گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نوروز امسال صدا و سیما به رغم فشارهای مالی که بر دوش خود حس می کرد، دست پر ظاهر شد. علاوه بر سریال هایی که از شبکه های سیما پخش شد، برنامه های تولیدی مختلفی را نیز روی آنتن برد. از آقای گزارشگر و خندوانه بگیرید که در نوروز امسال با ساختار جدیدی پخش شدند تا دورهمی و مسابقه شب کوک و... . با هم نگاهی خواهیم داشت به برنامه های صدا و سیما در نوروز 95.
سه ستاره:
«سه ستاره» عنوان ویژه برنامه سال تحویل ۹۵ شبکه سه بود که از اسفند ماه در هشت قسمت به تهیه کنندگی و اجرا احسان علیخانی بر روی آنتن رفت. علیخانی پیش از این با ساخت برنامه «سه ستاره» برای سال تحویل ۹۳ به معرفی برترین بازیگران، مجریان و برنامه های تلویزیونی شبکه سه به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس این شبکه پرداخته بود.
برنامه «سه ستاره»، در سری جدید به انتخاب و بررسی برنامه های برتر تلویزیون در سال ۹۴ پرداخت. رقابت داغ عادل فردوسی پور و رامبد جوان در بخش «بهترین مجری» به جذابیت های این برنامه بیش از پیش افزود. رقابتی که در نهایت عادل فردوسی پور در آن برنده شد، هرچند در بخش بهترین برنامه ورزش و سرگرمی سال 94 برنامه «خندوانه» گوی سبقت از برنامه «90» ربود.
خندوانه:
برنامه ترکیبی رامبد جوان که در سال 94 جزو پر طرفدارترین برنامه های سیما بود، در ایام تعطیلات نوروز با چند تغییر از شبکه نسیم پخش شد. مهمترین تغییر اجرای مسابقه «لباهنگ» بود. اتفاقی که با واکنش های مختلفی روبرو شد. برخی آن را سرگرم کننده دانستند و از آن دفاع کردند و برخی نیز با انتقاد از اجراهای سردِ مهمانان برنامه به رامبد جوان و سری سوم خندوانه واکنش نشان دادند. این واکنش ها به حدی بود که رامبد جوان در یکی از برنامه ها گفت: خندوانه قرار نیست به این صورت ادامه پیدا کند و بعد از تعطیلات نوروز به روال سابق خندوانه برمی گردیم.
نکته دیگر خندوانه حضور پر رنگ «جناب خان»، شخصیت عروسکی خلاق و بامزه آبادانی بود که مثل همیشه با شوخی های خلاقانه و حس شوخ طبعی بالایش به جذابیت های برنامه افزوده بود.
شب کوک:
در یک نظرسنجی که مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما از ابتدای فروردین 95 انجام داده بود، برنامه «شب کوک» با حدود 40 درصد بیننده، بعد از «خندوانه» دومین برنامه پربیننده در اولین هفته نوروز لقب گرفت.
«شب کوک» یک مسابقه خوانندگی است که در آن شرکت کنندگانی که عموماً جوان هستند و غالباً موسیقی «پاپ» کار می کنند با هم مسابقه می دهند و 4 داور، که متشکل از 2 خواننده و 2 موزیسین است، کار آنها را داوری می کنند. این برنامه که از اوایل مهر آغاز شده بود در ایام نوروز هم ادامه پیدا کرد و مراحل پایانی آن از شبکه نسیم پخش شد.
در سری اول این برنامه، در نهایت، علی پورصائب به عنوان نفر اول انتخاب شد و جایزه در حدود صد میلیون تومان برنده شد.
گفته می شود این برنامه تقلیدی است از یکی از برنامه های پرطرفدار ماهواره که فرم و ساختاری مشابه با «شب کوک» دارد.
دورهمی:
مهران مدیری پس از دوری چند ساله اش از صدا و سیما در سال گذشته با سریال «در حاشیه» آشتی خودش را با رسانه ملی اعلام کرد. او بعد از ساخت سری دوم «در حاشیه» که البته چندان مورد استقبال قرار نگرفت، نوروز امسال با برنامه «دورهمی» مهمان خانه های مردم بود. مرد هزار چهره یِ سینما و تلویزیون این بار در قامت مجری و گرداننده برنامه ای کم و بیش مشابه «خندوانه» محور برنامه «دورهمی» بود.
گفته می شد این برنامه هم از روی یک برنامه تلویزیونی هندی کپی زده شده است. «دورهمی» که در روزهایی جمعه و شنبه پخش می شد، یعنی روزهایی که «خندوانه» پخش نمی شد، با استقابل نسبی مخاطبان روبرو شد و در رتبه سوم نظرسنجی صدا و سیما قرار گرفت.
«دورهمي» دكوري عظيم داشت كه در هر قسمت ٣٠٠ نفر از مخاطبان -كه طي يك فراخوان براي حضور در برنامه ثبت نام مي كردند- به تماشاي بازي بازيگران مي نشستند. طراحی دکور آن و نوع اجرای آن شباهت هایی به تئاتر هم دارد.
بیمار استاندارد:
سریال «بیمار استاندارد»، به کارگردانی سعید آقاخانی، که در تعطیلات نوروز از شبکه یک سیما پخش شد، مشترکاً توسط خود آقاخانی و بهرام توکلی نوشته شده بود.
سریال «بیمار استاندارد» درباره جوانی است به نام (بهنام) که نقش آن را بابک حمیدیان بازی می کند. فردی تحصیل کرده که با بازی کردن نقش بیماران روحی و روانی می خواهد دانشجویان را بیازماید. فیلم در واقع روایت ماجراهایی است که این آزمایش برای بهنام بوجود می آورد.
در سریال «بیمار استاندارد» که در ۱۴ قسمت ۴۵ دقیقه ای پخش شد، علاوه بر بابک حمیدیان بازیگران به نامی مثل پوریا پورسرخ در نقش حامد، جواد عزتی در نقش مسعود و حسین محب اهری در نقش پوربنا، شیلا خداداد در نقش ترانه به ایفای نقش پرداختند.
سریال «بیمار استاندارد»، با حدود 68 درصد رضایت مخاطبان جزو برنامه های پر طرفدار شبکه یک سیما در ایام تعطیلات نوروز بود.
زعفرانی:
«99 درصد، کمی بیشتر و کمتر فرقی نمی کند. اگر زعفرانی باشی همه چیز درست پیش می رود. خانواده ناصر و نسرین که زندگی شان عطر و طعم زعفرانی دارد، از این قاعده مستثنی نیستند.اگر چه صد تا دوست دارند و البته یک دشمن...» این خلاصه داستان سریال «زعفرانی» است. سریالی با مضمون خانوادگی و البته فضایی کمدی و طنازانه.
سریال عیدانه شبکه دو که در 15 قسمت به روی آنتن رفت علاوه بر مهدی هاشمی، مهران احمدی، هادی کاظمی، ستاره اسکندری و نرگس محمدی نیز حضور داشتند.
سریال «زعفرانی» پر بینندهترین برنامه شبکه دو با حدود 38 درصد بیننده و 78 درصد رضایت در حد زیاد و خیلی زیاد ساخته حامد محمدی بود؛ کارگردان جوانی که بیشتر او را به خاطر فیلمنامه «طلا و مس» می شناسند.
قرعه:
سریال «قرعه» همچنان که از اسمش معلوم است، درباره قرعهکشی میان چند خانواده تهرانی بود که با نزدیک شدن به ایام نوروز به مشکلاتی بر میخورند. فیلم با زبانی طنز گریزی هم به مشکلات اقتصادی و اجتماعی خانواده های ایرانی زده است.
سریال «قرعه» که برزو نیکنژاد آن را کارگردانی کرد در 15 قسمت از شبکه 3 سیما پخش شد. سریالی که ابتدا قرار بود به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه کنندگی الهام غفوری ساخته شود، ولی به دلیل درگیری این زوج برای ساخت سریال سنگ پا برزو نیک نژاد کارگردانی و محمود اتحادی تهیه کنندگی سریال را عهده دار شدند. نیکنژاد که در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی «زاپاس» حضور داشت، از حمیدرضا آذرنگ و فریبا متخصص در نقش زن و شوهر اصلی سریال استفاده کرده است.
طبق نظرسنجی مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما 80 درصد مخاطبان رضایت خود را از این سریال اعلام کرده اند.
به طور کلی می توان به عملکرد صدا و سیما در ایام تعطیلات نوروز 95 نمره قبولی داد. خاصه با در نظر گرفتن اینکه فشارهای مالی در سال های اخیر بر گُرده رسانه ملی بیش از پیش سنگینی می کند. با این همه میزان استقبال مخاطبان از برنامه های مختلف رسانه ملی در نوروز 95 گواه دیگری بر این مدعاست.
و از همه بی کیفیت تر شب کوک بود