به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکترسیدحسن هاشمی درنشت مشترک معاونت اجتماعی وزارت بهداشت و انجمنهای فعال درحوزه دیابت اظهارداشت: اینکه بیاییم و هرسال یک بار دور نیز جمع شویم و درباره مشکلات دیابت در کشورصحبت کنیم، کاری از پیش نمی رود؛ باید به شکل جدی وارد عمل شد و در این کار نقش اصلی را خود مردم و سازمان های مردم نهاد دارند.
وزیربهداشت با اشاره به نقش مهمتر پیشگیری نسبت به درمان در کنترل دیابت که با توانمندسازی مردم از طریق آموزش های همگانی فراهم می شود، خاطرنشان کرد: دولت و وزارت بهداشت به تنهایی نمی توانند این مشکل را رفع کنند و انجمن ها و سازمان های مردم نهاد نباید تنها به این امید باشند.
وی در این مورد افزود: NGOها باید در این مورد تلاش جدی داشته باشند وخودشان کاری کنند، این مشکلی نیست که بتوان آن را در وزارت بهداشت حل کرد و تنها راه برون رفت از آن آموزش و پیشگیری توسط مردم و سازمانهای مردمنهاد خواهد بود.
هاشمی همچنین با تاکید بر نقش پزشکان عمومی در کنترل دیابت در کشور گفت: به نظر من یک پزشک عمومی میتواند مراقبت ها و پایش های مورد نیاز بیماران مبتلا به دیابت را انجام دهد و این گروه به همراه گروه پرستاری و متخصصان تغذیه میتوانند یک کلینیک جامع را برای پیشگیری و درمان دیابت تشکیل دهند و در این مورد الزاما نیازی به متخصص غدد نیست.
وزیربهداشت ثبت نشدن بیماران دیابتی را یکی ازمشکلات جدی در این بخش دانست و در این مورد گفت: اگر سیستم ثبت دیابت ایجاد شود، راحتتر میتوان در این زمینه تصمیمگیری کرد؛ چرا که میزان مصرف داروها و تجهیزات مورد نیاز این بیماری و همچنین رده سنی مبتلایان به آن را تعیین میکند و البته راهاندازی درمانگاههای زنجیرهای با رویکرد پیشگیری نیز میتواند در این راستا بسیار موثر باشد.
وزیربهداشت ضمن اشاره به فعالیت شبکههای بهداشت و درمان در حوزه پیشگیری از بیماری دیابت گفت: درعین حال باید به این نکته نیز توجه داشت که اگر این سیستم ثبت برای همه کشور نیز راهاندازی شود باز هم از کلینیکهای زنجیرهای بینیاز نخواهیم بود.
وزیربهداشت در پایان ضمن تشکر از همکاری ارگان های مختلف و اقدامات انجام شده توسط آنها در زمینه کنترل دیابت گفت: باید توجه داشته باشیم که در این زمینه تهران به عنوان یک الگو عمل می کند و اگر در این شهر بتوانیم طرح ها و برنامه های خود را به درستی اجرا کنیم، می توانیم الگوی مناسبی برای الگوبردای سایر استان ها و شهرها باشیم.
آقای عزیز همانطور که گفتید هر ساله کارتان همین شده که هرسال یک بار دور نیز جمع شوید و درباره مشکلات دیابت در کشورصحبت کنید و نمیخواهید راه حل ها را بشنوید. مدت پنج سال است که راه حل ارائه دادم ولی در کشور گوش شنوایی نبود. باز هم میگویم میتوان مصرف شکر مملکت را به نصف تقلیل داد. فقط باید گوش شنوایی در دولت باشد تا اجرا کند. آماده ارائه راه حل هستم. ارادتمند مهندس مهدیزاده