئوپارک شیرز در کوهدشت و ژئوپارک پلدختر می توانند به مقصد گردشگران علمی تبدیل شوند.
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه وجود 60 پل تاریخی شناخته شده متعلق به دوره های پیش از اسلام تا اوایل قرن چهارم هجری در استان لرستان یکی دیگر از ظرفیت های این استان برای توسعه گردشگری علمی است، افزود: مهمترین این پل ها، پل شاپوری یا پل شکسته، پل کشکان که به طول 320 متر یکی از شاهکارهای شناخته شده پل سازی در سطح کشور است و مربوط به دوره ساسانی است، پل گاو میشان و پل دختر در شهرستان پلدختر که این پل نیز یکی از شاهکارهای تاریخی کشور است همگی می توانند به عنوان یک ظرفیت در زمینه توسعه گردشگری علمی مورد استفاده قرار بگیرد.
عزیزی با اشاره به اینکه استان لرستان با پیشینه و قدمت تاریخی که دارد بدون تردید به صورت بالقوه دارای ظرفیت توسعه گردشگری است، گفت: لرستان به عنوان یک سرزمین صاحب پیشینه تمدن 40 هزار ساله جزو معدود استانهایی است که دارای پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی است. به عنوان نمونه می توان از مفرغ های لرستان با سابقه هزار ساله که امروز زینت بخش موزه های معروف دنیا همچون موزه لوور پاریس، آرمیتاژ سن پترزبورگ و بریتیش میوزیوم لندن هستند به عنوان جزئی از پیشینه غنی تاریخی لرستان نام برد.
وی اظهار کرد: اهمیت مفرغ های لرستان به حدی است که امروز در موزه لوور پاریس یک سالن اختصاصی به این آثار بی بدیل هنری و تاریخی اختصاص یافته است و البته این قابلیت می تواند به عنوان زمینه ای جهت ترغیب ایران شناسان برای حضور در لرستان مورد استفاده قرار بگیرد؛ اما این ظرفیت نیز مغفول مانده است.
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با با بیان اینکه این استان از حیث گردشگری طبیعی دارای ظرفیت های کم نظیری در سطح کشور است، افزود: در کمتر جایی از کشور نقطه ای وجود دارد که هفت آبشار متصل به هم و پرآب نظیر آبشار «بیشه»، «نوژیان»، «گریت»، «آب سفید» «وارک» و دیگر آبشارها در آن وجود داشته باشد.
عزیزی با بیان اینکه 2300 اثر تاریخی و گردشگری لرستان از بین بیش از پنج هزار اثر تاریخی و گردشگری و ۱۲ هزار شیء تاریخی ثبت ملی شده است، ادامه داد: 100 سایت مهم گردشگری شامل سایت های تاریخی، طبیعی، محوطه های باستانی و موزه های مختلفی در شهرهای مختلف استان همچون موزه باستان شناسی و مردم شناسی قلعه فلک الافلاک خرم آباد که جزو ظرفیت های غنی کشور است در استان لرستان وجود دارد.
وی یکی از عوامل توسعه نیافتگی گردشگری در لرستان را باوجود برخورداری از ظرفیت های متنوع طبیعی و تاریخی ناشناخته بودن این استان در سطح کشور دانست و ادامه داد: لرستان برای معرفی قابلیت های تاریخی و اقلیمی خود در رسانه ملی سهمی ندارد و البته تا زمانی که نتوانیم قابلیت های استان را در گام نخست به کشور معرفی کنیم نمی توانیم در این صنعت رشد کنیم.
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با تاکید بر اینکه باید با برگزاری تورهای فرهنگی ظرفیت های تاریخی و طبیعی استان را به دنیا معرفی کنیم، گفت: تحقق این مهم از یک سو نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم شامل ظرفیت های اقامتی، تربیت نیروهای متخصص و ماهر و یک سری زیرساختهای عمومی شامل راه آهن، جاده، و فرودگاه بین المللی و از سوی دیگر بازاریابی و تبلیغات است.
عزیزی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر در لرستان مشوق هایی در بحث واگذاری زمین به صورت رایگان به سرمایه گذاران بخش خصوصی ایجاد شده و معافیت سرمایه گذاران از پرداخت عوارض باعث جذب سرمایه گذاری در لرستان شده است، تصریح کرد: قطعا با یک فرودگاه محلی نظیر فرودگاه خرم آباد نمی توان گردشگر خارجی را آنگونه که فرودگاه مشهد و شیراز با برقراری پروازهای مستقیم جابجا می کنند برای توسعه گردشگری در لرستان جابجا کنیم؛ از این رو امیدواریم با توسعه فرودگاه خرم آباد که در حال انجام است این مهم نیز محقق شود.
وی با بیان اینکه دفاتر خدماتی مسافرتی و گردشگری لرستان برای جذب گردشگر در سطح کشور فعال نیستند، بیان کرد: 26 دفتر مسافرتی و اقامتی در استان لرستان وجود دارد؛ اما تعداد دفاتر فعال شاید به تعداد انگشتان یک دست نیز نرسد در هر حال ضرورت دارد که این دفاتر با دفاتر خدماتی مسافرتی و گردشگری فعال در کشور برای جذب گردشگر ارتباط برقرار کنند.
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به وجود 25 مرکز اقامتی و پذیرایی با ظرفیت 1300 تخت در این استان گفت: به دلیل اینکه استان لرستان هنوز از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل نشده است در طول سال تنها از 50 درصد از ظرفیت مراکز اقامتی و پذیذایی استان استفاده می شود.
عزیزی تصریح کرد: برای تبدیل استان لرستان به مقصد گردشگری باید علاوه بر تبلیغات و اطلاع رسانی، بروکراسی اداری حذف و از ظرفیت بخش خصوصی برای رونق بخشیدن به این صنعت استفاده شود.
وی با اشاره به قرار گرفتن در آستانه تعطیلات نوروز اظهار کرد: ایام نوروز مهمترین رویداد گردشگری در سطح کشور اتفاق می افتد و با این حال باید از این ظرفیت برای معرفی ظرفیت های استان لرستان استفاده کنیم.
راه اندازی 12 رشته تحصیلی در مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی لرستان
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در ادامه با اشاره به اینکه این مرکز نوپا با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در زمینه های مرتبط با نیازهای استان در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام به راه اندازی رشته های تحصیلی خواهد کرد گفت: در حال حاضر این مرکز دارای سه رشته گردشگری، امور فرهنگی-موزه داری و صنایع دستی شاخه سفال و سرافیک در مفطع کاردانی حرفه ای است و اخیر نیز مجوز سه رشته جدید در مقطع کاردانی حرفه ای شامل طراحی لباس، فرش دستباف و تراش سنگ های قیمتی توسط دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم صادر شده است و از این ترم پذیرش دانشجو در این رشته ها با 120 نفر ظرفیت پذیرش آغاز می شود.
عزیزی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی برای تحصیل در سه رشته جدید این مرکز که تعداد آن 60 نفر است پیش ثبت نام کرده اند بیان کرد: ثبت نام دانشجویان ورودی جدید از 14 تا 16 فروردین انجام می شود.
وی صدور مجوز رشته های های تحصیلی در مقطع کارشناسی منوط به گذشت دو سال از فعالیت مراکز است، افزود: در سال 95 نسبت به اخذ مجوز رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی اقدام می شود.
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: در مجموع تلاش می شود تا با اخذ مجوز شش رشته تحصیلی جدید دیگر تعداد رشته های مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به 12 رشته افزایش یابد.
عزیزی با بیان اینکه در این مرکز آموزش ها به صورت تخصصی و کاربردی ارائه می شوند، بیان کرد: اگرچه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی وظیفه ای در امر اشتغالزایی ندارند؛ اما با توجه به اینکه رونق صنعت گردشگری در استان به عنوان اولویت مسئولان ارشد استان مطرح شده است امیدواریم که با تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص زمینه فارغ التحصیلان این مرکز در بخش خصوصی فراهم شود.
وی اظهار کرد: قطعا وجود نیروی انسانی ماهر و متخصص در کنار دیگر زیر ساخت های مورد نیاز برای رونق بخشیدن به صنعت گردشگری می تواند در سرعت بخشیدن به روند تبدیل استان لرستان از معبر گردشگری به مقصد گردشگری نقش به سزایی ایفاء کند.
رئیس مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه نیروهای فعال در حوزه گردشگری استان آموزش دیده و تحصیلکرده این حوزه نیستند و این یک ضعف است، گفت: یکی از رسالت های این مراکز برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی ویژه فعالان حوزه گردشگری است که در این راستا بر اساس تفاهم نامه های منعقد شده با معاونت های مختلف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در سال 95 دوره های کوتاه مدت ویژه کارکنان دفاتر خدماتی مسافرتی و گردشگری و اقامتی برگزار می شوند.