به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، علي اکبر صالحي در گفت و گو با بخش خبري 21 سيما افزود: عمده مشخصات 10 سايت جديد غني سازي بر اساس تجاربي که آموختيم اين است که با استفاده از پدافند غيرعامل در جاهايي تاسيس کنيم که يکسري مشخصات اين پدافند در آن رعايت شود ؛ اين سايت ها بايد در مقابل هر گونه حمله مصونيت داشته باشند.
وي گفت: جمهوري اسلامي ايران اين تصميم را گرفته است که براي لحظه اي فناوري هسته اي به خصوص بحث غني سازي اورانيوم تعطيل نشود؛ به همين اعتبار بود که ما سايت فردو را راه اندازي کرديم.
صالحي تصويب قطعنامه در شوراي حکام را فاقد ارزش و بار حقوقي و صرفا به منظور پيام به ايران بيان کرد و افزود: فکر مي کنم که غرب در يک سردرگمي قرارگرفته است؛ يک تناقض عجيب در غرب پابرجاست ؛ گروهي در غرب مي خواهند برون رفت آبرومندانه اي درخصوص پرونده هسته اي ايران داشته باشند و گروهي هم به هر حال متمايل به اين امر نيستند.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت: آلمان در شوراي حکام پرچمدار گروهي شد که متمايل نبودند؛ البته اين هيچ ارتباطي به آژانس بين المللي انرژي هسته اي به آن مفهوم ندارد.
صالحي افزود: اين گروه 1+5 و در راس آن آلمان بود که قطعنامه را پيشنهاد کرد و به هر حال با فشارهاي سياسي که آوردند، راي آورد.
وي گفت: بيشتر 35 عضو شوراي حکام ، کشورهاي غربي هستند و به هر ترتيب وقتي به راي گيري برسد، آنها اين راي را خواهند داد.
صالحي افزود: اما براي نخستين بار 10 کشور بزرگ از جمله آفريقاي جنوبي، ترکيه، مصر، پاکستان، ونزوئلا، کوبا و مالزي از 35 کشوري که عضو شوراي حکام هستند با اين قطعنامه همراهي نکردند.
وي گفت: فکر مي کنيم پيام اين قطعنامه اين بوده است که ميزان مقاومت ملت ايران را بسنجند، ببينند جديت اين ملت درباره حفظ فناوري هسته اي و اين دستاورد در چه حد است؛ اين را مي خواستند.
صالحي افزود: پيامي که هيئت دولت به اين قطعنامه فرستاد پيامي محکم است و ما قراراست 10 سايت جديد به اندازه نطنز يعني با توليداتي به اندازه توليدات نطنز بسازيم.
وي گفت: ما در اين 10 سايت جديد غني سازي از سانتريفيوژهاي جديد استفاده خواهيم کرد، تعداد سانتريفيوژها کمتر و سايت کوچکتر خواهد بود اما همان توليد(نطنز) را خواهد داشت.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت: اين سايت ها در دل کوه قرار خواهد داشت که يک سرباره قابل توجهي بالاي سايت داشته باشد که از هر نوع حملات مصون باشد.
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت: روز چهارشنبه هيئت دولت درباره سوخت راکتور تحقيقاتي تهران تصميم مي گيرد.
علي اکبر صالحي در گفت و گو با خبر سيما در پاسخ به اينکه آيا دولت پس از تصميمش مبني بر ساخت 10 سايت جديد غني سازي اورانيوم، تصميمات ديگري در واکنش به رفتار 6 کشور خواهد داشت، افزود: ما براي بيان شفاف سازي و اعتمادسازي ، از طريق آژانس بين المللي انرژي اتمي تقاضاي تامين سوخت رآکتور تحقيقاتي تهران را مطرح کرديم؛ سوختي که با غناي 20 درصد باشد.
وي گفت: هر چند ما توانايي تامين سوخت راکتور تحقيقاتي تهران را در داخل داريم اما در اين تقاضا از آژانس بين المللي انرژي اتمي، پيام هاي فراواني به صورت مستتر نهفته بود.
صالحي افزود: ما فکر مي کرديم که غرب اين پيام ها را درک کند و راه تقابل را به راه تعامل تغيير دهد اما گويي بعضي گوش ها در غرب اين پيام را نشنيدند.
معاون رئيس جمهور گفت: اينها متاسفانه دست به اقدامي زدند که فکر مي کنم روز چهارشنبه هيئت دولت بحث تامين سوخت راکتور تحقيقاتي تهران را در دستور کارش قرار دهد./انتهاي پيام/