کد خبر:۵۰۲۵۸۹
رئیس دانشکده طب سنتی مشهد:

دانشکده طب سنتی دارای ۶۲ دانشجوست/ دانشجویان طب سنتی باید دارای مدک پزشکی عمومی باشند

رئیس دانشکده طب سنتی مشهد گفت: در حال حاضر دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای ۶۲ دانشجو متشکل از ۳۱ دانشجوی دختر و ۳۱ دانشجوی پسر است.

توکل افشار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با بیان این نکته که کشور ما یک سابقه قابل توجه و طولانی در بحث طب سنتی دارد، گفت: تفاوت این سابقه کهن در بحث طب سنتی با اکنون در این است که در گذشته این فعالیتها در قالب آکادمیک انجام نمی‌شد و امروز در فضای دانشگاهی طب سنتی در حال تعریف به جهان و مردم است.

 

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: در گذشته عمده افرادی که وارد این حیطه می‌شدند به صورت تجربی و غیر حرفه‌ای این عرصه را درک می‌کردند که این موضوع مشکلاتی را برای سلامت جامعه به دنبال داشت.

 

توکل افشار به تلاش وزارت بهداشت جهت آکادمیک کردن علم طب سنتی در کشور اشاره داشت و متذکر شد: وزارت بهداشت در کشور از سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ تلاش خود را جهت بردن علم و دانش طب سنتی به فضای دانشگاهی آغاز کرد و اقدام به ایجاد رشته‌های طب سنتی در دانشگاه کرد.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در شورای گسترش وزارت بهداشت رشته طب سنتی دارای مجوز و اعتبار شد و اکنون در رشته‌های طب سنتی در دانشکده‌های طب سنتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور پذیرش دانشجو در حال انجام است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: در حقیقت دانشکده‌های طب سنتی جهت گسترش هر چه سریعتر این رشته تحت عنوان طب سنتی و مکمل برنامه ریزی و دایر شده‌اند.

 

دانشکده طب سنتی مشهد سال ۱۳۸۹  آغاز به کار کرد

 

توکل افشار سال ۱۳۸۹ را آغاز به کار دانشکده طب سنتی در مشهد دانست و متذکر شد: در این سال بود که دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست مجوز پذیرش دانشجوی طب سنتی را از وزارت خانه دریافت کند.

 

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: سال 89 چهار دستیار طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرش شدند و توسعه برنامه‌ها در حوزه طب سنتی در مشهد آغاز شد.

 

این استاد دانشگاه به وجود برخی مشکلات در ابتدای پذیرش دانشجوی تخصصی طب سنتی اشاره داشت و افزود: در ابتدا مشکلاتی برای ما از این حیث که دانشجویان پذیرش شده در مشهد با همکاری دانشگاه تهران وارد دوره شده و اکثر درس‌ها را در تهران گذرانده بودند وجود داشت.

 

وی ادامه داد: بر این اساس در مشهد اساتیدی را جذب کردیم تا دانشجویان تمام طول دوره خود را در مشهد گذرانده و تربیت این دانشجویان را خودمان بر عهده گرفتیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پذیرش هفت دوره دانشجوی تخصصی طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و افزود: در حال حاضر این دانشکده دارای تعداد قابل توجهی دانشجوی طب سنتی می‌باشد که در هر دوره پذیرش دانشجوی ما بر اساس شرایط موجود داری تفاوت، افزایش و کاهش تعداد نفرات بوده است.

 

دانشجویان طب سنتی باید دارای مدک پزشکی عمومی باشند

 

توکل افشار در پاسخ به این سئوال که شرایط دانشجویان علاقمند به شرکت در رشته طب سنتی در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد چیست، گفت: دانشجویان این دانشکده را وزارت بهداشت مشخص می‌کند؛ اما تمامی دانشجویان باید دارای مدرک دکترای پزشک عمومی بوده و به عنوان پزشک وارد این دانشکده شوند.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: متقاضیان علاقمند باید در آزمون ورودی رشته طب سنتی که سالی یک بار در ابتدای آبان ماه و نیمه اول سال تحصیلی به صورت کشوری و توسط وزارت بهداشت گرفته می‌شود شرکت و البته مصاحبه ورودی را نیز پشت سر بگذرانند.

 

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: پس از برگزاری آزمون و مصاحبه است که دانشجویان بر اساس رتبه و سهمیه هر دانشکده توسط وزارت بهداشت به دانشگاه‌های کشور معرفی می‌شوند.

 

وی از پذیرش پنج دانشجو در نیم سال دوم سال 94 در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و تصریح کرد: در دوره اخیر که از نیم سال دوم سال گذشته آغاز شده است پنج دانشجو از طرف وزارت خانه به ما معرفی شده‌اند که در حال حاضر در حال گذراندن دروس خود می‌باشند.

 

توکل افشار با ابراز  بی اطلاعی از تعداد شرکت کنندگان و قبول شدگان متقاضیان رشته طب سنتی در طول سال در کشور، بیان داشت: آزمون و مصاحبه این دانشجویان به صورت عمومی برگزار می‌شود و ما از تعداد متقاضیان و تعداد قبول شدگان به صوت کلی اطلاعاتی نداریم.

 

هفت دانشکده طب سنتی در کشور وجود دارد

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: اما در مجموع هفت دانشکده طب سنتی در حال پذیرش دانشجو در کشور هستند و این دانشجویان بر اساس نمره آزمون، نحوه مصاحبه و رتبه دریافتی، دانشگاه محل تحصیل خود را انتخاب می‌کنند.

 

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب دانشجو و تعداد دانشجویان تخصصی را همگام با امکانات دانست و گفت: جذب دانشجوی تخصصی، نیازمند در اختیار داشتن نیروی انسانی محقق، عضو هیئت علمی، ساختار آموزشی و گروه‌های آموزشی متعدد است و بر این اساس نمی‌توان در جذب این دانشجویان با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم پذیرش تعداد بالا را در دستور کار قرار دهیم.

 

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از وجود دو گروه آموزشی در دانشکده طب سنتی مشهد خبر داد و بیان داشت: ما در دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو گروه داریم که اولی گروه آموزشی طب سنتی است که دارای شش عضو هیئت علمی و یک نفر متخصص داروسازی و مرتبط با داروهای طب سنتی است.

 

وی ادامه داد: طب چینی و مکمل گروه دیگر ما را شکل می‌دهد که عمده تلاش این گروه ارائه خدمات درمانی میباشد این گروه دارای شش عضو هیئت علمی متخصص طب چینی و مکمل است که به دلیل نگذراندن مراحل قانونی اجازه جذب دانشجو در این گروه را نداشته و تنها خدمات طب چینی و سوزنی را انجام می‌دهند.

 

تربیت نیروی محقق رسالت دانشکده طب سنتی مشهد است

 

توکل افشار رسالت دانشکده طی سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را تربیت نیروی محقق عنوان کرد و گفت: با توجه به این که در زمینه طب سنتی افرادی غیر متخصص در جامعه در حال ارائه خدمات نامطلوب به مردم هستند ما تلاش داریم تا در دانشکده‌های طب سنتی با تربیت نیروی متخصص خدمات مطلوب همراه با کار آموزشی و پژوهشی و تحقیقتای به مردم ارائه دهیم.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: ما تلاش داریم تا فارغ التحصیلان دانشگاهی خود را با برپایی درمانگاه‌های طب سنتی در سطح جامعه به ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم نزدیک کرده به نحوی که در حال حاضر در سطح شهر مشهد دارای سه درمانگاه هستیم که اعضای هیئت علمی دانشکده در این درمانگاه‌ها در حال ارائه خدمات درمانی به مردم هستند.

 

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: به جزء درمانگاه مستقر در طبقه پایین دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دو درمانگاه دیگر در بیمارستان های امام رضا(ع) و قائم(عج) قرار دارد که اعضای هیات علمی دانشکده در این درمانگاه ها جهت ارائه خدمات مشغول هستند.

 

عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نوبت دهی در این سه درمانگاه را بر اساس قانون دانشگاه و درمانگاه‌ها، اینترنتی دانست و تصریح کرد: وزارت بهداشت در نظر دارد که در شهرهای مختلف درمانگاه‌های طب سنتی را با نام سلامت کده تاسیس کند که تلاش می‌شود با همکاری بخش خصوصی این سلامتکده‌ها را در کشور توسعه یابند.

 

سه سلامتکده در مشهد ایجاد می‌کنیم

 

وی ادامه داد: در حال حاضر در مشهد یک سلامتکده را در میدان تختی تاسیس کرده‌ایم؛ اما سه سلامتکده دیگر باید در نقاط مختلف شهر تاسیس شوند که امیدواریم با کمک بخش خصوصی و خیرین در مسیر تاسیس زیر ساخت‌های این سه سلامتکده حرکت کنیم.

 

توکل افشار به حمایت ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همراه معاونت آموزشی از ایجاد این سلامت کرده‌ها اشاره کرد و گفت: جهت ارائه خدمات مطلوب درمانی به مردم ما ناگزیر از توسعه سلامتکده‌ها و نظارت بر آن‌ها هستیم که بر این اساس سلامتکده ابالفظل(ع) در ابتدای جاده قوچان و دو سلامتکده دیگر در منطقه کوثر و یکی در میدان شهر ساخته خواهد شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار