به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، قاسم نظری، رزمنده هشت سال دفاع مقدس در کارگاه « تربیت دانشجو- روایان نور» که روز گذشته در دانشگاه آزاد ایلام برگزار شد گفت: کشور ایران در هشت سال جنگ تحمیلی ۲۰۰ هزار شهید به اسلام تقدیم کرده است که از این میان ۱۲۰۰۰ نفر آن ها در معرکه، سه هزار و ۷۲۸ نفر معلم، هزار و ۱۶۷ نفر دانش آموز، دو هزار ۸۵۷ نفر روحانی، ۴۸ هزار نفر ارتشی، هشتاد و پنج هزار و ۲۲۵ نفر بسیجی، ۱۱۳ نفر شهید اقلیت های مذهبی و چهار هزار و ۳۶۳ نفر شهید زن هستند.
وی میانگین سن شهدای دفاع مقدس را ۲۲ سال عنوان کرد و افزود: آن هنگام که درگیر جنگ بودیم کشورمان ۳۵ میلیون نفر جمعیت داشت که بیش از یک و نیم میلیون نفر از آن به جبهه آمدند، ۳۲۰ هزار جانبار، ۴۵۰۰۰ آزاده و دو هزار و ۵۰۰ مفقود الاثر در میان آمار جنگ تحمیلی دیده می شود که ۲۰۰۰۰ مفقود الاثر تفحص شده اند و ۵۰۰۰ نفر هنوز مفقود هستند.
این رزمنده مرز درگیر در جنگ را یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر اعلام و تصریح کرد: ایران ۲۰۰ عملیات بزرگ و کوچک در طول سال های ۵۹ تا ۶۷ انجام داد که برخی از آن ها به عدم فتح منجر شدند، کشور عراق حدود سه هزار و ۵۰۰ مرتبه برعلیه ایران از سلاح های نامتعارف استفاده کرد حدود ۳۰ مورد از بمباران های شیمیایی در مناطق مسکونی انجام شد که مهمترین آن ها در سردشت اعلام شد، قصاوت قلب صدام را می توان در حلبچه به عنوان بخشی از خاک عراق مثال زد که به دلیل استقبال مردم کُردنشین از سرداران ایرانی و پایکوبی برای رزمندگان اسلام مورد تهاجم قرار گرفت به گونه ای که ۶۰۰۰ کُرد سُنی در همان ساعات اولیه بمباران به شهادت رسیدند.
نظری به هدف واقع شدن هواپیماهای مسافری ایران اشاره کرد و ادامه داد: هواپیماهای تهران- اهواز با حضور شهید محلاتی، فرودگاه شیراز با به شهادت رسیدن ۳۰ نفر و انهدام پرواز ۶۵۵ ایران ایر با شهادت ۲۶۰ سرنشین آن از فجایع ضد انسانی انصار و اعوان استکبار بود.
وی میزان خسارت های وارده بر کشورمان در هشت سال جنگ تحمیلی را ۱۰۰ هزار میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: سازمان ملل که مجری برآورد میزان خسارت های تحمیل شده از سوی عراق بود میزان ۹۷ میلیون دلار را اعلام کرده که البته حتی یک ریال از آن به ایران پرداخت نشد.
این راوی هشت سال دفاع مقدس تشریح کرد: تعداد ۷۰ کشور به صورت غیر مستقیم و ۳۰ کشور به صورت مستقیم وارد جنگ با ایران شدند، رزمندگان کشورمان ۲۴۷ اسیر عربی- آفریقایی گرفتند، کویت خاک خود را در اختیار عراق قرار داد و عربستان با دلارهای نفتی اش از صدام حمایت کرد ضمن اینکه آمریکا نیز با اعمال چهار عملیات دیپلماتیک، مالی، اطلاعاتی و فعالیت های ضد ایرانی به بعث عراق کمک کرد.
نظری به محاصره شدن صدام توسط مجاهدین ایرانی اشاره کر و گفت: با وجود تمام مساعدت هایی که دریافت می کرد زبون بود، در عملیات فتح المبین که در محور شوش- دزفول انجام شد چیزی نمانده بود که مورد اسارت نیروهای ایرانی درآید، بنا به نقل از شاهدان عینی، صدام در آن برهه با پیاده کردن مجروهان یک آمبولانس از میدان گریخت.
وی با تاکید بر اینکه صدام برخلاف ظاهر مقتدرش قلبی ترسو و مرعوب داشت، افزود: براساس گفته های دکتر ولایتی که در سال های پایانی جنگ به ملاقات با صدام رفته بود؛ این ملعون حتی از چهار دیپلمات بی سلاح ایرانی وحشت داشتند، گماردن ۱۲ بدل برای صیانت از جان صدام گواهی بر این ادعا است.
این رزمنده به معترف بودن فرماندهان عراقی به شجاعت ایرانی ها اشاره کرد و گفت: دفاع مقدس، عرضه حضور مردم است، نیروهای نظامی- انتظامی و مسلح نمی توانستند به تنهایی با ارتش تا بن دندان مسلح بعث مقابله کنند، برخی ها درصدد هستند وضعیت آن دوران و حال کشور را با شعب ابی طالب مقایسه کنند در صورتی که ما نه آواره هستیم و نه بر شکم هایمان سنگ بسته ایم، به همت این ملت در وضعیت بدر و خیبر به سر می بریم، دفاع مقدس هرگز تمام شدنی نیست زیرا هم اینک نیز به عبادت « مقاومت» مشغول هستیم.
نظری به گسترش روحیه جهادی میان ملت تاکید و ابراز کرد: سال گذشته در همین استان به تقریر سه کتاب کودکانه در زمینه مقاومت پرداختیم که با استقبال این طیف سنی قرار گرفت، اردوهای راهیان نور مهمترین عرصه برای احیا و انتقال فرهنگ جهاد و شهادت هستند بنابراین راهیان نور باید به بستری برای استقابل از خردسالان مهد کودکی تبدیل شود.
وی مبارزه با بدعت ها را یکی از رسالت های خطیر روایان نور دانست و اعلام کرد: ماهیت تحریف و تفسیر از صدر اسلام تا به امروز برای تغییر واقعیات به نفع فرد یا گروهی خاص بوده است، بدعت ها مگر در سایه ادب، صداقت، صبر و بصیرت روایان سرکوب نخواهند شد.