آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۹۳۰۲
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد

آمریکا احتمال دسترسی ایران به سیستم مالی این کشور را رد کرد

سخنگوی کاخ سفید گفت: گزارش‌ها در مورد اینکه ایالات متحده قصد دارد در حال بررسی دادن اجازه برای دسترسی به سیستم مالی ایالات متحده، غلط است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشحو، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه در نشست خبری روزانه حضور یافت و به سوالات خبرنگاران در مورد موضوعات مختلف پاسخ داد. 

 

ارنست در پاسخ به سوالی در مورد احتمال ایجاد امکان استفاده از دلار در مبادلات ایران و بانک‌های اروپا گفت: «آنچه به طور مشخص می‌توانم بگویم، این است که ایالات متحده تصمیمی برای برقرار کردن مجدد مجوز موسوم به "مجوز تراکنش‌های دور برگردان" برای ایران را ندارد. به این خاطر که ایالات متحده برخی از قوانین خود را برای برقرار کردن مجوز دور برگردان به کوبا اصلاح کرد. اما قصد نداریم که این مجوزها را برای تراکنش‌های آغاز‌ شده از ایران، برقرار کنیم.»

 

مبادلات دوربرگردان (U-Turn transfers) اصطلاحا به مبادلات مالی گفته می‌شود که در جریان آن سرمایه و پول از یک بانک خارجی وارد ایالات متحده شده و سپس از طریق بانکی دیگر از سیستم مالی آمریکا خارج می‌شود. 

 

این معاملات تا نوامبر سال 2008 برای ایران امکان پذیر بود، اما در آن سال دولت آمریکا قوانین تحریمی ایران را تشدید کرده و انجام چنین تراکنش‌هایی از سوی ایران را ممنوع کرد. 

 

سخنگوی کاخ سفید افزود: «گزارش‌ها در مورد اینکه ایالات متحده قصد دارد در حال بررسی دادن اجازه برای دسترسی به سیستم مالی ایالات متحده، غلط است. آنچه مایل به انجام آن هستیم و یک سال است که به دنبال آن هستیم، این است که اطمینان پیدا کنیم که ایالات متحده و جامعه بین‌الملل به تعهداتی که در قالب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) داده‌اند عمل کنند، چراکه ما تائید کرده‌ایم که ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده است.»

 

وی با برشمردن تعهدات انجام‌شده از سوی ایران در زمینه محدود کردن برنامه هسته‌ای، ادامه داد: «از آنجا که ایران این تعهدات را انجام داده است، ما و جامعه بین‌الملل هم ملزم هستیم که معافیت‌های تحریمی را که وعده داده بودیم، به آن‌ها ارائه کنیم. اما ما قادر هستیم بدون برقرار کردن مجدد مجوز "مبادلات دوربرگردان" یا اعطای دسترسی ایران به سیستم مالی ایالات متحده، این کار را انجام دهیم.»

 

ارنست در پاسخ به سوالی در مورد گفته‌های نمایندگان کنگره که می‌گویند دولت باراک اوباما آن‌ها را در ارتباط با توافق هسته‌ای با ایران فریب داده، گفت: «آنچه در مورد آن اطمینان دارم، این است که وزارت خارجه در ارتباطش با کنگره در مورد توافق، شفافیت کامل داشته و نمایندگان به صورت مداوم در جریان قرار گرفته‌اند، حتی در حالی که مذاکرات همچنان در جریان بود و همین طور بعد از آنکه توافق نهایی شد.»

 

وی در ادامه با بیان اینکه توافق هسته‌ای منافع امنیت ملی ایالات متحده را تامین کرده و امنیت متحدان واشنگتن به خصوص اسرائیل را افزایش داده، گفت: «از اینکه توانسته‌ایم تائید کنیم که ایران تاکنون به توافق هسته‌ای پایبند بوده، خرسند هستیم.»

 

در هفته‌های گذشته رسانه‌های آمریکایی از جمله خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده‌اند که دولت آمریکا قصد دارد در پاسخ به گلایه‌های ایران مبنی بر رفع نشدن موانع تجارت خارجی تهران با وجود اجرایی شدن برجام، مسیری محدود برای معاملات دلاری شرکت‌های خارجی با ایران برقرار کند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار