آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۶۰۵۷

السفیر:عربستان با رژیم صهیونیستی روابط مستقیم دارد

روزنامه السفیر لبنان فاش کرد اعراب خلیج فارس به ویژه عربستان با رژیم صهیونیستی روابط مستقیم دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه السفیر چاپ لبنان، با اشاره به تاریخچه روابط کشورهای عرب خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری معاریو، دیگر روابط تل آویو با کشورهای عرب خلیج فارس از طریق میانجی‌ها یا طرف ثالث نیست بلکه به صورت مستقیم است.

 

روزنامه السفیر تصریح کرد، روزنامه اسرائیلی معاریو در گزارشی تحولات روابط اسرائیل را با کشورهای عربی و در صدر آنها عربستان پیگیری کرد به ویژه آنکه خبرهای زیادی درباره دیدارها و نشست ها بین نمایندگان اسرائیلی و سعودی که در مناطق مختلف صورت می گیرد، منتشر می شود.

 
خبرگزاری [آمریکایی] بلومبرگ در چارچوب گزارشی که ژوئن سال 2015 میلادی منتشر کرد، نوشت، نمایندگانی از اسرائیل و عربستان 5 بار نشست های محرمانه داشته‌اند و این نشست ها از آغاز سال 2014 میلادی در هند، ایتالیا و جمهوری چک آغاز شده و در این دیدارها درباره چالش های مشترک تل آویو و ریاض  و دشمنی با ایران و ثبات منطقه‌ای بحث و تبادل نظر شده است.
 
خبرگزاری بلومبرگ در آن زمان از همایش مشترکی به میزبانی شورای روابط خارجی در واشنگتن بین انور عشقی، مشاور رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان و دوری گلد، یکی از مشاوران ارشد نخست وزیر وقت و شیمون شاپیرا همکار گلد در وزارت خارجه اسرائیل خبر داد. بر اساس گزارش این روزنامه اسرائیلی، «سعودی‌ها و اسرائیلی ها منفعل بودند.»
 
یکی از اسرائیلی های شرکت کننده در این دیدارها گفته بود: تو با سعودی‌ها هر روز دیدار نداری، ناگهان خودت با تعدادی از سعودی های بسیار روشنفکر مواجه شده‌ای که از اوضاع جهان اطلاع دارند. اشخاصی هستند که ما با آنها صحبت کنیم. آنها در برابر دیدگاه اسرائیل منفعل شدند و با همان روحیه و با نگاه مشابهی صحبت می کنند. ناگهان در می یابی که توافق صلح با سعودی چیزی نیست که دور باشد. باید شرایط مناسبی فراهم شود و این اتفاق خواهد افتاد. این توافق فردا اتفاق نخواهد افتاد اما دور از دسترس نیز نیست. زمانی‌ که از این دیدارها خارج شویم به خودمان می گوییم خاورمیانه‌ای (غرب آسیا) با امیدهای زیاد برای آینده بهتر وجود دارد.
 
انور عشقی در همایش مشترکی جلوی دوربین‌ها گفت: «قطعاً می توان همکاری کرد. منافع مشترک زیادی وجود دارد.»
 
چند روز بعد گلد به عنوان مدیر کل وزارت خارجه اسرائیل منصوب شد. عشقی نیز یکسال پیش به دعوت تشکیلات خودگردان فلسطینی برای اقامه نماز در مسجد الاقصی به قدس سفر کرد.
 
این روزنامه نوشت، روابط اسرائیل با مصر به تازگی مستحکم شده است و تل آویو از قصد قاهره برای چشم پوشی از دو جزیره تیران و صنافیر به نفع عربستان از قبل اطلاع داشت.
 
معاریو نوشت، برخی شخصیت های بلند پایه در نهاد امنیتی اسرائیل از جمله رئیس موساد [سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی] به عربستان سفر کرده اند. همچنین یائیر لاپید، رهبر حزب اسرائیلی «آنجا آینده ای است» در نیویورک با شاهزاده ترکی فیصل، [‌وزیر خارجه در سایه عربستان] دیدار کرد. ترکی فیصل سپس با موشه یعلون، [‌وزیر جنگ رژیم صهیونیستی] در کنفرانس امنیتی مونیخ به گفتگو نشست.
 
معاریو فاش کرد، روابط اسرائیل با عربستان در حد روابط با امارات است. یووال اشتاینتز، وزیر زیرساخت های اسرائیل اوایل سال کنونی به ابوظبی سفر کرد و با برخی شخصیت های بلند پایه در امارات دیدار داشت. همچنین دوری گلد چند ماه پیش به امارات رفت تا نمایندگی دیپلماتیک اسرائیل را در آژانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر افتتاح کند. 
 
معاریو به نقل از برخی منابع خارجی برقراری پرواز بین ابوظبی و اسرائیل را که هفته ای دو بار انجام می شود، تأیید کرد. علاوه بر این دو نفر از بازیکنان تیم والیبال اسرائیل یعنی، ارئیل هلمان و شون وایگان به تازگی در قطر بازی کردند و هیچ گونه احساس دشمنی نیز احساس نکردند.
 
همچنین پایگاه اینترنتی میدل ایست آی نوشت، رئیس موساد با عبد الله دوم، پادشاه اردن دیدار کرده است. این پایگاه افزود، گادی آیزنکات، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل نیز با پادشاه اردن درباره مداخله روسیه در سوریه گفتگو کرده است. گلد همچنین حدود 6 ماه پیش به اردن سفر کرده بود. یائیر گولان، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل نیز هفته گذشته گفته بود، بازوهای امنیتی اطلاعاتی به مصر و اردن برای کمک به جنگ ضد داعش منتقل کرده اند.
 
به تازگی درباره حرم [ مسجد الاقصی] بین اسرائیل و اردن تفاهم شده است و ایوب قره، وزیر همکارهای منطقه‌ای اسرائیل با شماری از شخصیت های اردنی بلندپایه در بندر عقبه دیدار کرده است.
 
پرفسور یورام میتال، استاد دانشگاه بن گورین درباره این تحولات گفت: «اگر این رویکرد ادامه یابد نقشه ژئوپلتیک جدیدی در خاورمیانه (غرب آسیا) شکل خواهد گرفت.»
 
خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین چند هفته پیش گفته بود، ایران بیشتر از کارهای اسرائیل، کشورهای خلیج فارس و ثبات را در خاورمیانه (غرب آسیا) تهدید می کند.
 
عبدالله الشمار، دیپلمات سعودی نیز به تازگی به وال استریت ژورنال آمریکا گفته است، «اگر من در عربستان تصمیم گیر بودم لحظه‌ای در همکاری با اسرائیل در هر آنچه که به سیاست ایران هسته ای مربوط می شود، تردید نمی کردم.» این حرفی است که زئیف الکین از وزیران اسرائیلی نیز با آن موافق است.
 
اما این گزارش همچنین از روابط اقتصادی محرمانه بین اسرائیل و شماری از کشورهای خلیج فارس سخن گفته است. الیران ملفل از اعضای شرکت «بازارهای عربی» که به بازرگانان اسرائیلی برای تجارت در کشورهای عربی کمک می کند، گفته است: «همه چیز به صورت زیر زمینی است. انتشار آن تنها به شرکت های اسرائیلی ضربه می زند. ما به صورت دائم برای پنهان نگه داشتن روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی تلاش می کنیم.» 
 
السفیر نوشت، به همین سبب برخی از اسرائیلی‌ها از اینکه کشورهای عربی شجاعت ندارند و از توسعه روابط به سطح رسمی می ترسند، نگران هستند.
 
اینجا در وهله نخست نقش تجارت الماس مطرح است. ملفل تصریح کرد، جواهرات اسرائیل در بورس الماس امارات که ماه آینده به نمایش گذاشته خواهد شد، طرفدار دارد. برخلاف اوضاع گذشته دیگر روابط با کشورهای خلیج فارس از طریق میانجی ها یا طرف ثالث نیست بلکه به صورت مستقیم است. مثال آن نیز مغازه‌های لیف لفایف میلیاردر اسرائیلی در نیویورک و لندن و دبی است. همچنین صدها اسرائیلی از طریق شرکت هواپیمایی قطر ایرویز به شرق دور سفر می کنند و با گذرنامه‌های اسرائیلی در فرودگاه دوحه فرود می آیند.
 
با وجود همه آنچه که ظاهر و علنی شده است اما بیشتر روابط همچنان سرّی و محرمانه است. به تازگی مجتهد، وبلاگ نویس سعودی نوشته است، عربستان از اسرائیل از طریق آفریقای جنوبی، هواپیما خریداری می کند. همچنین نشریه آمریکایی آتلانتیک نوشت، اسرائیل به عربستان پیشنهاد فروش سامانه های ضد موشکی گنبد آهنین را داده است تا به ریاض در جنگ ضد یمن کمک کند.
 
معاریو نوشته بود، ایهود باراک، نخست وزیر و [وزیر جنگ] سابق اسرائیل در شرکت سیالوم تکنولوژیک سهام دارد که وسایل امنیتی به عربستان و سلطان نشین عمان می فروشد. همچنین شرکت رادوم که دستگاه های هواپیماهای غیرنظامی را می سازد با یکی از کشورهای خلیج فارس همکاری می کند. ماتی کوخافی، بازرگان اسرائیلی -آمریکایی نیز از طریق شرکت ای. جی. تی توافقنامه دفاعی مرزی و حفر چاه را در یکی از کشورهای عرب خلیج فارس امضا کرده است و برخی منابع خارجی گفتند، دبی برای شناسایی مأموران موساد که محمود المبحوح [از رهبران حماس] را کشتند از وسایل امنیتی اسرائیلی استفاده کرده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار