به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، عبدالرحمان رستمیان، عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مخالفت با بررسی کلیات لایحه بودجه سال 95 کل کشور در صحن علنی گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در بودجه امسال به آن توجه شده است کاهش سهم نفت بر درآمدهاست که این سهم باید در بخش های سرمایه گذاری و پروژه هایی که محرک توسعه هستند هزینه شود.
وی در ادامه افزود: مواردی در سال گذشته وجود داشت که نسبت به آن موارد کوتاهی هایی انجام شد که می بایست در خصوص برخی از کالاها مالیات دریافت شود مثلا مالیات بر کالاهای آسیب رسان که متاسفانه جلسات تشکیل نشد و وزیر صنایع و معادن و اقتصاد در جلسات حضور نیافتند.
وی در ادامه به مالیات خرده فروشی اشاره کرد و گفت: مالیات بر سیگار یکی از هوشمندترین مالیات هایی است که در کشورهای جهان انجام می شود اما این موضوع در کشور کوتاهی شده و این امر صورت نگرفته است.
رستمیان در ادامه به نوشابه های گازدار که باعث مشکلات عدیده برای مردم می شود اشاره کرد و گفت: در سال های 93 مالیات نوشابه های گازدار را کاهش دادیم و حتی در سال 95، 12 هزار میلیارد تومان بودجه برای آن پیش بینی کرده ایم و این امر باعث شده است تا مشکلات عدیده ای برای ما به وجود آید در حالی که در کشورهای جهان برای این گونه نوشابه ها که باعث دیابت و پوکی استخوان می شود مالیات دریافت می کنند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مطلب که مالیات بر درآمد در کشور ما سیستماتیک نیست گفت: فرار مالیاتی در کشور ما به دلیل اینکه مالیات بر درآمد به صورت سیستماتیک نیست بسیار است ما از حقوق و آب و برق مالیات کسب می کنیم اما نسبت به خیلی از موارد دیگر که باید مالیات دریافت شود افراد مالیات نمی دهند و اگر مالیات ما پلکانی صورت نگیرد مطمئن باشید اختلافات و مشکلات کشور برطرف نخواهد شد.
وی گفت: در اکثر کشورهای جهان وقتی افراد درآمدشان بالا می رود 85 درصد درآمد خود را مالیات دریافت می کنند اما در ایران رصد نمی کنیم چه میزانی حقوق دریافت می کنند تا براساس حقوق مالیات دهند لذا فرار مالیاتی در کشور ما بالا است.
رستمیان در ادامه به قاچاق کالا در کشور اشاره کرد و گفت: اگر سیستم بگذاریم و براساس سیستم مالیات دریافت کنیم و یا افراد را جریمه کنیم قطعا بسیاری از مشکلات کشور برطرف خواهد شد مثلا در سال گذشته بیان کردند که زیر 5 درصد قاچاق وجود دارد اما جریمه دو برابری برای آن در نظر گرفته اند که این امر بر عدالت نیست چرا که اگردر کشوری زیر 5 درصد قاچاق وجود دارد باید 20 برابر جریمه صورت می گرفت نه دو برابر متاسفانه جریمه های ما براساس تعادل و عدالت نیست و باید این امر اصلاح و بروزرسانی شود.
وی در ادامه به ارزش افزوده و حقوق گمرکی اشاره کرد و گفت: باید براساس سیستمی که اصلاح می شود ارزش افزوده بر کالاهای گمرکی افزایش پیدا کند و ما این امر را در اختیار دولت قرار داده ایم تا دولت این کار را انجام دهد اگر این امر صورت بگیرد درآمد یک درصد کالاهای مصرفی 3000 میلیارد تومان خواهد بود اما دولت این امر را انجام نداده است.
رستمیان به مدیریت بر درآمد اشاره کرد و گفت: اگر مدیریت بر درآمد داشته باشیم دیگر نباید برای یک وزارتخانه سه مدیر کل انتخاب شود مثلا در وزارت نیرو ما 5 مدیر کل داریم با این امر ما نه تنها حجم دولت را کاهش نداده ایم بلکه دولت را بزرگ تر نیز کرده ایم و یکی از بهترین راهکارهای کاهش حجم دولت این است که میزان مدیر کل ها و ساختمان های اداری را به خصوص در مراکز استان ها کاهش دهیم.
رستمیان تصریح کرد: آموزش عالی کشور ما هنوز رشته هایی که دانشجویان آن در کشور اشباع شده است را دانشجو می پذیرد و باید این امر از دانشگاه ملی حذف شود و من نمی دانم که در کجای دنیا فردی را از دیپلم بورسیه می کنند.
وی افزود: متاسفانه برای واردات کالا از مرزنشینان مالیات دریافت نمی کنیم معافیت مالیاتی بر آنها تدوین کرده ایم اما برای صادرات معافیت مالیاتی وجود ندارد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که در هر سال 20 یا 10 درصد واردات کشور را کاهش داده و صادرات را افزایش دهیم و نمایندگان و مقام معظم رهبری بر این امر تکلیف و تاکید کرده اند اما نسبت به این مورد اقدامی صورت نگرفته است.
وی در ادامه به آمایش سرزمینی اشاره کرد و گفت: در خصوص آمایش سرزمینی نیز تکلیفی در نظر گرفته نشده است که براساس ظرفیت های استان ها تولیدات انجام شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سازمان مدیریت کشور ما باید براساس عدالت مدیریت صورت گیرد ولی ما شاهد هستیم که بسیاری از پروژه های ما در اختیار دولت است و دولت این پروژه ها را به بخش خصوصی واگذار نکرده است و اگر به بخش خصوصی واگذار شود تولید و توسعه در کشور شاهد خواهیم بود.
وی افزود: بهره تولید در اقتصاد دولت بالا است و این امر پیگیری نشده است تا بهره تولید کاهش پیدا کند و برخی از بودجه های هدفمند با افزایش مواجه هستند که این می تواند برای کشور ایجاد مشکل کند.
رستمیان در خاتمه افزود: تقاضا دارم که این مشکلات موجود در بودجه اصلاح شود و اگر این کار انجام نشود و مدیریت هوشمند نباشد مشکلات ما همچنان پابرجا خواهد بود.