آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۸۱۲۲

هشدار اوباما به اردوغان درباره سرکوب آزادی مطبوعات

رئیس جمهور آمریکا سرکوب آزادی مطبوعات در ترکیه توسط رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور را به شدت محکوم کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مسیر "بسیار نگران کننده" ای را که اردوغان درقبال آزادی مطبوعات درترکیه دنبال می کند، به شدیدترین لحن محکوم کرد.

 

اوباما که پنجشنبه شب دیداری با اردوغان در واشنگتن داشت، گفت: "هیچ شکی نیست که اردوغان رئیس جمهور ترکیه چند بار براساس روند دموکراتیک انتخاب شده است اما فکر می کنم شیوه او در قبال مطبوعات ممکن است ترکیه را در مسیری قرار دهد که می تواند بسیار نگران کننده باشد".

 

برپایه این گزارش، مسئولان ترکیه به استبداد و بستن دهان خبرنگاران مخالف بویژه بعد از وضعیتی که برای روزنامه زمان این کشور روی داد، متهم هستند.

 

اوباما گفت: "به آزادی مطبوعات به شدت معتقدم و اعتقاد راسخ به آزادی دین و حاکمیت قانون و دموکراسی دارم".

 

وی که در پایان اجلاس امنیت هسته ای در واشنگتن سخن می گفت، افزود: پوشیده نیست که برخی تحرکات در ترکیه وجود دارد که مرا نگران می کند.

 

رئیس جمهور آمریکا گفت که این نگرانی خود را به طور مستقیم به همتای ترک خود ابراز داشته است.

 

برپایه این گزارش، ماههای اخیر شاهد تنش در روابط بین آمریکا و ترکیه بوده است که هم پیمان یکدیگر در سازمان پیمان آتلانیک شمالی (ناتو) هستند. این تنش به علل متعدد از جمله ازادی بیان و مطبوعات و نیز پرونده سوریه بوده است؛ خصوصا از زمانی که آنکارا حمله ای را علیه سازمانهای کرد آغاز کرد. واشنگتن جنگجویان کرد را شایسته تر در مبارزه با عناصر تندرو می داند

 

باراک اوباما تصریح کرد: مثل وضعیت موجود در خصوص بسیاری از دوستان و شرکاء، ما با آنها (ترک ها) کار و همکاری می کنیم و تلاش های آنها را ارج می نهیم. اختلافاتی وجود خواهد داشت و وقتی که اختلاف وجود داشته باشد، آن را بیان خواهیم کرد. این همان چیزی که تلاش کردم در اینجا انجام دهم.

 

محافظان شخصی اردوغان روز پنجشنبه در خارج از اندیشکده بروکینگز در شهر واشنگتن که وی در آنجا سخنرانی می کرد، با خبرنگاران درگیر شدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار