به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امیر سهرابی با اشاره به اینکه موزه عروسک و اسباب بازی چهار مجموعه عروسک خیمه شب بازی دارد که سه مجموعه آن مربوط به اواسط تا اواخر قاجار هستند، اظهار داشت: این اشیا براساس شرایط نگهداری و گذشت زمان دچارآسیبهایی شدند و نیازمند حفاظت اصولی هستند تا بتوان آنها را به عنوان یک سند ارزشمند نگهداری کرد.
سهرابی به همکاری دانشگاه اصفهان برای مرمت یکی از عروسکهای موزه اشاره کرد و گفت: طاهره حاجیزاده، دانشجوی کارشناسیارشد رشته مرمت اشیا، پایاننامه خود را باعنوان «فنشناسی،آسیبشناسی،مرمت و ارائه طرح حفاظت سه نمونه از عروسکهای خیمهشببازی موزه عروسک و اسباببازی کاشان » با راهنمایی حمیدرضا بخشندهفرد و مشاوره محسن محمدیآچاچلویی انتخاب کرده و بر این اساس نخستین عروسک برای مرمت تحویل این دانشگاه شده است.
مدیر موزه عروسک و اسباببازی کاشان با اشاره به اینکه قدیمیترین مجموعه عروسک ایران در این موزه نگهداری میشود، گفت: سال گذشته به درخواست موزه، کارشناسان پژوهشکده مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی بازدیدی از عروسکها داشتند و در گزارش بازدید برلزوم و ضرورت اقدامات حفاظتی و مرمتی تاکید کردند. براساس این گزارش قدیمیترین مجموعه عروسک ایران که در این موزه نگهداری میشود، نیاز به اقدامات حفاظتی و مرمتی فوری دارد.
سهرابی تخصیص نیافتن بودجه را عامل مرمت نشدن عروسکهای مجموعه دانست و اضافه کرد: متاسفانه با وجود گزارش پژوهشکده و درخواست ما از اداره کل موزهها، هنوز اعتباری برای حفاظت و مرمت عروسکها اختصاص داده نشده است.
به گزارش chn - نخستین عروسکی که به کارگاه مرمت دانشگاه هنر اصفهان سپرده شد از مجموعه قدیمیترین عروسکهای ایران و درمنطقه نایین و اردکان ثبت شده است. این عروسک قدمتی بین 130 تا 150 سال دارد. عنوان این عروسک مشخص نیست اما در مشابهت عروسک دیگری با نام« فراش»، احتمال دارد که این عروسک نیز عروسک فراش باشد.