به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جشنواره تئاتر دانشجویی که از پنجم اردیبهشت در دانشگاه علامه آغاز شده بود، دیروز با حضور رئیس دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دانشجویان در دانشکده حقوق و علوم سیاسی به کار خود پایان داد.
در این مراسم دکتر سلیمی رئیس دانشگاه در سخنانی با تشکر از تلاش دانشجویان کانون تئاتر دانشگاه در برپایی این جشنواره بیان کرد: برایم، باعث افتخار است که در حضور هنرمندان گرامی به ویژه هنرمندانی که به تدریج هنرشان در درون دانشگاه شکل میگیرد، هستم.
وی به بررسی جایگاه تئاتر در کشور پرداخت و اظهار داشت: نمایش باید در شرایط اجتماعیای اجرا شود که پاسخگوی نیاز جامعه باشد و از درون جامعه بجوشد و تئاتر کارش همین است و هنرمندان تئاتر ما مخصوصا در دوران پس از انقلاب اسلامی چنین نقشی را ایفا کردند.
وی خطاب به دانشجویان حاضر در اختتامیه جشنواره خاطر نشان کرد: شاید شما کمتر در محیط های هنری زندگی کرده باشید، اگر مثل من با هنرمندان تئاتر زندگی کرده باشید، می دانید که چگونه فکر، احساس و اندیشه در درون محیط های هنری شکل می گیرد و بعد روی صحنه می رود و در یک ارتباط مستقیم با مخاطب امکان باز آفرینی پیدا می کند. وی اضافه کرد: این شرایطی است که در تئاتر وجود دارد و به همین دلیل هم کسانی که به تئاتر مبتلا می شوند، نمی توانند در هیچ شرایطی خودشان را از این عرصه جدا کنند.
وی با اشاره به دوران درخشان تئاتر کشور در زمان جنگ تحمیلی افزود: یکی از پر رونق ترین دوران تئاتر کشور در تاریخ تئاتر ایران، دوران جنگ تحمیلی است. اگر دانشجویان بخواهند بخشی از حیات فکری و فرهنگی مردم جامعه و جریان های تحول اندیشهگی را در جامعه ما بسنجد، حتما باید تاریخ تئاتر ایران را مطالعه نموده و اشراف پیدا کنند که چگونه اندیشه بالنده شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: هنرمندان تئاتر ما حتی زمانی که به دلیل نبود امکانات و سرمایه امکان اجرا نداشتند متن هایی تولید کردند که آن متن ها به بخشی از حیات ادبی مردم جامعه ما بدل شده است؛ به همین دلیل ما شاید در دنیا جزو معدود کشورهایی باشیم که تعداد زیادی نمایشنامه نوشته شده و اجرا نشده داریم.
وی تصریح کرد: این پایمردی هنرمندان تئاتر باعث شده تا به تدریج، این هنر جایگاه ویژه ای در جامعه ایران پیدا نماید و همچنین بخشی از فرهنگ روزمره مردم و فرهنگی که در محیط های فکری شکل می گیرد، در درون متون و اجراهای نمایشی است.
دکتر سلیمی افزود: مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند که اگر همه هنرها را رها کردید تئاتر را دریابید، این هنری است که دائما باید در جامعه بالنده باشد.
در ادامه این مراسم دکتر حسن ملکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز در سخنانی ضمن تقدیر از دانشجویان کانون تئاتر دانشگاه در برگزاری این جشنواره بیان کرد: بخش عمده وظایف معاونت فرهنگی به وسیله کانون ها تحقق پیدا می کند؛ یعنی اگر در یک طرف وظایف معاونت و در طرف دیگر فعالیت کانون ها را قرار دهید، خواهید دید که قریب به ۷۰ درصد آن وظایف به وسیله کانون ها اجرا می شود.
وی افزود: علت آن نیز آشکار است؛ چرا که کانون ها بعد فرهنگی و هنری دارند و در عرصه های مختلف فعالیت می کنند و از تنوع برخوردارند. به عنوان مثال: برخی از کانون ها همچون کانون تئاتر، سفالگری، عکاسی و امثال آن صرفا جنبه هنری دارند و بعضی دیگر مانند کانون خیریه و کانون محیط زیست بعد اجتماعی غنی تری دارند و همچنین بعضی دیگر از کانون ها نیز مثل کانون اندیشه از بعد فکری قوی تری برخوردارند، یعنی اگر بخوایم مجموعه کانون ها را در یک کلمه نامگذاری کنیم همان واژه فرهنگ است که نشان از این مهم دارد که مساله فرهنگ با ابعاد مختلف اش گویی در کانون های مختلف درحال شکل گیری و تکامل است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه با اشاره به پیشینه تئاتر در یونان باستان بیان کرد: در آن زمان که سینما و وسایل هنری دیگر نبود ولی تئاتر وجود داشت که خود نشان از ظرفیت تاریخی بالای آن جامعه دارد، که می توانست به برخی از نیازهای بشر آن روز پاسخ دهد.
دکتر ملکی در پایان سخنانش ضمن تبریک به کانون تئاتر دانشجویی دانشگاه تصریح کرد: تحمل رنج خودش یک هنر است که شما دانشجویان خوشذوق و هنرمند کانون تئاتر توانستید با تحمل مشکلات موجود در این راه، آن را به سرانجام رسانید که در ارتقای سبقه هنری تان تاثیر بسزایی خواهد داشت. وی افزود: تئاتر یک وسیله هنری نافذی است که امیدوارم در دانشگاه روز به روز قوت پیدا کند و ان شاء الله بتوانیم برای غنی سازی این هنر کلاس های آموزش تئاتر را در معاونت فرهنگی برگزار کنیم.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم برگزیدگان جشنواره مورد تقدیر قرار گرفته و جوایزی به آنان اهدا شد.