به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی خانه شهریاران جوان پنجمین نشست عصرانه به وقت جوانی با موضوع (جوان،نوسازی ادبیات فارسی بر مبنای ارمان های انقلاب اسلامی)با حضور شاعران اسماعیل امینی و سعبد بیابانکی به همت خانه شهریاران جوان انجام شد .
در ابتدای این نشست اسماعیل امینی با اشاره به تغییرات گسترده در ارمان های جوانان از سال های اوایل انقلاب تا کنون گفت: در جامعه اسلامی اکنون در جایی هستیم که قانون و حق در راس امور است و عاطفه مزید بر آن شده چنان که در زمان گذشته اکثر مسئولیت ها ی عادی را افراد می پذیرفتند و شوقی جهت دریافت پست ها و مسئولیت های مهم نبود و کسی مردم رو به سمت خود دعوت نمی کرد بلکه هدف خدمت و ایثار و فدا کاری بود اما امروزه متاسفانه می بینیم که این مسایل از بین رفته است و ما امروز نا گزیریم این مسایل را توضیح دهیم و قسمت تلخ ماجرا این است که مواردی در احوال ما ایجاد شده که هیچ گاه تصور نمی کردیم که در جامعه ی اسلامی رخنه کند.
وی افزود: متاسفانه آرمان و اهداف ما از اوایل دوره انقلاب اسلامی تا کنون موجب دگرگونی شده که امروزه نوع موسیقی،نوع لباس،نوع ارتباطات و.... دغدغه جوانان ما شده است که این مسیر را طی کرده اند.
در ادامه سخنان امینی در موضوع تحولات ارمان های اوایل انقلاب تا کنون سعید بیابنکی افزود :تحولات هنرو ادبیات پس از انقلاب اسلامی ، موضوع مهمی است که برای بررسی آن احتیاج به تحقیق و مباحثه و زمان می باشد و اینگونه نیست که این موضوع از یک سالی اغازشده و انقضا داشته باشد بلکه بحثی است که بسیاری از پایان نامه ها را درسطح دانشگاه های سراسر جهان با موضوع تحولات هنر و ادبیات پس از انقلاب ها در برگرفته است .
بیابانکی با اشاره به این که انقلاب یک خیزش عمومی و یک مسئله ی حیرت انگیزاست که جوان ها آن را اداره کردند افزود:نسل های گذشته با جوان های امروزی قابل قیاس نیستند و فاصله نسل های قبل و بعد انقلاب قطعا بسیار دور خواهد بود چنان که نسل گذشته نسل مطالعه بوده و نسل امروز نسل تکنولوژی و دوری از کتاب و مطالعه است .
بیابانکی در ادامه افزود:ذات شعر و ادبیات همواره در اعتراض بوده است و روح عصیانگری در آن موج میزند که این مایه ی شعر و ادبیات است، رگه های اعتراض قبل از انقلاب اسلامی اغاز شد و شور و هیجان بسیاری داشت و بعد از انقلاب اسلامی شاخ و برگ آن شکل گرفت که از آن پس به ادبیات انقلاب نام گرفته .
بیابانکی شاعر نسل جوان گفت:وقتی به شعر دوره جنگ تحمیلی که بر پایه هیجان و شعار عجین شده است می نگریم نگاه تاریخ ادبیات بر آن مستولی شده است ودر قیاس با شعر دهه هفتاد از شور انقلابی خارج و وارد فضای آرامی می شویم که غنایی،عاشقانه و مذهبی است.
وی در ادامه گفت:پس از آن که شعر عاشورایی بنیان گذاری شد در دهه ی 80اصل استیلای اینترنت و همه گیر شدن فضای اینترنت بر مردم وادبیات و ترکیب ادبیات و فضای مجازی نکات مثبت و منفی بسیاری داشت.درسال های قبل از انقلاب اسلامی برای انتقال شعر مطبوعات و کتاب و رسانه مرجع بود اما در دهه ی 80 با آمدن اینترنت لذت چاپ شعر از بین رفت و شاعر می توانست مخاطب خود را مدیریت کند اما در شعر دهه 70 با همه گیر شدن فضای مجازی، مخاطب ،شاعر را مدیریت می کند چرا که در فضای مجازی مخاطب می تواند به راحتی شعر را نقد کند و در فضای مجازی به نشر آن بپردازد. امروزه مخاطب شعر و داستان سنین زیر 16دارند و عمدتا این افراد شعر انقلابی نمی خوانند و به دنبال اشعار عاشقانه و نوپا هستند واین را می توان فاصله ی بین نسل هادانست.
اسماعیل امینی پس از پرسش و پاسخ جوانان درجمعی صمیمی به عنوان سخن نهایی گفت:ادبیات و شعر در تمامی کشور ها کم رونق شده و این موضوع به کشور ما مختص نمی شود ، این موضوع روزگاری اهمیت زیادی داشت و امروز این اهمیت به پایین ترین درجه ی خود رسیده است.