کد خبر:۵۰۵۰۶۹

هفتمین علت مرگ تا سال ۲۰۳۰ در دنیا را بشناسید

 مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه دیابت هفتمین علت مرگ تا سال ۲۰۳۰ در دنیا خواهد بود، گفت: در سال ۲۰۰۸ بیش از ۳۴۷ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت بوده‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجید شایسته ظهر امروز در مراسم گرامی‌داشت هفته سلامت اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت شعار امسال را «غلبه بر دیابت» گذاشته است.


وی با بیان اینکه دیابت مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری غددی است، گفت: تعداد افراد مبتلا به دیابت در سال 2000 در دنیا 171 میلیون نفر بوده است.


مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر 422 میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند، افزود: سازمان جهانی بهداشت از دیابت به عنوان سومین کشور پرجمعیت دنیا بعد از کشور‌های چین و هند نام برده است.


شایسته با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از هر 11 نفر یک نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند، تصریح کرد: سالانه 3 میلیون و 700 هزار نفر بر اثر دیابت و قند خون بالا فوت می‌کنند.


وی با بیان اینکه بیماری‌های قلبی عروقی در افراد دیابتی دو تا چهار برابر بیشتر از دیگر افراد است، ادامه داد: 48 درصد مرگ‌ومیرهای بیماران دیابتی در زیر 60 سال اتفاق می‌افتد.


مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه دیابت هفتمین علت مرگ تا سال 2030 در دنیا خواهد بود، خاطرنشان کرد: در سال 2008 بیش از 347 میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت بوده‌اند.


شایسته اظهار کرد: دیابت نوع دو بیش از هفت درصد از جمعیت آمریکا را مبتلا کرده است و این بیماری ششمین علت مرگ در آمریکا شناخته می‌شود.


وی افزود: 10 کشور دارای بیشترین میزان شیوع دیابت هستند که از این تعداد 6 کشور در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.


مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در سال 1386 از هر 20 نفر ایرانی یک نفر دیابتی تشخیص داده شده است، گفت: شیوع دیابت در ایران 35 درصد افزایش پیدا کرده است که متأسفانه انتظار می‌رود تا سال 1404 از هر هفت نفر ایرانی یک نفر دیابتی باشد.


شایسته با بیان اینکه دیابت نوع یک اغلب در سنین کودکی بروز می‌کند، عنوان کرد: پرنوشی، پرادراری و پرخوری از جمله علائم دیابت نوع یک در کودکان است.


وی با بیان اینکه دیابت نوع دو علامتی ندارد، ادامه داد: دیابت نوع دو اغلب در افراد بالای 30 سال رخ می‌دهد هر چند سن شیوع دیابت نوع دو 15 سال کاهش یافته است.


لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از تعدادی حامی منتخب سلامت، مدیران منتخب حوزه بهداشت، منتخبان مرکز بهداشت استان، منتخبان شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های بیرجند، قاین، طبس، فردوس، زیرکوه، نهبندان، درمیان، سربیشه، سرایان، بشرویه و خوسف تجلیل شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار