به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر، راس ساعت 17:30 در تالار وحدت شروع شد.
این مراسم به کارگردانی محمد پرویزی و اجرای مهسا ملک مرزبان است و بنا به وعده مسئولان برگزاری جشنواره، بدون سخنرانی خواهد بود و تنها اسامی برگزیدگان را معرفی میکنند.
مهمانان خارجی، سینماگران، منتقدان و چهرههای سیاسی و هنری در این مراسم حضور دارند.
پس از قرائت قرآن تیزر جشنواره پخش شد و مجری برنامه به دو زبان انگلیسی و فارسی به مهمانان مراسم خوش آمد گفت. دکور برنامه تلفیقی از هنر مینیمالیسم و نقوش ایرانی است.
در ابتدای مراسم یک گزارش تصویری از روند برپایی جشنواره پخش شد که در بخشی از این تیزر رضامیرکریمی دبیرجشنواره گفت: شنواره فجر جشن مردمی است اما آیا جشنواره جهانی هم باید مردمی باشد یا اینکه باید به حوزه هایی جون جامعه شناسی و روانشناسی و غیره بپردازد؟
همچنین در این تیزر حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی گفت: جشنواره فیلم فجر قرار نیست جشنواره کن و برلین دو باشد، بلکه باید جشنواره ای ایرانی باشد. در بخش دیگری از این گزارش تصویری رضاکیانیان با اشاره به پوستر جشنواره گفت: سال آینده هم تصویر یکی از فیلم های شاخص ایرانی روی پوستر میرود و نسخه قدیمی فیلم بازسازی می شود.
ایوبی برای معرفی برگزیدگان بخش «هنر و تجربه» به روی سن رفت. در این بخش از فیلم «آقای بنفش» تقدیر شد و تندیس به فیلم «پیکره» از لهستان و بلژیک رسید که عوامل آن در مراسم حضور ندارند.
برای معرفی برگزیدگان بخش «بین المذاهب» جشنواره جهانی فیلم فجر اشتفان فوئرنر از آلمان و ماگالی ون ریت از فرانسه هیات داوران بخش بینالمذاهب جشنواره جهانی فیلم فجر به روی سن آمدند.
فیلم مستند «زمناکو» به کارگردانی مهدی قربانپور جایزه اصلی بخش بین المذاهب را دریافت کرد. همچنین در این بخش دیپلم افتخار به فیلم «ازدواج با عشق در کابل» رسید که امین پلنگی برای دریافت جایزه روی سن آمد. دومین دیپلم افتخار این بخش هم به فیلم کوتاه «هستی» اهدا شد.
در ادامه مراسم برای معرفی برگزیدگان بخش «جلوهگاه شرق»، جاوید جعفری، ماریا ترسا کاوینا و اسماعیل فروخی از داوران این بخش به روی سن آمدند.
دیپلم افتخار این بخش به مستند «A 175» رسید. تندیس بهترین کارگردانی و 100 میلیون ریال جایزه نقدی به «مادام کوراژ» ساخته مرزاق علواش رسید.
تندیس بهترین فیلم آسیایی و 300 میلیون ریال جایزه نقدی به «درخت گردو» ساخته یرلان نورموخامبتوف اهدا شد.
در ادامه مراسم برندگان بخش «محمد امین» رسید که رضا کیانیان برای اهدای جایزه این بخش روی سن آمد و اعلام کرد این جایزه برای نخستین بار اهدا می شود و معیار انتخاب پرداختن به موضوع نوع دوستی بوده است.
این جایزه به فیلم «ازدواج با عشق در کابل» اهدا شد.
در ادامه بخش اصلی و مسابقه «سینما سعادت» با حضور داوران این بخش برگزار شد. ناصر تقوایی در جمع داوران حضور ندارد. در کنار مجید مجیدی زینب آتاکان، خوزه لوئیس گوئرین، ایوو فلت، ژوانگ ژوانگ تیان و امانوئل پرووس به عنوان داوران این بخش حضور دارند.
جایزه سیمین بهترین فیلم کوتاه با 100 میلیون ریال به «دیدن» به کارگردانی سهیل امیرشریفی رسید.
تندیس جشنواره برای بهترین بازیگر زن به پانته آ پناهی ها برای فیلم «نفس» اهدا شد.
تندیس بهترین بازیگر مرد به سیگور جانسون تئودور برای فیلم «قوچ ها» رسید.
سیمرغ سیمین بهترین فیلنامه به فیلم سینمایی «اَماما: هنگامه سقوط یک درخت» به نگارش تلمو اسنال ، میشل گازتامبید از اسپانیا رسید
سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی به امین آلپر برای فیلم «جنون» از ترکیه رسید.
جایزه ویژه هیئت داوران برای دستاوردهای هنری و تکنیکی به فیلم سینمایی «اروند» به کارگردانی پوریا آذربایجانی اهدا شد.
رضا میرکریمی دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر به روی سن آمد و سیمرغ زرین بهترین فیلم و 300 میلیون جایزه نقدی به فیلم «قوچ ها» از ایسلند و دانمارک اهدا شد.
میرکریمی: از اینکه به آرزوی یک جشنواره منظم رسیدیم خوشحالم
میرکریمی ضمن تشکر از همه کسانی که او را برای برگزاری این دوره از جشنواره یاری کردند گفت: از همه کسانی که کمک کردند یک اتفاق ملی و درخور ایران شکل بگیرد تشکر می کنم. از اینکه ثابت کردند می شود در ایران کار تیمی کرد، از آقای ایوبی و از همه مردمی که به ما کمک کردند تشکر می کنم.
او برای ناصر تقوایی و عباس کیارستمی دو کارگردان مطرح سینمایی ایران آرزوی بهبودی و سلامتی کرد و گفت: از اینکه به آرزوی یک جشنواره منظم رسیدیم خوشحالم و در چند روز آینده نشست خبری جشنواره 35 فیلم فجر را برگزار میکنیم و از همین امروز آماده برگزاری جشنواره ای منظم و باشکوه برای سال آینده هستیم.
همان گونه که وعده داده شده بود اختتامیه بدون سخنران برگزار شد و زمان آن کمتر از یک ساعت بود. اجرای موسیقی پایان بخش آیین اختتامیه جشنواره جهانی فیلم فجر بود.